Pærekage med chokolade og marcipan


pærekage

Denne pærekage med chokolade og marcipan er lige havnet på min top 5 af yndlingskager her til efteråret – en saftig mazarinkage med søde og sprøde pærer, mørk chokolade og sprøde ristede mandler. En perfekt kombination af sødt og sprødt med et lækkert modspil fra den mørke chokolade.

Normalt foretrækker jeg at lade en mazarinkage trække i køleskabet til dagen efter ligesom med brownie – på den måde når den at sætte sig og blive lækker saftig. Men lige akkurat denne version med pære er altså bedst når den er nybagt – endnu bedre hvis man serverer den med en god cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum.

Kagen holder sig lækker saftig ved stuetemperatur, hvis du sørger for at pakke den godt ind – men jeg kan næsten garantere for at den forsvinder ret så hurtigt. Herhjemme fik den i hvert fald ikke lov til at stå længe inden jeg måtte igang med at bage en ny. Og det er jo altid et godt tegn.

Denne pærekage med chokolade og marcipan tager virkelig ikke lang tid at lave – så den er perfekt til en weekend hvor man lige trænger til et kagefix, eller som en hurtig dessert når der kommer gæster. Jeg garanterer for at den vil falde i god jord – kombinationen af marcipan, pære og mørk chokolade er en evig sikker vinder.

Rigtig god bagelyst og dejlig søndag til jer alle <3

mazarinkage med pærer mazarinkage


Tip! For at få det bedste resultat når du bager mazarinkage, så sørg for at smørret er godt blødt og lad æggene temperere lidt ved stuetemperatur inden du pisker alle ingredienserne sammen.

INGREDIENSER (6 pers)

100 g sukker
100 g marcipan
100 g blødt smør

2 æg
50 g hvedemel
60 g mørk chokolade
2 pærer
30 g mandler

FREMGANGSMÅDE

Rør marcipan og sukker sammen – eller ælt det sammen med hænderne. Tilsæt det bløde smør og pisk det sammen til en ensartet blanding. Tilsæt æggene, et ad gangen, mens du pisker og sørg for at piske blandingen lys, luftig og cremet (dette er vigtigt for at få en saftig og lækker mazarinkage).

Sigt hvedemelet og vend det i dejen. Hak den mørke chokolade groft og hæld ca 40 g af chokoladen i dejen og vend det hele sammen med en dejskraber. Hæld dejen i en 20 cm springform med bagepapir i bunden.

Skræl pærerne, fjern kernehuset og skær pærerne i kvarte. Skær nu 2-3 mm tynde skiver af pærebådene og fordel dem på dejen. Tryk pærestykkerne ned i dejen.

Hak mandlerne groft. Drys først kagen med det resterende mørke chokolade og derefter mandlerne.

Bag kagen i 40 min ved 180 grader traditionel ovn – tjek med en pind at kagen er gennembagt.

Nydes lun med cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum.

pærekage med chokolade


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *