Snurrer med citron og birkes


snurrer med birkes

Endnu en omgang snurrer har ramt bloggen – denne gang er det lækre snurrer med citron og birkes. De er både søde, bløde og friske på samme tid. Og så er det en fryd for øjet med de små blå birkes der pryder snoningerne i snurrerne.

Snurrer er en vaskeægte hyggekage – sådan en man bare kan blive ved med at guffe lidt for mange af. Generelt er jeg jo kæmpe fan af brødbagning – og når brød og kage bliver kombineret som i en omgang snurrer, en kringle eller croissanter så har jeg ingen stopklods. Haps det er altså godt!

Disse snurrer er tilsat både appelsin og citronskal, men du kan sagtens nøjes med en af varianterne hvis du foretrækker dette. De blå birkes giver lækkert knas, men er mest med for synets skyld, så dette kan også undværes. Men fint ser det altså ud med de blå birkes, hvis du spørger mig.

Hvis du trænger til at prøve noget lidt andet end den traditionelle kanelsnurre, så synes jeg helt sikkert at du skal prøve den lidt friskere version med lækre aromatiske citrusfrugter. De smager skønt!

Rigtig dejlig søndag til jer alle og søde kram, Pilen <3

snurrer


INGREDIENSER (14 stk)

Gærdej

30 g gær
3 dl sødmælk
1 spsk sukker
1 æg
600 g hvedemel
1/2 tsk salt
1 tsk stødt kardemomme (eller endnu bedre knuste kardemommefrø)
150 g blødt smør

Fyld

200 g sukker
200 g blødt smør
150 g groftrevet marcipan
revet skal af 2 øko citroner
revet skal af 2 øko appelsiner
3 spsk blå birkes

FREMGANGSMÅDE

Varm sødmælken i en gryde til den er lillefingervarm. Rør gær og sukker ud i mælken til gæret er opløst og tilsæt ægget. Hæld halvdelen af hvedemelet i skålen og rør det sammen til en klistret blanding. Tilsæt resten af hvedemelet, kardemomme, salt og smør og ælt dejen godt sammen – den skal være lidt klistret. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca 1 time.

Hæld dejen ud på en meldrysset bordplade og slå den sammen. Rul dejen ud til at stort rektangel på ca 30*60 cm.

Ælt marcipan og sukker godt sammen. Tilsæt smør, citronskal og appelsinskal og ælt det sammen til en ensartet blanding, og smør det ud i et tyndt lag på dejen. Drys birkes ovenpå remoncen.

Fold dejen ind over sig selv på det lange led så du nu har 3 lag. Rul forsigtigt dejen ud så den er ca 30*30 cm, og skær lange strimler af dejen med en kniv eller et pizzahjul – de skal være ca 2,5 cm brede.

Sno en strimmel om sig selv, så du twister den og rul den til en snegl om din pegefinger. Fæstn enden af sneglen under sig selv og sørg for at midten ikke popper op. Placer snurrerne på to bageplader beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ca 45 min.

Pensl snurrerne med et sammenpisket æg, og bag snurrerne ved 200 grader traditionel ovn i ca 15-18 min. til de er gyldne.

snurrer med birkes


 

1Pingbacks & Trackbacks on Snurrer med citron og birkes

  1. […] Hvis du er vild med snurrer så har jeg også en lækker opskrift på kanelsnurrer her og en frisk variant på snurrer med citron og birkes her. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *