Mazarinkage med appelsin og brombær


mazarinkage Kollegakage, skærekage, bradepandekage – kært barn har mange navne. Ikke desto mindre er bradepandekager som oftest ikke blandt mine favoritter. Medmindre de består af en svampet brownie eller en lækker saftig mazarinkage med appelsin som her. Kagen er perfekt fordi den kan bages dagen før og den er nem at medbringe, hvis der er kollegaer, venner eller familie der skal forkæles.

Jeg har forkælet den klassiske mazarinkage med aromatisk appelsin, lækker mørk chokolade og søde brombær. Ikke nogen raketvidenskab, men ikke desto mindre virkelig velsmagende og lækkert. En rigtig hyggekage er det jeg vil betegne denne mazarinkage med appelsin som.

Husk som altid når du laver mazarinkage at smørret skal være godt blødt og at æggene gerne må stuetempereres lidt. Så tag gerne smør og æg ud af køleskabet en times tid inden du går igang med bagningen.

Rigtig god fornøjelse med bagningen – kagen her er super nem at lave og smager virkelig godt. Både når den er nybagt eller når den har stået i køleskabet natten over. Og så er firkantede kager jo bare altid et hit, da man jo lige kan smugspise lidt af kanterne inden den skal serveres. Mums!

Søde kagekram, Pilen <3

mazarinkage med chokolade


INGREDIENSER (12-14 pers)

250 g blødt smør
250 g sukker
250 g marcipan
5 æg
125 g hvedemel
saft og skal fra 1 øko appelsin
100 g mørk chokolade, grofthakket
100 g brombær (friske eller frosne)

FREMGANGSMÅDE

Rør marcipan og sukker sammen – eller ælt det sammen med hænderne. Tilsæt det bløde smør og pisk det sammen til en ensartet blanding. Tilsæt æggene, et ad gangen, mens du pisker og sørg for at piske blandingen lys, luftig og cremet (dette er vigtigt for at få en saftig og lækker mazarinkage).

Sigt hvedemelet og vend det i dejen. Tilsæt appelsinsaft og appelsinskal og vend det godt rundt i dejen sammen med den hakkede chokolade.

Hæld dejen i en lille bradepande (ca 22*30 cm) foret med bagepapir og fordel brombærrene på toppen af kagen.

Bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i ca 25-30 min (bagetiden kan variere alt efter om du bruger friske eller frosne bær. Hold øje med kagen undervejs og tjek med en pind at den er færdigbagt og gylden på toppen.

Lad kagen køle af inden den skæres ud – gerne i køleskabet til dagen efter.

mazarinkage med appelsin


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *