Ting jeg har lært de første 3 uger som mor


Sådan en lille Carla kan virkelig vende og op ned på hverdagen og ens liv – sådan fra den ene dag til den anden. Heldigvis på den mest fantastiske og kærlighedsfyldte måde <3

Den ene dag står man med verdens største mave, kan knap nok se ens fødder og er ualmindelig træt af at føle sig som en hvalros – og pludselig ligger man med verdens dejligste lille menneske på maven efter mange timers smerte og kamp for at få presset det der lille menneske ud (som ikke føles så lille lige der under fødslen). Og så er man sgu forældre. Ja sådan for real, hvor man nu har ansvaret for det her lille menneske der pludselig er kommet til verden. Man er på en gang verdens lykkeligste, og på samme tid indser man virkelig at alt hvad man tidligere har gået og bekymret sig om er småting i forhold til de bekymringer man nu kan erhverve sig som forældre til sådan et lille nyt menneske.

De første 3 uger som forældre til Carla har været de mest fantastiske nogensinde – og på samme tid noget af det hårdeste. Men man bliver heldigvis hele tiden klogere og man lærer hele tiden som forældre, så her er en liste over nogle af de ting jeg som mor indtil nu har erfaret.

1. Den der ubetingede kærlighed – den er altså god nok

Ja, jeg ved godt det er kliché – men den der ubetingede kærlighed som alle forældre snakker om, og som vi der endnu ikke havde børn måske ikke rigtig forstod, den er altså god nok. Lige så hårdt det kan være og lige så træt af det hele (primært skrigeriet) man kan være – lige så meget vokser den der kærlighed til ens barn dag for dag. Jeg havde aldrig nogensinde troet at man skulle kunne elske et lille væsen så meget – og slet ikke når hun i princippet ikke laver så meget andet end at spise, sove, skrige og lave bleer. Hvem der bare kunne slippe afsted med det?! Men ja, den der ubetingede kærlighed den vokser altså bare dag for dag og den er alt frarøvet nattesøvn værd.

2. Det er ikke alle børn der bare sover, spiser og laver bleer

Nej, vi har nemlig været så heldige at Carla synes det er mega fedt at være vågen en stor del af døgnets timer. Hun vil så absolut ikke gå glip af for meget og ligger nærmest og kæmper for at øjenlågene ikke skal falde i, på trods af at hun er virkelig træt. På det punkt ligner hun nok sin mor – jeg har nemlig heller aldrig haft det største sovehjerte.

Nej i stedet sørger hun for at holde os beskæftiget herhjemme med nogle virkelig hyggelige vågenstunder – men til gengæld også med noget af nogle skrigeture, som gør virkelig ondt i hjertet på mor her. Heldigvis har vi nu fundet nogle trick der virker for at få hende til at sove og falde til ro, selvom hun bøvler lidt med mavsen. Især den der barnevogn er genial – så vi får virkelig gået nogle ture til det lokale supermarked, hvor der bliver gjort ualmindelig mange underlige impulskøb. Det er altså dyrt at få børn.

3. Man bruger penge på de underligste og absolut ikke særlig inspirerende ting

Ja den der liste med lækkert bageudstyr og tøj som jeg skulle købe når jeg engang slap for den der store mave, den er altså lige sat lidt på standby. I stedet bruger jeg masser af penge på ammeindlæg, brystcreme, saltvandsdråber til baby, skumklude, brystpumper og diverse sjove sager som kan erhverves i verdens mindst inspirerende butik: Apoteket. Thank god for at vi har et apotek lige i nærheden – vi shopper der nemlig på daglig basis.

4. Ens forhold til bleer og babylort ændrer sig når man bliver forældre

Jeps – hvor man før syntes at babylort og bleskift var noget af det klammeste man kunne komme i nærheden af, så er det lidt som om at nu hvor det er blevet en del af ens hverdag så bliver man lidt immun overfor det hele. Det kommer nok lidt af sig selv ,eftersom at man de første par uger skal analysere alt hvad der kommer ud af ens babys numse og tælle antallet af alle slags bleer. Yes – ens hverdag kommer ret hurtigt til at handle om hvad der foregår i den der ble. Så hvis man troede at man ikke kunne snakke om babylort og bleer med ens kæreste, ja så kan man godt regne med at det nok skal ændre sig.

5. Man ammer konstant – som i hele tiden!

Ja det der amning fylder ret så meget når man er blevet mor – som i at man seriøst ammer hele tiden. Jeg kan faktisk godt lide at amme, nu hvor der er styr på det dersens sutteteknik og mine bryster ikke føles som om at de er blevet kørt over med en plæneklipper. Meeen jeg er altså ikke helt rutineret endnu, så det ender altid med at jeg sidder og mangler min mobil, noget vand eller en fjernbetjening. Og selvom det er skønt at amme, og at sidde tæt med ens barn, så kan det altså godt blive lidt trivielt i længden. Så jeg øver mig konstant i at forberede mig lidt bedre, så jeg har de største nødvendigheder i nærheden når jeg lige får slået mig ned med en baby i favnen. For Jonas er jo desværre ikke hjemme hele tiden til at servicere – selvom det nu er meget dejligt med en kæreste der lige kan hente vand, snacks osv.

6. Man formår virkelig at sætte pris på de små ting i hverdagen

Når man har en baby som er absolut første prioritet i ens liv, så formår man virkelig at sætte pris på de små ting. Som fx at kunne spise aftensmad sammen – det er absolut ikke en selvfølge, når man har et barn der bruger aftenerne på at græde over ondt i maven eller man kører tur med barnevognen i tide og utide. Når det så endelig lykkedes at få mini til at sove, så er det altså virkelig skønt lige at kunne spise et måltid sammen, kysse lidt og hygge i sofaen. Og så er der bare ekstra overskud og kærlighed, til når baby vågner fra sin lur og skal ammes og hygge med mor og far. Så selvom tresomheden er det mest fantastiske i verden lige nu – så er det også skønt med lidt mor-og-far-tid, når baby sover. Så lige så vel som man skal udnytte babys lure til at sove, lige så meget synes jeg at de skal udnyttes på lidt tosomhed – det giver nemlig ekstra overskud til tresomheden <3

7. Søvn er undervurderet

Ja når man skal amme flere gange i løbet af natten og man ofte har en baby der synes at kl 05 er lig med at stå op, så bliver nattesøvnen altså ikke lige prioriteret. Jeg vil dog vove at påstå at vi er ret så heldige, da Carla egentlig sover ret godt igennem natten – men alt i alt bliver det altså ikke til mange timers søvn. Og alligevel klarer vi os jo fint på de få timer det nu bliver til.

8. Man lærer at multitaske på et helt nyt niveau

Når man har en baby der ikke synes at det fedeste i verden er at sove, så lærer man altså virkelig at multitaske – dvs at man med en baby liggende på brystet lærer at spise med venstre hånd. Jeg skal ikke udelukke at sofaen har taget imod lidt ekstra mad de sidste par uger og sengetøjet har fået lidt ekstra pletter, men det må man jo bare tage som en del af babypakken. Der skal jo alligevel sættes en ny vask over på daglig basis.

Derudover kan man placere sig på en stol lige ved siden af slyngevuggen og delvis skrive blogindlæg mens man sørger for at den der slyngevugge bliver ved med at bounce. Den må nemlig for alt i verden ikke gå i stå – medmindre man har lyst til at lytte til en omgang opera a la Carla.

9. Ens egne behov er pludselig ikke så vigtige, når man er blevet beriget med verdens dejligste mini-menneske

Ja det der med at bruge tid på en selv, shoppe til en selv og gøre ting for sig selv – det har altså pludselig fået en helt anden betydning. Eftersom at alt foregår på babys præmisser, så er der altså ikke vildt meget tid til selvforkælelse og me-time. Og det er faktisk helt og aldeles okay. For lige nu, som nybagt mor, vil jeg hellere end noget andet i verden bare nyde min skønne lille skabning, og så kan alt andet komme i anden række. For tiden går seriøst så hurtigt, så jeg prøver på at nyde hvert et øjeblik med Carla, og lige nu er det det vigtigste i hele verden.

Lige så ondt det gør at høre ens baby græde og lige så mange nattetimer det lille menneske berøver – lige så lykkelig er jeg for at Carla nu er en del af vores liv. For i vores verden er hun jo den dejligste i hele verden, og kærligheden bliver kun større for hver dag vi har med hende <3

Jeg håber i synes det var hyggeligt at læse med – er der nogle mødre derude der kan nikke genkendende til noget af ovenstående? 🙂

img_3651


10 Comments on Ting jeg har lært de første 3 uger som mor

 1. Maria Dinesen
  10/03/2018 at 10:05 (5 år ago)

  Du kan tror jeg kan genkende det og det selv om min unger er 9,13 og 16. Jo jo jeg har mere tid til os og mig men de er jo det vigtigst jeg har ✨✨✨✨😊

  Svar
  • Pilen
   10/03/2018 at 16:59 (5 år ago)

   Ja det er utroligt så meget ens liv ændrer sig – men helt sikkert til noget godt og fantastisk <3

   Svar
 2. Lika
  10/03/2018 at 13:12 (5 år ago)

  Du har helt ret. Det er et nyt liv. Dog vil jeg sige at man kommer på arb for alvor, når de har lært at gå. Så begynder de at lave ulykker for alvor 🙂 Men samtidig bliver det lettere fordi de mere kan selv. Det er altså dejligt 🙂

  Svar
  • Pilen
   10/03/2018 at 16:58 (5 år ago)

   Det kunne jeg forestille mig – jeg tænker også at vi virkelig skal have babysikret vores lejlighed når hun begynder at kravle og gå 😉

   Svar
 3. Mormor
  10/03/2018 at 17:11 (5 år ago)

  Det minder utroligt meget om min første tid med dig min skønne datter

  Svar
  • Pilen
   11/03/2018 at 14:21 (5 år ago)

   <3

   Svar
 4. Stine
  10/03/2018 at 20:06 (5 år ago)

  Først stort tillykke med jeres fine datter❤ Med fare for at være en af de der irriterende typer, der kommer med gode råd, så vil jeg alligevel komme med min observation🙃 Jeg har lagt mærke til at på mange af billederne kigger hun mod højre. Har I fået tjekket, om hun er låst i nakken hos en kiropraktor eller kranio-sacral-terapeut? Måske det bare er et tilfælde, men min den ældeste lå ligesådan, og enten med at blive en smule flad i den ene side af baghovedet, før jeg blev gjort opmærksom på det. Og jeg er endda fys selv🙈 Men for 11 år siden, var man bare ikke så opmærksomme på, at de fleste børn er låst i fx nakken el bækkenet, når de kommer ud… Så han kom først til kiropraktor i en alder af 4. Og det tog 4 behandlinger før han var låst ordentligt op i nakken igen. Så håber ikke, at du tager min observation ilde op, men måske det også kan gøre noget godt for søvnen😗

  Svar
  • Pilen
   11/03/2018 at 14:24 (5 år ago)

   Kære Stine 🙂

   tusind tak for lykønskningen! Det er bare helt i orden – man kan jo altid sortere i de mange velmenende gode råd <3 Det er dog mere tilfældigt på billederne eftersom at hun gerne vender hovedet mod lyset, og der hvor jeg oftest tager billeder er lyset til højre. Vi er dog meget opmærksomme på at hun vender hovedet både den ene og den anden vej når hun sover og ligger. Men tak for rådet alligevel – vi vil i hvert fald overveje det med en kiropraktor, hvis det er noget der skulle gå hen og blive et problem <3

   Kærlige hilsner, Camilla

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *