Marcipan is med appelsin og lun chokoladesauce


marcipan is

Hjemmelavet marcipan is med appelsin og lun chokoladesauce – et virkelig lækkert alternativ til ris a la manden til årets julefrokoster. Så trænger du til lidt variation, og elsker du is lige så højt som jeg gør – ja så har vi altså en vinderdessert!

Isen er lavet som en parfait, hvilket betyder at du ikke behøves at eje en ismaskine – desserten er faktisk ualmindelig let at lave, så her kan alle være med. Parfait massen støbes i silikoneforme, fryses natten over og overhældes med lun chokoladesauce ved servering. Voila, så er der dessert.

Jeg forestiller mig at isen her vil være perfekt som den søde afslutning til en julefrokost, hvor man trænger til noget lidt andet end den traditionelle ris a la mande – men hvor det godt stadig må være lidt julet. Her gør marcipan og appelsin sig altid godt. Det er bare en sikker smagskombination, der både kan gøre sig som en juledessert – men hvis du spørger mig, som en lækker dessert hele året rundt.

Her står søndagen på pakning af massevis af flyttekasser – og selvfølgelig lidt bagning. Den perfekte søndagsaktivitet.

Rigtig dejlig søndag til jer alle og søde kram, Pilen <3

parfait med marcipan isbomber med chokoladesauce

Tip 1. Den ismasse der vil være i overskud kan hældes i små glas eller andre silikoneforme, så man kan tage forskud på desserten inden den skal serveres for eventuelle gæster.

Tip 2. Isen kan sagtens forberedes 2-4 dage i forvejen. Vær dog opmærksom på at hvis isen står lang tid i fryseren (over 1 uge), så begynder appelsinsmagen at aftage. Isen fejler ikke noget, men den vil ikke smage så kraftigt.


INGREDIENSER (8 pers)

Marcipanis

5 pasteuriserede æggeblommer
85 g sukker
Korn af 1 vaniljestang
5 dl piskefløde
60 cl appelsinsaft
skal af 1,5 økologisk appelsin
150 g marcipan

Chokoladesauce

100 g god mørk chokolade ca 60 %
1 dl piskefløde

FREMGANGSMÅDE

Marcipanis

Ælt marcipanen sammen med appelsinsaften, og appelsinkallen ved at tilsætte appelsinsaften lidt efter lidt mens du ælter – indtil du får en tynd marcipanmasse.

Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker til det er lyst og luftigt – det tager ca 5 min. Pisk fløden til let flødeskum.

Rør marcipanmassen i æggesnapsen til en ensartet blanding. Vend flødeskummet i æggesnapsen -lidt af gangen.

Hæld ismassen i 8 silikoneforme (ca 7 cm diameter) og glat overfladen med en paletkniv. jeg har brugt en Charlotte form, men du kan bruge alle forme for halvkugler. Hæld evt den resterende ismasse på små glas, så den ikke går til spilde.

Stil isen i fryseren natten over – minimum 12 timer.

Chokoladesauce

Smelt chokoladen over vandbad. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den varme fløde over den smeltede chokolade – mens du rører med en dejskraber fra midten af skålen med små hurtige bevægelser. Rør indtil alt fløden er tilsat og du har en blank chokoladesauce.

Skub forsigtigt isene ud af formene og anret dem på hver sin tallerken. Lad isene stå ved stuetemperatur i ca 5 min inden de anrettes.

Anret isene med lun chokoladesauce og pynt evt med lidt chokoladespåner og appelsinskal.

parfait med marcipan


3 Comments on Marcipan is med appelsin og lun chokoladesauce

 1. Tina
  19/12/2018 at 18:42 (2 år ago)

  God aften,
  dejlig opskrift:-)
  Jeg har lige lavet en portion juleis og tilføjet lidt kanel:-)
  Tak for inspirationen og en glædelig jul ønskes:-)

  Svar
  • pilenskoekken90
   25/12/2018 at 13:50 (2 år ago)

   Hvor lyder det skønt – tak, og også en dejlig jul til dig <3

   Svar

1Pingbacks & Trackbacks on Marcipan is med appelsin og lun chokoladesauce

 1. […] Er i slet ikke til ris a la mande derhjemme foreslår jeg at i hopper ud i denne lækre panna cotta med mandelkiks og amarena kirsebær – eller en skøn marcipan is med appelsin og chokoladesauce. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *