Krydret mazarinkage med chokolade og karamelliserede figner


mazarinkage figner

En lækker og saftig mazarinkage krydret med kanel og med knas fra ristede mandler – toppet med en blød chokoladeganache og grillede figner. Så har vi vidst opskriften på en efterårskage af de virkelig lækre. Både en fryd for øjet og en fryd for ganen.

Mazarinkage er en af mine favorit basiskager – jeg elsker at lege med fyld, topping og krydderier i en mazarinkage, da det kan varieres i det uendelige. Og så er man sikret en lækker saftig kage pga marcipanen.

Når du bager mazarinkage så sørg for at smørret er godt blødt, da det er alfa og omega for at du kan piske godt med luft i kagen – og dermed få en lækker luftig, men stadig saftig kage. Ellers er det bare lige ud af landevejen med krydderier og fyld – lige som man nu bedst kan lide det.

Hvis du er ekstra chokoladeglad, så tilføj også lige 50 g hakket mørk chokolade til dejen. Det bliver den ikke dårligere af skulle jeg hilse og sige.

God fredag til jer alle og søde kram, Pilen <3

kage med figner mazarinkage


Tip! Hvis du ikke har en brænder, kan du forsøge at karamellisere fignerne i ovnen ved grillfunktion. Har ikke selv testet dette, men det burde være et godt alternativ. Bare husk ikke at give fignerne for meget, da de ikke skal blive helt varme.

INGREDIENSER (8 pers)

150 g marcipan
150 g rørsukker
150 g blødt smør
3 æg
75 g hvedemel
1 tsk kanel
50 g ristede mandler, grofthakket

100 g mørk chokolade
60 g fløde
15 g smør i små tern

4 store friske figner
2 tsk sukker

FREMGANGSMÅDE

Ælt eller rør marcipan og sukker sammen. Tilsæt det bløde smør og pisk blandingen lys og cremet. Tilsæt æggene, et af gangen, mens du pisker – pisk dejen lys og luftig når alle æggene er tilsat. Bland hvedemel og kanel og sigt det i dejen. Vend forsigtigt melet i blandingen sammen med de grofthakkede mandler.

Hæld dejen i en springform (20 cm) med bagepapir i bunden og jævn overfladen med en ske. Bag kagen i ca 25-30 min ved 180 grader traditionel ovn, til kagen er gylden på toppen. Tjek med en pind at der ikke hænger rå kagedej ved – ellers giv den lidt ekstra.

Lad kagen køle helt af til dagen efter i køleskabet.

Smelt chokoladen og varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld fløden over chokoladen mens du rører i skålen med en dejskraber – med små hurtige bevægelser. Rør indtil du har en blank ganache. Tilsæt smør i små tern og rør igen så smørret smelter ud i ganachen.

Placer kagen på det fad du vil servere den på og hæld den lune ganache over den iskolde kage. Lad den rende lidt ned af kanterne. Stil kagen på køl mens du gør fignerne klar.

Skær fignerne ud i både (8 både per figen) og placer dem på en plade der kan tåle ild. Drys med sukker og karamelliser fignerne med en brænder. Sørg for at de karamelliserer på alle sider.

Pynt kagen med fignerne og rød skovsyre – server straks.

figenkage


 

2 Comments on Krydret mazarinkage med chokolade og karamelliserede figner

 1. Camilla
  28/09/2017 at 10:26 (2 år ago)

  Hvor mange æg skal der bruges? 🙂 Hilsen Camilla

  Svar
  • Pilen
   28/09/2017 at 19:28 (2 år ago)

   Hov den kan jeg godt se var smuttet – der skal bruges 3 æg! 🙂

   God bagelyst <3

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *