Citronmazarin med saltkaramelganache og påskemandler


citronmåne

En vaskeægte påskekage med den skønneste smag af syrlig citron og sød saltkaramelganache – inspireret af Summerbirds påskemandler med amber chokolade og passionsfrugt. Som også har fået lov til at pryde kagen både indvendigt og udvendigt, hvilket bidrager med en skøn smag og lækkert knas.

Kagen er en klassisk mazarinkage, som er en af mine absolut favoritter – både fordi den er så nem at lave, men også fordi den bare altid smager fantastisk. Faktisk er kagen her lavet med udgangspunkt i min citronmåne (som også altid hitter!), men med et twist af den karamelliserede hvide chokolade som bidrager med en dejlig sødme og en fin gylden farve.

Hvis du mangler en simpel, men lækker dessert eller kage til påskefrokosten, så kunne denne citronmazarin være et skønt bud. Den hitter hos både store og små.

Rigtig dejlig påske til jer alle og søde påskekram, Pilen <3

citronmazarin

citronmåne


Tip! Kan du ikke få fat i de dragerede påskemandler fra Summerbird kan du alternativt bruge almindelige ristede mandler – meeeeen de dragerede mandler gør det altså godt, hvis du kan få fat i dem <3

INGREDIENSER (6-8 pers)

Citronmazarin

150 g marcipan
150 g sukker
150 g blødt smør
3 æg
1 vaniljestang
1 stor øko citron (eller 2 små), skal og saft heraf
80 g hvedemel
100 g mandler med passion & amber fra Summerbird

Saltkaramelganache

150 g karamelliseret hvid chokolade (jeg bruger Amber fra Summerbird)
75 g piskefløde
10 g glukosesirup
1 nip salt

FREMGANGSMÅDE

Citronmazarin

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt sukker. Ælt sukker, vanilje, marcipan og citronskal sammen, så sukkeret er arbejdet ind i marcipanen. Tilsæt det bløde smør og pisk det til en ensartet blanding. Tilsæt æggene, et af gangen og pisk imellem hvert så blandingen bliver lys og luftig. Tilsæt citronsaft og sigtet hvedemel og vend det hele sammen. Hæld dejen i springform (20 cm) foret med bagepapir i bunden.

Hak mandlerne groft og drys dem på toppen af kagen – hold en lille håndfuld tilbage til pynt. Bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i 25-30 min – læg evt et stykke sølvpapir over efter halvdelen af bagetiden for at undgå at mandlerne bliver brændt. Tjek med en pind at kagen er gennembagt.

Stil kagen i køleskab i minimum 6 timer inden pynt og servering.

Saltkaramelganache

Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad. Stil skålen til side.

Varm fløde og glukosesirup op til lige under kogepunktet, og hæld den varme flødeblanding over chokoladen mens du rører godt i massen. Rør indtil massen samler sig og tykner. Kør ganachen igennem med en stavblender og smag til med lidt flagesalt.

Dæk overfladen af ganachen med et stykke film og lad den stå ca 1 time ved stuetemperatur. Stil herefter ganachen på køl i ca 30 min, mens du rører i ganachen hvert 10. minut. Tag ganachen ud af køleskabet når den har en smørbar konsistens.

Top den afkølede kage med saltkaramelganache og pynt med de resterende påskemandler og lidt guldstøv.

citronmåne


2Pingbacks & Trackbacks on Citronmazarin med saltkaramelganache og påskemandler

  1. […] har masser af lækre mazarinkager på bloggen – blandt favoritterne er citronmazarin med saltkaramelganache, pistaciemazarinen og min klassiske mazarinkage med solbær og […]

  2. […] af mere simple, men absolut stadig lækre, kager er denne saftige citronmåne med karamelganache og dragerede påskemandler på toppen. Den er både frisk og sød på samme tid, og er en af mine favorit […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *