Mandelkager med citron og amarena kirsebær


mandelkager

Søde og saftige mandelkager med citron og amarena kirsebær – en helt klassisk kage med en skøn frisk smag af citron og de aromatiske amarena kirsebær.

Perfekt måde lige at få brugt de sidste rester fra julen på. Jeg havde nemlig et glas amarena kirsebær stående fra julen, som jeg passende kunne bruge i en lille kage der er alt andet end julet. Med den friske smag af citron bliver kagerne skønne og forårsagtige – og så er de jo fine at se på med den lyserøde glasur. En rigtig tøsekage – som altså også godt kan spises af mænd skulle jeg hilse og sige.

Jeg har bagt kagerne i denne silikoneform – men du kan sagtens bage dem i andre silikoneforme eller klassiske muffinsforme. Fordelen ved silikoneformene er dog at de ikke hænger fast når de er bagt, så det kan altså varmt anbefales at investere i en silikoneform.

Hvis du trænger til lidt kageforkælelse på sådan en kold onsdag, så tager disse små mandelkager med citron og amarena kirsebær ikke lang tid hverken at røre sammen eller at bage. Perfekte til lidt utålmodige kagesjæle.

Søde kram, Pilen <3

amarena kage mandelkager


INGREDIENSER (10-12 pers)

Mandelkage

150 g blødt smør
150 g sukker
75 g marcipan
3 æg
1/4 dl citronsaft (saft af ca 1 citron)
citronskal af 2 øko citroner
50 g mandelmel
50 g hvedemel
1 tsk bagepulver
24 amarena kirsebær

Glasur

125 g flormelis
1,5 spsk amarena sirup
2 spsk citronsaft

8 amarena kirsebær
finthakket pistacie

FREMGANGSMÅDE

Mandelkage

Pisk smør, sukker og revet marcipan til det er lyst og cremet. Tilsæt æggene, et ad gangen, mens du pisker og pisk det godt igennem til du har en lys og luftig blanding.

Rør mandelmel, hvedemel og bagepulver sammen og vend det i dejen. Vend citronsaft og citronskal i dejen og hæld dejen i 8 små muffinsforme – jeg har brugt disse silikoneforme. Halver amarena kirsebærrene og fordel 6 halve kirsebær i hver muffin.sørg for at stikke nogle af dem godt ned i dejen, så de ikke ligger og klumper sammen. Jævn overfladen på dejen.

Bag kagerne ved 180 grader traditionel ovn i 20-25 min til de er gyldne. Tjek med en pind at kagerne er gennembagte. Lad dem køle 10-15 min ved stuetemperatur.

Vend silikoneformen på hovedet, så kagerne ikke buer for meget på bunden og løsn forsigtigt kagerne fra formen. Lad dine muffins køle helt af i køleskabet – det tager ca 1,5 time.

Glasur

Rør glasuren sammen af flormelis, amarena sirup og citronsaft – juster konsistensen så den er rimelig fast, men stadig kan løbe ned af kagerne.

Fordel glasuren ovenpå kagerne og pynt med et ekstra kirsebær på toppen og lidt finthakkede pistacienødder.

mandelkage


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *