Hasselnøddetærte med solbær og chokolademousse

Squashkage med chokolade og hasselnødder


squashkage

Lige nu sidder jeg mæt og træt på sofaen efter en dag med besøg af familien og masser af fødselsdagsfejring – mæt og træt på den gode måde altså. Den har stået på frokost, gåtur og kage hele dagen sammen med de sødeste mennesker. Men i skal altså ikke snydes for en søndagsopskrift omend den kommer lidt sent.

Tidligere på ugen lavede jeg nemlig denne krydrede og svampede squashkage med chokolade og cream cheese frosting – en sikker vinder når det gælder skærekage. Især fordi den holder sig lækker fugtig i flere dage, og selvfølgelig fordi alting bare bliver lidt lækrere med cream cheese frosting.

Squashkagen er tilsat mørk chokolade og ristede hasselnødder – men du kan sagtens bruge valnødder, mandler eller hvad du nu har i skabet. Men prøv lige det der med den mørke chokolade – det smager fantastisk til den krydrede kage.

Jeg håber at i alle har haft en dejlig weekend – søde kram, Pilen <3

squashkage med cream cheese squashkage med chokolade


Tip! Sørg for at philadelphiaen er stuetemperatur når du laver frostingen, da chokoladen ellers vil klumpe hvis den bliver blandet sammen med noget koldt.

INGREDIENSER (8-10 pers)

Squashkage

2 store æg (eller 3 små)
150 g brun farin
125 g sukker
1 dl smagsneutral olie
150 g hvedemel
1/4 tsk salt
1 tsk bagepulver
1,5 tsk kanel
1 tsk stødt ingefær
225 g revet squash (ikke for groft)
50 g ristede hasselnødder, grofthakket
75 g mørk chokolade, grofthakket

Cream cheese frosting

200 g philadelphia (stuetempereret)
75 g hvid chokolade
25 g flormelis
fintrevet skal fra én citron
saft fra 1/2 citron

Pynt

hasselnødder
citronskal
chokoladekugler

FREMGANGSMÅDE

Squashkage

Pisk æg, brun farin og sukker til det bliver lyst og luftigt. Rør alle de tørre ingredienser sammen. Sigt halvdelen af melblandingen i dejen og vend det forsigtigt rundt. Tilsæt olie og vend det i dejen, hvorefter den sidste del af melblandingen sigtes og vendes i dejen.

Riv squash groft på et rivejern, og rør squash, hasselnødder og chokolade i dejen.

Hæld dejen i en 20-22 cm springform med bagepapir i bunden, og bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i ca 45 min. Tjek med en pind at kagen er gennembagt.

Lad kagen køle helt af før den pyntes med cream cheese frosting.

Cream cheese frosting

Smelt den hvide chokolade og stil til side så det tempererer.

Rør philadelphia og flormelis sammen til en blød blanding og rør derefter den hvide chokolade i lidt af gangen. Sørg for at røre det godt sammen til en ensartet blandingen. Tilsæt citronsaft og citronskal og rør det sammen.

Pynt

Befri kagen fra springformen og fordel cream cheese frostingen på toppen af kagen. Pynt med hakkede hasselnødder, små chokoladekugler og citronskal.

squashkage


 

   

4 kommentarer

  • Nanna

    er det mulig å bruke smør i steden for olje i oppskriften? Den ser kjempegod ut!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pilen

      Kære Nanna. Jeg er sikker på at du sagtens kan bruge smeltet smør i stedet for olie 🙂

      Søde kram og god bagelyst, Pilen <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karen Johansen

    Kan jeg lave den i en bradepande eller et stort fad til en stor portion 🙂 ?
    Håber det går godt med maven.
    Hilsen din tidligere kollega, Karen

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pilen

      Hej Karen 🙂 Det kan du sagtens – bare husk at hvis du bruge et større fad til samme portion at bagetiden måske skal nedjusteres, da den måske ikke bliver så høj 🙂

      Tak det går rigtig godt – håber du har det dejligt <3

      Kram, Pilen

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hasselnøddetærte med solbær og chokolademousse