Babyshower kage med brownie, skovbærmousse og vaniljemousse


babyshower kage

I lørdags holdte vi babyshower for min søde veninde, som har termin en måned inden mig. Hun blev overrasket og forkælet af en flok veninder med boller, ost, frugt, gaver – og selvfølgelig en babyshower kage i blå nuancer.

Det var mig der stod for kagen – da jeg, som altid, skyndte mig at melde mig på kage-posten. Jeg var dog i starten i syv sinde omkring hvordan jeg skulle lave denne babyshower kage, da den gerne skulle være i blå nuancer, men samtidig smage skønt. Og da jeg helst ikke arbejder med fondant, og generelt ikke synes at alt for kratige blå nuancer er særlig appetitligt gik jeg i tænkeboks.

Det endte med en hvid kage, hvor jeg forsigtigt farvede nogle moussebomber helt sart marmoreret blå, derudover pyntede jeg med brombær og blå kornblomster for at holde temaet blåt. Og jeg må indrømme at jeg faktisk blev virkelig tilfreds med kagen – blå nuancer uden at skrige for meget med blå farver og fondant. Lige som jeg ved at min veninde også ville foretrække det.

Denne babyshower kage gemte desuden på en saftig melfri browniebund med appelsin og hasselnødder, en mælkechokoladeganache og en syrlig skovbærmousse – udenom havde jeg støbt en hvid vaniljemousse. Mest for synes skyld men også som modspil til den syrlige skovbærmousse. En skøn kombination af chokolade, bær og vanilje.

I princippet kan man jo lave kagen lige som man ved at den heldige gravide kvinde bedst kan lide det, og så bare lade sig inspirere af pynten. Men altså chokolade og bær går man vidst aldrig helt galt med.

Rigtig god bagelyst derude – og søde kagekram, Pilen <3

babyshower kage barnedåbskage


Tip! Du kan sagtens lave kagen klar flere dage i forvejen og blot opbevare den på frys indtil dagen før den skal nydes.

INGREDIENSER (12-14 pers)

Brownie

75 g smør
110 g mørk chokolade
2 æg
110 g sukker
1 nip salt
skal af 1 øko appelsin
50 g afskallede, ristede hasselnødder, grofthakkede

Mælkechokoladeganache

150 g mørk mælkechokolade (46-49%)
90 g fløde
20 g glukosesirup

Skovbærmousse

3 blade husblas
200 g skovbær
saft af 1 citron (ca 3 spsk)
80 g sukker
125 g græsk yoghurt
2 dl piskefløde

Vaniljemousse med yoghurt

8 blade husblas
2 gode vaniljestænger
125 g sukker
7 dl piskefløde
3,5 dl A38 0,5%

blå pastafarve (royal blue)
forskellig størrelse silikoneforme – jeg brugte quenelle forme og halvkugler i str 3 og 4 cm.

Pynt

50 g hvid chokolade, køleskabskold
sølvstøv
sølvkugler
friske brombær
blå tørrede kornblomster

FREMGANGSMÅDE

Brownie

Smelt smørret ved svag varme. Tag gryden af varmen og smelt chokoladen ud i smørret. Pisk æg og sukker hurtigt sammen. Tilsæt chokoladesmørret mens du rører i æggeblandingen til en ensartet blanding.

Vend et nip flagesalt og appelsinskal i dejen.

Hæld dejen i en 20 cm rund springform med bagepapir i bunden, og drys de grofthakkede hasselnødder ud over toppen af kagen. Bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i ca 15 min. Hold øje med kagen – den må gerne være lidt ubagt i midten. Stil kagen på køl mens du laver chokoladeganachen.

Mælkechokoladeganache

Smelt chokoladen over vandbad og stil til side. Varm fløde og glukosesirup op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld fløden over chokoladen mens du rører fra midten af skålen med små hurtige bevægelser – indtil blandingen samler sig til en blank ganache.

Løsn browniebunden fra springformen og placer et stykke kageplast rundt langs kanten af springformen og kagen. Hæld chokoladeganachen ud over browniebunden og sørg for at den kommer ud til alle kanterne. Stil bunden i fryseren mens du laver skovbærmousse

Skovbærmousse

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i minimum 15 min. Kog skovbær, citronsaft og sukker op i et par minutter til bærrene er bløde, og blend det hele med en stavblender. Hæld blandingen gennem en sigte over i en ren skål og smelt husblassen ud i den varme skovbærsaft. Lad saften svale til stuetemperatur.

Pisk fløden til et let skum og rør det sammen med græsk yoghurt. Rør først 1 spsk af flødeblandingen ud i skovbærsaften  sørg for at der ikke er nogen klumper. Vend derefter forsigtigt den stuetempererede skovbærsaft i flødeblandingen til det er ensartet. Hæld blandingen over den iskolde bund (sørg for at chokoladeganachen har sat sig inden du hælder moussen over).

Stil bunden med skovbærmousse i fryseren i minimum 2 timer.

Vaniljemousse med yoghurt

Start med at gøre en 24 cm springform klar, ved at placere et stykke bagepapir i bunden og kageplast rundt langs kanterne.

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i minimum 15 min.

Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud – mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret. Kom sukker, vaniljesukker, vaniljestænger og 1,5 dl af løden i en gryde. Varm blandingen op til sukkeret smelter – til lige under kogepunktet, men uden at koge. Fisk vaniljestængerne op og hæld blandingen i en skål. Vrid husblassen fri for vand og rør den i flødeblandingen, så det smelter sammen og der ingen klumper er.

Rør yoghurten i den lune flødeblanding 1 dl af gangen, så der ikke dannes klumper.

Pisk fløden til et let skum, så det kun lige danner toppe. Vend fløden, lidt af gangen, i yoghurtblandingen til en ensartet mousse.

Befri bunden med skovbærmoussen fra springform og kageplast, og placer den i midten af den store (24 cm) springform.

Hæld vaniljemoussen (hold ca 1/3 tilbage) i en sprøjtepose og start med at sprøjte moussen rundt langs kanterne af kagen, så du er sikker på at der kommer mousse hele vejen rundt langs skovbærmoussen. Hæld herefter et tyndt lag vaniljemousse på toppen og glat overfladen med en paletkniv. Stil kagen i fryseren – i minimum 3 timer.

Del den resterende vaniljemousse i 2 skåle. Rør en lille smule (der skal VIRKELIG lidt til) blå pastafarve i den ene skål med mousse – rør forsigtigt så moussen bliver lidt marmoreret i udseendet. Hæld den hvide mousse og den blå marmorerede mousse i hver deres sprøjtepose.

Fyld nu dine forskellige silikoneforme med både blå og hvid mousse og stil dem på frys i minimum 3 timer.

Pynt

Hvis kagen er frosset helt igennem, så tag den op af fryseren ca 10 timer før servering. Pop moussebomberne ud af silikoneformene og placer dem tilfældigt på toppen af kagen. Stil kagen i køleskabet og lad den tø op i ca 10 timer.

Bræk den hvide chokolade i mindre stykker og kom det i en blender. Blend chokoladen til du har små chokoladestykker (som fx finthakkede nødder). Vend chokoladen med sølvstøv, så det er helt dækket.

Placer brombærrene tilfældigt på den optøede kage, og dæk herefter resten af overfladen på kagen med den hvide chokolade. Sørg for at alle kanter og huller bliver dækket.

Pynt til sidst kagen med sølvkugler og tørrede kornblomster.

babyshower kage


 

22 Comments on Babyshower kage med brownie, skovbærmousse og vaniljemousse

 1. Jane
  14/01/2018 at 09:17 (3 år ago)

  Hvordan printer man opskriften

  Svar
  • Pilen
   14/01/2018 at 10:24 (3 år ago)

   Det letteste er at kopiere teksten over i et word dokument og printe derfra 🙂

   Søde kram, Pilen <3

   Svar
 2. Katrine
  14/01/2018 at 14:52 (3 år ago)

  Tak for gode opskrifter! 😊 Når du skriver lidt frugtfarve. Hvor lidt er det så? En dråbe? Bare for at lave en sammenligning 😅

  Svar
  • Pilen
   14/01/2018 at 16:27 (3 år ago)

   det er spidsen af en nål – så det er meget lidt. Hellere for lidt end for meget, da pastafarve er virkelig kraftigt! 🙂

   Svar
 3. Lærke
  28/01/2018 at 17:49 (3 år ago)

  Hej Pilen.
  Virkelig flot kage, og den lyder til at have nogle lækre og harmonerende smagsnuancer. Tror du, man kan lave de pyntende mousse bomber ved at sprøjte “blomster” af mousse fra en sprøjtepose ud på en plade med bagepapir inden frysning? Jeg har nemlig ingen forme.
  Venlig hilsen en amatørbager.

  Svar
  • Pilen
   29/01/2018 at 10:00 (3 år ago)

   Kære Lærke

   Du kan desværre ikke sprøjte moussen ud da den er for flydende til dette. Ellers kan du alternativt lave nogle marengstoppe og farve blå og pynte med 🙂

   God fornøjelse med kagebagningen og søde kram, Pilen <3

   Svar
 4. Majken
  28/02/2018 at 14:58 (3 år ago)

  Jeg overvejer lidt at bruge denne kage til en “enhjørning” kage. Altså hvor kagen skal pyntes med smørcremeblomster på toppen og siden, men er lidt i tvivl om de kan sidde på kagen eller blot vil glide af?? Kan kagen evt. Smøres op med smørcreme??

  Svar
  • Pilen
   03/03/2018 at 13:34 (3 år ago)

   Kære Majken,

   Jeg tror desværre ikke at denne kage vil egne sig så godt til at smøre op, da jeg ikke tror at smørcremen kan sidde fast på moussen 🙂

   Søde hilsner, Camilla

   Svar
 5. Josefine
  05/06/2018 at 14:12 (2 år ago)

  Hej Pilen! Jeg vil lave denne kage til min søns barnedåb om halvanden uge. Men jeg ville høre om det er nødvendigt at bruge en større springform til kanten? Kan det gå an blot at bruge kagefolien? 😊 🌞-hilsener fra Josefine

  Svar
  • Pilen
   06/06/2018 at 21:03 (2 år ago)

   Kære Josefine. Det lyder da virkelig skønt – kageplast i sig selv kan desværre ikke holde på moussen, så der skal en kagering eller en springform omkring <3

   Svar
 6. Susanne B Knudsen
  09/09/2018 at 06:30 (2 år ago)

  Hej Pilen 🙂
  Jeg har tænkt at lave denne kage til min nevøs barnedåb, om en uges tid. Behøver mælkechokoladeganachen komme på frys eller kan den sagtens stå natten over i køleskabet ? Jeg skal nemlig lave to kager og har ikke plads i fryseren
  Mvh Susanne

  Svar
  • pilenskoekken90
   10/09/2018 at 11:28 (2 år ago)

   Brownien med ganache kan sagtens stå i kølekabet natten over, men den skal på frys når moussen er støbt omkring <3

   Svar
 7. T. F.
  14/10/2018 at 07:44 (2 år ago)

  Hej, opskriften er lige hvad jeg ledte efter. Jeg bruger den som inspiration til en kage med solbærmoussen alene – fordi det er bare til gæster. Men hvorfor kan jeg ikke se billederne? Jeg kan kun tænke mig til hvordan den ser ud 🙁

  Svar
  • pilenskoekken90
   15/10/2018 at 13:12 (2 år ago)

   Jeg får lige sat bilelder ind igen – kan godt se de er forsvundet <3

   Svar
   • T. F.
    20/10/2018 at 15:13 (2 år ago)

    wow, flot!

    Svar
    • pilenskoekken90
     21/10/2018 at 05:48 (2 år ago)

     Tusind tak <3

     Svar
 8. Mette Blach
  11/11/2018 at 20:22 (2 år ago)

  Kan jeg godt tage kagen ud aften før og sætte moussebomber på og så æade den stå og tå i køleskabet til den skal bruges kl 14 dagen efter? Det er jo mere end 10 timer.

  Svar
  • pilenskoekken90
   12/11/2018 at 13:06 (2 år ago)

   Det kan du sagtens <3

   Svar
 9. Mette
  13/08/2019 at 10:28 (1 år ago)

  Hvor lang tid vil du mene, den tager at lave?

  Svar
  • pilenskoekken90
   17/08/2019 at 10:20 (1 år ago)

   En dags tid alt efter hvor erfaren man er med at bage og laver mousser <3

   Svar
 10. Liv
  18/11/2019 at 20:45 (11 måneder ago)

  Ser virkelig lækkert ud! Ville man kunne lave kagen (altså brownien med den hvid mousse omkring) ca. 3 uger i forvejen og lade den blive i fryseren uden at det ville kunne smages?

  Svar
  • pilenskoekken90
   29/11/2019 at 08:11 (10 måneder ago)

   det tror jeg sagtens du kan hvis du har den på frys 🙂

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *