Karamel blondie med hindbær og pistacie


karamel blondie

Det er ikke første gang der lander en karamel blondie/goldie her på bloggen – og sikkert ikke sidste gang. Den klassiske blondie laves traditionelt med hvid chokolade, men her er den hvide chokolade udskiftet med den skønne karamelliserede hvide chokolade Amber fra Summerbird. Det giver den mest fantastiske karamelliserede smag til den klassiske blondie – og sammen med syrlige bær og salte nødder er lykken altså gjort. I hvert fald hvis du er glad for karamel.

Jeg bagte kagen her til Jonas’ fødselsdag i søndags, og valgte at lave den i en rund springform for udseendets skyld. Du kan også sagtens bage den i en kvadratisk form for et mere traditionelt brownie-udtryk. På den måde er der også rig mulighed for at guffe kanterne, hvis kagen lige skal smages inden servering for eventuelle gæster.

Hvis du vil forkæle dig selv med en smagsbombe af en skøn karamel blondie, så lover jeg at lykken er gjort med denne kage – både for dig selv og for dem der er heldige at smage. Jeg plejer i hvert fald ikke at blive upopulær når denne kage står på menuen.

Rigtig dejlig torsdag til jer alle – og søde kram, Pilen <3

Hvis du vil se andre versioner af denne lækre blondie lavet på karamelliseret hvid chokolade, så kan jeg varmt anbefale en udgave med rabarber og mandler eller disse mini kager med karamelganache på toppen og friske hindbær.

karamelliseret blondie

karamelkage


Tip! Hvis du har friske hindbær kan disse også sagtens bruges – regn dog med at bagetiden skal forkortes en smule hvis du ikke bruger frosne bær.

INGREDIENSER (22 cm springform)

250 g amber chokolade
180 g smør
3 æg
250 g sukker
75 g hvedemel
1 nip flagesalt
40 g salte pistaciekerner, grofthakkede
100 g frosne hindbær

FREMGANGSMÅDE

Smelt smørret i en gryde, og hak chokoladen groft. Når smørret er smeltet tages gryden af varmen og 200 g af chokoladen røres ud i smørret til det er smeltet sammen. Stil chokoladesmørret til side.

Pisk æg og sukker til det bliver lyst og luftigt. Sigt hvedemelet og vend det i æggemassen. Vend nu chokoladesmørret i dejen lidt af gangen til en ensartet blanding. Vend flagesalt og det sidste chokolade i dejen.

For en 22 cm springform med bagepapir i bunden og hæld dejen i formen. Fordel de frosne hindbær på toppen af kagen og drys med de grofthakkede pistaciekerner.

Bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i 50-60 min – dæk evt kagen med sølvpapir efter halvdelen af bagetiden, så den ikke bliver for mørk. Kagen skal blævre en smule i midten, så den stadig er fugtig, men det er vigtigt at den bliver gennembagt omkring de frosne hindbær.

Lad kagen køle af og stil den i køleskabet til dagen efter – eller minimum 12 timer.

karamelliseret blondie


2 Comments on Karamel blondie med hindbær og pistacie

 1. Anne
  22/03/2018 at 21:12 (5 år ago)

  Den ser virkelig lækker ud! Kan man købe man er chokolade i en alm. dagligvarebutik, i så fald hvilken? ☺

  Svar
  • Pilen
   23/03/2018 at 07:30 (5 år ago)

   Den smager SÅ godt! Nej det tror jeg desværre ikke – amber chokoladen kan købes hos Summerbird, men alternativt kan man bruge Dulcey fra Valrhona, dog er den karamelliserede smag ikke helt så intens.

   Alternativt kan du lave din egen karamelliserede chokolade af hvid chokolade efter guiden her og bruge i opskriften – lav gerne en stor portion når du er igang, da karamelliseret hvid chokolade smager fantastisk i mange desserter 🙂

   http://pilenskoekken.dk/2016/05/20/en-guide-til-karamelliseret-hvid-chokolade/

   igen er det vigtigt at du bruger en god hvid chokolade – hvis du bruger den helt billige chokolade vil den ikke karamellisere, har jeg erfaret.

   Rigtig god fornøjelse med kagebagningen <3

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *