Grove pølsehorn med surdej – bløde og smagfulde


pølsehorn

Grove pølsehorn med surdej – en virkelig lækker snack med masser af smag og en dejlig blød konsistens.

Hvis du spørger mig (og især hvis du spørger Jonas), så skal et pølsehorn være blødt og helst ikke alt for groft i konsistensen. Jeg har dog alligevel sneget groft ølandshvedemel i dejen – både for at give en god smag, for at gøre dem lidt mere mættende og for at give noget konsistens. Derudover har jeg sneget en dejlig aktiv surdej i brødet, hvilket bidrager med en virkelig dejlig smag til pølsehornene som jeg varmt kan anbefale.

Til gengæld har dejen fået en kærlig portion smør, hvilket gør dem lækre bløde og lige til at hapse et par stykker (eller flere) af. Og de faldt i hvert fald i god jord herhjemme – selvom de fleste røg i fryseren. Det er nemlig planen at de skal med på hospitalet til fødslen, så Jonas har lidt spiseligt hvis det trækker i langdrag.

Hvis du vil prøve en lidt anderledes opskrift på pølsehorn, hvor der virkelig er smæk på smagen – men uden at gå på kompromis med det der lækre bløde brød – så vil jeg anbefale at du prøver denne opskrift. Den er lidt tidskrævende pga de lange hævetider, men til gengæld får du en virkelig lækker portion grove pølsehorn med masser af smag. Og som helt sikkert vil være et hit hos både børn og voksne – et perfekt lille projekt til weekenden.

Rigtig dejlig fredag til jer alle – og søde kram, Pilen <3

pølsehorn med surdej


Tip! Har du ikke en surdej, ville jeg prøve at erstatte surdejen med 100 g yoghurt eller 75 g vand + ca 5 g ekstra gær. Dette er ikke afprøvet, men yoghurten kan bidrage med lidt syrlighed og har ca samme konsistens som surdejen, så dette ville nok være mit valg.

INGREDIENSER (18 stk)

2 dl sødmælk
100 g surdej (det er vigtigt at den er aktiv og godt boblende)
7 g gær
1 spsk sukker
1 æg
125 g groft ølandshvedemel
300 g hvedemel
10 g salt
100 g blødt smør

6 wienerpølser
ketchup

FREMGANGSMÅDE

Lun sødmælken så den er lillefingervarm (27-30 grader) og hæld den i en skål sammen med sukker, gær og surdej. Rør det hele godt sammen så gæret opløses i væsken. Tilsæt æg og ølandshvedemel og rør det sammen til en klistret masse. Hæld nu hvedemel og salt i skålen og begynd at ælte dejen sammen (ved lav hastighed hvis du bruger røremaskine). Tilsæt smørret og ælt det godt ind i dejen – ælt dejen til alt smørret er inkorporeret og dejen bliver blank og elastisk.

Hæld dejen i en skål smurt med lidt olie, og lad dejen stå ved stuetemperatur i 3 timer.

Stil dejen i køleskabet natten over – ca 14-16 timer.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og samle hurtigt dejen. Lad dejen stå på bordpladen ved stuetemperatur i 2 timer med et klæde over, indtil det har stuetemperatur.

Del dejen i 2 lige store delen og rul først dejen ud til en lang pølse der svarer til længden på 3 wienerpølser. Tag nu en kagerulle og flad dejen ud på det korte led, så dejen er ca 15 cm bred. Lav en lang stribe af ketchup et par centimeter fra kanten på det lange led og placer pølserne ovenpå ketchuppen. Skær nu dejen over de to steder hvor pølserne mødes. Rul dejen omkring en pølse (ikke alt for stramt) og sørg for at lukningen er nedad. Del hver pølse i 3 pølsehorn og placer dem på en bageplade med bagepapir. Gentag processen med den anden dejklump, så du har i alt 18 pølsehorn.

Dæk pølsehornene med et viskestykke og lad dem efterhæve i 2 timer inden bagning.

Pensl pølsehornene med et sammenpisket æg, og bag dem i ca 15 min ved 210 grader.

grove pølsehorn


4 Comments on Grove pølsehorn med surdej – bløde og smagfulde

 1. Line
  19/02/2018 at 17:54 (6 år ago)

  Hvordan laver du din surdej? Synes ikke jeg kan finde en opskrift herinde? 🙂

  Svar
  • Pilen
   23/02/2018 at 13:39 (6 år ago)

   Kære Line

   Jeg tager altid udgangspunkt i Claus Meyers surdej – jeg fodrer den så i forholdet 1:1:1 (dvs 1 del surdej, 1 del vand, 1 del mel – 1/2 hvedemel og 1/2 groft mel) 4-5 timer inden den skal bruges. Så jeg bruger en forholdsvis ung surdej 🙂

   Svar
 2. Sara
  02/02/2020 at 12:13 (4 år ago)

  Hej,
  Tak for en fantastisk blog og IG profil.
  Jeg er ikke så god til surdej, tror du måske blot, at jeg kan erstattet surdejen med A38? Evt. tilsætte lidt ekstra gær?
  Tusind tak for svar.
  Bedste hilsner,
  Sara

  Svar
  • pilenskoekken90
   12/02/2020 at 11:34 (4 år ago)

   Ja det tror jeg sagtens du kan <3

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *