Karamelkage med mandler, hindbær og lakrids

Bløde bananboller med chokolade

 


bananboller

Søde og bløde bananboller med store stykker mørk chokolade – perfekte på en grå og kold eftermiddag, hvor de nydes lune med smør. Eller som en sød snack på farten. Disse bananboller smager virkelig dejligt, og de er perfekte til et lille mellemmåltid eller til en kold vinterdag hvor den står på intet andet end ren og skær kaffe-kage-hygge.

Egentlig var planen bare at bage helt traditionelle og bløde chokoladeboller – men jeg havde en del modne bananer liggende, der bare skreg på at blive brugt. Så jeg valgte at komme de modne bananer i dejen, hvilket absolut ikke var nogen dårlig idé. Bollerne har en diskret smag af banan og bidrager med en dejlig sødme til brødet. Jeg er i hvert fald fan!

Hvis du gerne vil prøve et alternativ til de klassiske chokoladeboller, så synes jeg at disse lækre bananboller er et virkelig skønt alternativ.

God bagelyst og dejlig onsdag til jer alle – søde kram, Pilen <3

chokoladeboller chokoladeboller


INGREDIENSER (12 stk)

2 dl sødmælk
25 g gær
1 spsk sukker
2 modne bananer, blendet til en lind mos
1 æg
1 tsk salt (8 g)
50 g grahamsmel
450-500 g hvedemel
50 g blødt smør
80 g mørk chokolade, grofthakket eller i knapper

1 sammenpisket æg til pensling

FREMGANGSMÅDE

Lun sødmælken til den er lillefingervarm og rør gær og sukker ud i mælken. Blend bananerne til en lind puré og rør bananmos og ægget ud i mælken.

Hæld grahamsmel og halvdelen af hvedemelet i skålen og rør det sammen. Tilsæt det resterende hvedemel, blødt smør og salt og ælt dejen godt sammen. Dejen må godt være lidt klistret. Tilsæt chokolade og ælt chokoladen ind i dejen uden at det bliver for varmt (da chokoladen så vil smelte).

Dæk skålen med et låg eller et viskestykke og lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca 1 time.

Hæld dejen ud på en meldrysset bordplade og del dejen i 12 lige store stykker (ca 90 g per bolle). Form dejen til runde boller ved at samle sejen under sig selv – sørg for ikke at bruge for meget mel her, da der ellers vil danne sig små mellommer i selve bollen.

Fordel bollerne på to bageplader med bagepapir og dæk pladerne med viskestykker. Lad bollerne efterhæve i 45 min.

Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag en plade af gangen ved 210 grader traditionel ovn i ca 12 min til de er gyldne.

Lad bollerne køle let af inden de nydes lune med smør.

bananboller


 

   

2 kommentarer

  • Pia Christiansen

    Dem skal jeg da helt sikkert prøve til weekenden hvor mine dejlige børnebørn kommer på ferie 🙂
    Tak for endnu en lækker opskrift.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pilen

      Det lyder som en skøn idé Pia – er sikker på at de vil falde i god jord 🙂

      Selv tak fordi du følger med <3

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Karamelkage med mandler, hindbær og lakrids