Karamelkage med mandler, hindbær og lakrids


karamel blondie

Karamelkage med mandler, hindbær og lakrids – en fantastisk og lækker kombination. Karamelkagerne er virkelig fine som en portionsanrettet dessert med hindbærrene på toppen, men selve kagen kan også sagtens skæres i små stykker og nydes som den er. For kagen i sig selv smager virkelig godt – en mellemting mellem en brownie og en blondie <3

Jeg har brugt min yndlings karamelliserede hvide chokolade fra Summerbird – Amber chokoladen, som har en skøn og intens smag af karamel. Den intense karamelsmag går virkelig godt sammen med de syrlige hindbær, og ikke mindst salt og lakrids. Som jeg også nævner i mine tips kan du sagtens undlade lakridsen, hvis du ikke er lakridsfan. Men jeg siger jer det er godt – mindst lige så god en kombination som hvid chokolade og lakrids.

Kagerne er virkelig simple, da det i princippet bare er en “brownie” toppet med ganache og friske bær – det vil sige at du kan forberede kagen på forhånd og blot pynte den med friske bær lige inden servering. Jeg har ladet mig inspirere af konditoren Cedric Grolet som laver de fineste bærspiraler på hans tærter, men du kan pynte kagerne lige som du selv foretrækker.

Måske du skal forkæle din valentin på onsdag med disse søde karamelkager? Det er i hvert fald en virkelig skøn og absolut ikke svær kage at lave – som helt sikkert vil sende enhver karamel-elsker lidt i himlen <3

Rigtig god bagelyst og søde kagekram, Pilen <3

karamelkage karamelkage


Tip 1. Der bliver en del kanter til overs, hvis du bruger en rund udstikker – men det er jo bare en virkelig god undskyldning for at snacke en masse kagerester. Alternativt kan du sagtens skære kagen ud i kvadrater eller aflange stykker og pynte med friske hindbær efter egen kreativitet.

Tip 2. Jeg elsker kombinationen af karamel og lakrids – men er du ikke lakridsfan kan det SAGTENS undlades. Kagerne smager fantastisk alligevel.

INGREDIENSER (5 pers)

Karamelkage

130 g amber chokolade
100 g smør
2 æg
100 g rørsukker
50 g hvedemel
1/4 tsk flagesalt
30 g ristede mandler

Karamelganache

100 g amber chokolade
50 g piskefløde
1 nip flagesalt
1/2 tsk RAW liquorice powder

200g friske hindbær til pynt
evt lidt RAW liquorice powder

Smelt smørret i en skål over vandbad. Hak chokoladen og hæld det i skålen og lad det smelte sammen, stadig over vandbad. Pisk æg og sukker hurtigt sammen i en skål og tilsæt chokoladesmørret mens du rører godt rundt. Sigt hvedemel og vend det i dejen sammen med flagesalt.

Hæld dejen i en 16*16 cm kvadratisk springform eller kagering foret med bagepapir. Hak mandlerne groft, drys dem på toppen af dejen, og bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i ca 20-25 min. Kagen skal kun lige sætte sig og må gerne være lidt fugtig i midten, da den skal sætte sig helt på køl.

Karamelganache

Smelt chokoladen over vandbad – pas på at den ikke begynder at brænde på og klumpe. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld det over chokoladen mens du rører med hurtige bevægelser i chokoladen – gerne med en dejskraber. Rør indtil blandingen har samlet sig til en blank ganache – hvis den ikke vil samle sig helt, så kør ganachen igennem med en stavblender. Smag til med lidt flagesalt, og hæld ganachen over den helt afkølede kage.

Stil kagen på køl i minimum 2 timer – gerne mere, så ganachen sætter sig helt.

Stik 5 små kager ud med en 5 cm rund udstikker – vær forsigtig når du skubber kagerne ud af udstikkeren.

Skyl, tør og sorter hindbærrene, så du har 20 hindbær af ens størrelse. Tag desuden 5 lidt mindre hindbær fra til toppen. Halver forsigtigt de 20 hindbær og placer 8 halve hindbær i en spiral på hver kage. Pynt med et af de små hindbær på toppen og drys med rålakrids.

karamelkage


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *