Rucolapesto med hasselnødder - pasta pesto

Babyshower kage med brownie, skovbærmousse og vaniljemousse


babyshower kage

I lørdags holdte vi babyshower for min søde veninde, som har termin en måned inden mig. Hun blev overrasket og forkælet af en flok veninder med boller, ost, frugt, gaver – og selvfølgelig en babyshower kage i blå nuancer.

Det var mig der stod for kagen – da jeg, som altid, skyndte mig at melde mig på kage-posten. Jeg var dog i starten i syv sinde omkring hvordan jeg skulle lave denne babyshower kage, da den gerne skulle være i blå nuancer, men samtidig smage skønt. Og da jeg helst ikke arbejder med fondant, og generelt ikke synes at alt for kratige blå nuancer er særlig appetitligt gik jeg i tænkeboks.

Det endte med en hvid kage, hvor jeg forsigtigt farvede nogle moussebomber helt sart marmoreret blå, derudover pyntede jeg med brombær og blå kornblomster for at holde temaet blåt. Og jeg må indrømme at jeg faktisk blev virkelig tilfreds med kagen – blå nuancer uden at skrige for meget med blå farver og fondant. Lige som jeg ved at min veninde også ville foretrække det.

Denne babyshower kage gemte desuden på en saftig melfri browniebund med appelsin og hasselnødder, en mælkechokoladeganache og en syrlig skovbærmousse – udenom havde jeg støbt en hvid vaniljemousse. Mest for synes skyld men også som modspil til den syrlige skovbærmousse. En skøn kombination af chokolade, bær og vanilje.

I princippet kan man jo lave kagen lige som man ved at den heldige gravide kvinde bedst kan lide det, og så bare lade sig inspirere af pynten. Men altså chokolade og bær går man vidst aldrig helt galt med.

Rigtig god bagelyst derude – og søde kagekram, Pilen <3

barnedåbskage


Tip! Du kan sagtens lave kagen klar flere dage i forvejen og blot opbevare den på frys indtil dagen før den skal nydes.

INGREDIENSER (12-14 pers)

Brownie

75 g smør
110 g mørk chokolade
2 æg
110 g sukker
1 nip salt
skal af 1 øko appelsin
50 g afskallede, ristede hasselnødder, grofthakkede

Mælkechokoladeganache

150 g mørk mælkechokolade (46-49%)
90 g fløde
20 g glukosesirup

Skovbærmousse

3 blade husblas
200 g skovbær
saft af 1 citron (ca 3 spsk)
80 g sukker
125 g græsk yoghurt
2 dl piskefløde

Vaniljemousse med yoghurt

8 blade husblas
2 gode vaniljestænger
125 g sukker
7 dl piskefløde
3,5 dl A38 0,5%

blå pastafarve (royal blue)
forskellig størrelse silikoneforme – jeg brugte quenelle forme og halvkugler i str 3 og 4 cm.

Pynt

50 g hvid chokolade, køleskabskold
sølvstøv
sølvkugler
friske brombær
blå tørrede kornblomster

FREMGANGSMÅDE

Brownie

Smelt smørret ved svag varme. Tag gryden af varmen og smelt chokoladen ud i smørret. Pisk æg og sukker hurtigt sammen. Tilsæt chokoladesmørret mens du rører i æggeblandingen til en ensartet blanding.

Vend et nip flagesalt og appelsinskal i dejen.

Hæld dejen i en 20 cm rund springform med bagepapir i bunden, og drys de grofthakkede hasselnødder ud over toppen af kagen. Bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i ca 15 min. Hold øje med kagen – den må gerne være lidt ubagt i midten. Stil kagen på køl mens du laver chokoladeganachen.

Mælkechokoladeganache

Smelt chokoladen over vandbad og stil til side. Varm fløde og glukosesirup op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld fløden over chokoladen mens du rører fra midten af skålen med små hurtige bevægelser – indtil blandingen samler sig til en blank ganache.

Løsn browniebunden fra springformen og placer et stykke kageplast rundt langs kanten af springformen og kagen. Hæld chokoladeganachen ud over browniebunden og sørg for at den kommer ud til alle kanterne. Stil bunden i fryseren mens du laver skovbærmousse

Skovbærmousse

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i minimum 15 min. Kog skovbær, citronsaft og sukker op i et par minutter til bærrene er bløde, og blend det hele med en stavblender. Hæld blandingen gennem en sigte over i en ren skål og smelt husblassen ud i den varme skovbærsaft. Lad saften svale til stuetemperatur.

Pisk fløden til et let skum og rør det sammen med græsk yoghurt. Rør først 1 spsk af flødeblandingen ud i skovbærsaften  sørg for at der ikke er nogen klumper. Vend derefter forsigtigt den stuetempererede skovbærsaft i flødeblandingen til det er ensartet. Hæld blandingen over den iskolde bund (sørg for at chokoladeganachen har sat sig inden du hælder moussen over).

Stil bunden med skovbærmousse i fryseren i minimum 2 timer.

Vaniljemousse med yoghurt

Start med at gøre en 24 cm springform klar, ved at placere et stykke bagepapir i bunden og kageplast rundt langs kanterne.

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i minimum 15 min.

Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud – mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret. Kom sukker, vaniljesukker, vaniljestænger og 1,5 dl af løden i en gryde. Varm blandingen op til sukkeret smelter – til lige under kogepunktet, men uden at koge. Fisk vaniljestængerne op og hæld blandingen i en skål. Vrid husblassen fri for vand og rør den i flødeblandingen, så det smelter sammen og der ingen klumper er.

Rør yoghurten i den lune flødeblanding 1 dl af gangen, så der ikke dannes klumper.

Pisk fløden til et let skum, så det kun lige danner toppe. Vend fløden, lidt af gangen, i yoghurtblandingen til en ensartet mousse.

Befri bunden med skovbærmoussen fra springform og kageplast, og placer den i midten af den store (24 cm) springform.

Hæld vaniljemoussen (hold ca 1/3 tilbage) i en sprøjtepose og start med at sprøjte moussen rundt langs kanterne af kagen, så du er sikker på at der kommer mousse hele vejen rundt langs skovbærmoussen. Hæld herefter et tyndt lag vaniljemousse på toppen og glat overfladen med en paletkniv. Stil kagen i fryseren – i minimum 3 timer.

Del den resterende vaniljemousse i 2 skåle. Rør en lille smule (der skal VIRKELIG lidt til) blå pastafarve i den ene skål med mousse – rør forsigtigt så moussen bliver lidt marmoreret i udseendet. Hæld den hvide mousse og den blå marmorerede mousse i hver deres sprøjtepose.

Fyld nu dine forskellige silikoneforme med både blå og hvid mousse og stil dem på frys i minimum 3 timer.

Pynt

Hvis kagen er frosset helt igennem, så tag den op af fryseren ca 10 timer før servering. Pop moussebomberne ud af silikoneformene og placer dem tilfældigt på toppen af kagen. Stil kagen i køleskabet og lad den tø op i ca 10 timer.

Bræk den hvide chokolade i mindre stykker og kom det i en blender. Blend chokoladen til du har små chokoladestykker (som fx finthakkede nødder). Vend chokoladen med sølvstøv, så det er helt dækket.

Placer brombærrene tilfældigt på den optøede kage, og dæk herefter resten af overfladen på kagen med den hvide chokolade. Sørg for at alle kanter og huller bliver dækket.

Pynt til sidst kagen med sølvkugler og tørrede kornblomster.

babyshower kage


 

   

4 kommentarer

 • Katrine

  Tak for gode opskrifter! 😊 Når du skriver lidt frugtfarve. Hvor lidt er det så? En dråbe? Bare for at lave en sammenligning 😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pilen

   det er spidsen af en nål – så det er meget lidt. Hellere for lidt end for meget, da pastafarve er virkelig kraftigt! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Hvordan printer man opskriften

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pilen

   Det letteste er at kopiere teksten over i et word dokument og printe derfra 🙂

   Søde kram, Pilen <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rucolapesto med hasselnødder - pasta pesto