Kanelsnurrer med knuste kardemommefrø


kanelsnurrer

Det er søndag og dagen i dag skal stå på intet mindre end afslapning, gåtur og måske en kanelsnurre eller to. Og så gerne en god kop varm te og en bog i sofaen. Lige som en søndag er allerbedst – uden alt for mange planer og bare ren afslapning og kvalitetstid med min yndlingsperson.

Disse kanelsnurrer med knuste kardemommefrø er seriøst gode – som i at jeg slet ikke kan stoppe når jeg først er gået igang. Ja der røg lige 3 stykker på en aften da de var helt friskbagte. Men altså de er jo også bedst når de er lune og lige kommet ud af ovnen.

Egentlig er det lidt snyd at kalde det her for kanelsnurrer, da det faktisk er en fusion af både kanelsnurren og kardemommesnurren. To af mine yndlingskager som på hver deres måde smager fantastik – og endnu bedre når de som her er kombineret. De består af en blød og smørfyldt dej med masser af kardemommesmag, en krydret kanelremonce med ekstra knuste kardemommefrø for at give den helt fantastiske og aromatiske kardemommesmag.

Og ja, du bliver nødt til selv at knuse kardemommefrøene – det giver absolut ikke samme resultat at bruge stødt kardemomme. Så der er ikke andet for end at finde morteren frem og få knust en masse kardemommefrø – selvom det er et lidt omstændigt arbejde når skallerne skal pilles fra. Men jeg lover det er det hele værd.

Kanelsnurrer er den perfekte søndagskage – de tager ikke voldsomt lang tid at lave, og så indbyder de bare til sofahygge, varm te eller kakao og kvalitetstid med dem man holder af <3

Jeg håber i alle får en fantastisk søndag derude – søde kram, Pilen <3

kardemommesnurrer

kanelsnurrer


Tip 1. Bryder du dig ikke om den kraftige kardemommesmag så undlad de knuste kardemommefrø i remoncen og tilsæt en ekstra tsk kanel. Men bibehold stadig kardemommen i gærdejen da det giver en dejlig krydret smag til snurrerne.

Tip 2. Hvis du ikke planlægger at spise hele portionen samme dag, så bag dene ene plads 2-3 min. mindre, lad dem køle let af og pak dem i en lukket pose mens de stadig er lune. Så kan de fryses ned og tages op en dag hvor du virkelig trænger til kage. Lad snurrerne tø op og put dem i en 200 grader varm ovn i ca 5 min inden de nydes – så smager de som var de friskbagte.

INGREDIENSER (14 stk)

Gærdej

30 g gær
3 dl sødmælk
1 spsk sukker
1 æg
550 g hvedemel
1/2 tsk salt
1 tsk stødt kardemomme (eller endnu bedre knuste kardemommefrø)
100 g blødt smør

Fyld

50 g brun farin
150 g rørsukker
200 g blødt smør
1,5 spsk kanel
1 spsk knuste kardemommefrø

FREMGANGSMÅDE

Varm sødmælken i en gryde til den er lillefingervarm. Rør gær og sukker ud i mælken til gæret er opløst og tilsæt ægget. Hæld halvdelen af hvedemelet i skålen og rør det sammen til en klistret blanding. Tilsæt resten af hvedemelet, kardemomme, salt og smør og ælt dejen godt sammen – den skal være lidt klistret. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca 1 time.

Hæld dejen ud på en meldrysset bordplade og slå den sammen. Rul dejen ud til at stort rektangel på ca 30*60 cm.

Rør blødt smør, farin og kanel sammen til en ensartet blanding og smør det ud i et tyndt lag på dejen.

Fold dejen ind over sig selv på det lange led så du nu har 3 lag. Rul forsigtigt dejen ud så den er ca 30*30 cm, og skær lange strimler af dejen med en kniv eller et pizzahjul – de skal være ca 2,5 cm brede.

Sno en strimmel om sig selv, så du twister den og rul den til en snegl om din pegefinger. Fæstn enden af sneglen under sig selv og sørg for at midten ikke popper op. Placer kanelsnurrerne på to bageplader beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ca 45 min.

Pensl snurrerne med et sammenpisket æg og drys med lidt perlesukker. Bag snurrerne ved 200 grader traditionel ovn i ca 15-18 min. til de er gyldne.

kanelsnurrer


 

5 Comments on Kanelsnurrer med knuste kardemommefrø

 1. VenterPaaVinBlog
  29/10/2017 at 12:07 (1 år ago)

  De kan næsten duftes gennem skærmen – kardemomme kan altså noget.

  – A

  Svar
  • Pilen
   29/10/2017 at 12:38 (1 år ago)

   Ja jeg er virkelig også vild med duften af kardemomme – især når de kommer i form af snurrer med masser af smør og kanel 🙂

   Svar
 2. Maria
  04/10/2018 at 20:04 (7 måneder ago)

  Kan man lade dem hæve og så sætte dem i køleskabet natten over, så de kan serveres friskbagte fra ovnen næste morgen? Eller kan man evt. bage dem halvt og fryse dem, så man kan tage dem op? 🙂

  Kh. Maria

  Svar
  • pilenskoekken90
   05/10/2018 at 13:04 (7 måneder ago)

   Jeg tror at begge dele vil fungere -hvis du koldhæver dem vil jeg måske putte 5 g gær mindre i. Og så lade dem temperere 1 times tid ved stuetemperatur om morgenen inden de bages.

   Rigtig god bagelyst – søde hilsner, Camilla <3

   Svar

1Pingbacks & Trackbacks on Kanelsnurrer med knuste kardemommefrø

 1. […] du er vild med snurrer så har jeg også en lækker opskrift på kanelsnurrer her og en frisk variant på snurrer med citron og birkes […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *