Banan islagkage med chokolade og karamel – en helt og aldeles syndig og lækker dessert, som absolut vil falde i god jord hos enhver der er vild med banankage eller bananasplit. Islagkagen laves desuden uden en ismaskine, så her kan alle være med – win!
Denne banan islagkage består af knasende nøddebunde med både hasselnødder og mandler, dulce de leche smagt til med havsalt og en lækker banan parfait med masser af chokolade. Kagen er desuden pyntet med lidt smørstegte og karamelliserede bananskiver inden servering – men det er ikke noget man behøves, hvis man bare gerne vil stille desserten på bordet med det samme.
Jonas mente desuden at desserten smagte af Ben&Jerry’s Chunky Monkey is – absolut ikke nogen dårlig sammenligning hvis du spørger mig. Banan, chokolade og karamel er altså en virkelig skøn kombination, og jeg er sikker på at islagkagen vil vække begejstring hos både store og små.
Rigtig dejlig søndag til jer alle – og masser af søde kram, Pilen <3
INGREDIENSER (8 pers)
3 store spsk dulce de leche (kogt kondenseret mælk)
1 nip flagesalt
Nøddebunde
3 æggehvider
150 g sukker
75 g ristede og afskallede hasselnødder
75 g ristede mandler
Bananis
5 pasteuriserede æggeblommer
80 g sukker
Korn af 1 vaniljestang
4 dl piskefløde
2 meget modne bananer
50 g mørk chokolade
Pynt
1 banan i skiver
1 spsk smør
1 tsk sukker
25 g mørk chokolade
glimmer, hasselnødder og tørrede blomster (eller hvad du nu lige har liggende)
FREMGANGSMÅDE
Nøddebunde
Pisk æggehviderne næsten stive, og tilsæt sukkeret lidt efter lidt mens der piskes. Pisk til du får en blank og luftig marengs. Hak mandler og hasselnødder groft i en minihakker, og hak chokoladen groft. Vend nødder i marengsmassen og fordel marengsen i et rektangel (ca 20*35 cm) på en bageplade med bagepapir og bag bundene ved 180 grader traditionel ovn i ca 12-15 min. Lad bundene køle helt af.
Stik med en 16 cm kagering to bunde ud af marengsmassen og stil det hele på frys i ca 30 min (bagepapir med bunde) – på den måde er det lettere at løsne bundene fra bagepapiret uden at de går i stykker.
Smag din dulce de leche til med lidt flagesalt. Løsn bundene fra bagepapiret når de er frosne og smør 1,5 spsk dulce de leche på hver bund – ca ud til 1 cm fra kanten.
Bananis
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn lyst og luftigt – det tager ca 5 min. Mos bananerne godt sammen, så der ikke er for store klumper i og vend bananmosen i æggesnapsen.
Pisk fløden til et let skum og vend det lidt af gangen i æggesnapsen.
Hak chokoladen groft og vend chokoladen i ismassen.
Samling og pynt
Placer din 16 cm kagering på et fad med et stykke bagepapir under. For formen med kageplast og placer den ene af dine bunde i kageringen med karamellen opad. Del ismassen i to lige store portioner og hæld den første del over bunden. Placer nr to bund ovenpå ismassen forsigtigt (igen med karamellaget opad) og hæld resten af ismassen over bunden. Jævn forsigtigt overfladen med en lille paletkniv eller bagsiden af en ske, og stil islagkagen på frys i minimum 8 timer – gerne natten over.
Tag islagkagen ud af fryseren 10-15 min før servering. Fjern bagepapiret fra bunden og placer den frosne islagkage på det fad du gerne vil servere den på. Fjern forsigtigt kagering og kageplast.
Smelt chokoladen og hæld det i en lille sprøjtepose.
Varm en pande op med smørret og steg bananskiverne 1 minuts tid på hver side. Drys med sukker så de karamelliserer.
Sprøjt den smeltede chokolade ud over toppen af islagkagen og pynt med de karamelliserede bananskiver, lidt hasselnødder, glimmer og evt tørrede blomster.
8 Comments on Banan islagkage med chokolade og karamel
1Pingbacks & Trackbacks on Banan islagkage med chokolade og karamel
-
[…] med lime og hasselnødderIslagkage med mynte og browniebundBanan islagkage med chokolade og karamelMini islagkager med marcipan og jordbærparfaitCitronfromage […]
Km
04/02/2018 at 11:34 (7 år ago)Kan man evt bruge hindbær / brombær istedet for
Pilen
04/02/2018 at 15:02 (7 år ago)Lige i denne her kan du ikke erstatte med bær, da det er en helt anden type frugt der er meget mere vandholdig 🙂 Man kan sagtens lave parfait med bær, men jeg har desværre ikke en opskrift lige på stående fod <3
Anna G
04/02/2018 at 15:20 (7 år ago)Til Km – Jeg vil anbefale denne oppskriften på bringebæriskake -såååå god!
http://www.seriouseats.com/recipes/2012/07/raspberry-ice-cream-cake-recipe.html
Pilen
04/02/2018 at 15:26 (7 år ago)Tak for tippet Anna <3
Daniella
06/02/2018 at 07:36 (7 år ago)Du skriver i opskriften at der skal hasselnødder i bunden men i fremgangsmåden står der peanuts? 🙂
Pilen
06/02/2018 at 13:48 (7 år ago)Hovsa – jeg har vidst haft peanuts på hjernen, da jeg var igang med en anden kage med peanuts. Det er rettet – men tak fordi du lige gjorde opmærksom på det <3
Toni
29/12/2024 at 09:33 (2 måneder ago)Jeg ved godt at det er meget nybegynder agtigt, men har du en fremgangsmåde med de ristede nødder? Alle opskrifter og tider på ristede mandler involverer at jeg skal koge dem først og at de er saltede. Går ikke ud fra at det er det du mener.