Krydret mazarinkage med chokolade og karamelliserede figner

Brownie cupcakes med solbær og mælkechokolade


brownie cupcakes

Brownie cupcakes med solbær og mælkechokolade – søde, chokoladetunge og intense. Lige som en god brownie, bare i portionsforme. Lige til at hapse en – eller to stykker af. For de smager bare af mere.

Disse muffins smager skønt og intenst af god chokolade, og de syrlige solbær giver et perfekt modspil til den tunge chokoladesmag. Nyd gerne kagerne friskbagte med en god vaniljeis til – de smager allerbedst når de stadig er lidt lune og virkelig chokoladesnaskede.

Hvis du trænger til lidt afveksling fra den klassisk brownie så prøv at lave dem som her i muffinsforme – det gør dem også perfekte til at medbringe som kollegakage eller til en picnic.

Trænger du til at forsøde sådan en grå og regnfuld søndag, så er disse muffins altså virkelig lette at gå til – på under en time er der friskbagt kage. Haps!

Dejlig søndag til jer alle og søde chokoladekram fra Pilen <3

brownie med solbær brownie muffins


Tip! Normalt foretrækker jeg en brownie efter en nat i køleskabet, men lige akkurat når de kommer i cupcake form synes jeg de er bedst friskbagte, da de bliver lidt hårde af at stå på køl. Derfor opbevares de også bedst ved stuetemperatur hvis de skal nydes dagen efter eller et par dage efter det – de holder sig nemlig lækre svampede og saftige.

INGREDIENSER (10 stk)

180 g god mørk chokolade (60-70 %)
150 g smør
225 g rørsukker
3 æg
50 g hvedemel
1 spsk kakaopulver (kan undlades, men giver en mere intens chokoladesmag)
1/4 tsk flagesalt + lidt ekstra til toppen
75 g frosne solbær + 1/2 tsk hvedemel
100 g mælkechokolade

FREMGANGSMÅDE

Hak den mørke chokolade groft. Smelt derefter smørret ved lav varme i en gryde.
Når smørret er smeltet tages gryden af blusset, og den mørke chokolade kommes i indtil det er smeltet ud i smørret.

Pisk æg og sukker hurtigt sammen. Tilsæt herefter chokoladesmørret lidt efter lidt, mens du vender det godt sammen med en dejskraber.

Sigt kakaopulver og hvedemel i, og vend det hele godt rundt, så dejen bliver ensartet.

Hak mælkechokoladen groft og tag 40 g fra. Hæld de resterende 60 g i dejen og rør det sammen.

Vej frosne solbær af og vend dem med hvedemel.

Fordel en lille klat dej i bunden af 10 muffinsforme (gerne i en fast form, da dejen er tung og alm papirforme ikke selv vil kunne holde på dejen), og fordel 3 solbær ovenpå dejen af hver muffin. Fordel resten af dejen i de 10 forme, og fordel de reterende solbær på toppen. Tryk solbærrene let ned i dejen, og drys med den resterende mælkechokolade.

Bag dine muffins ved 180 grader traditionel ovn i ca 30 min. Nyd kagerne lune – gerne med en kugle vaniljeis til.

brownie muffins


 

   

2 kommentarer

  • Ghita

    Bagt af mig i sidste uge. Super gode – solbærrenes syrlighed spiller fint sammen med den søde chokolade😍😍 Tak for fantastisk inspirerende blog.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pilen

      Tak for din søde besked Ghita – det gør mig virkelig glad! <3
      Og dejligt at høre at kagen faldt i god jord 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Krydret mazarinkage med chokolade og karamelliserede figner