Chokolademarengs med mini kiwi – Nergi


Sponsoreret af Nergi.

pavlova

En virkelig lækker og utrolig nem dessert med de sødeste små mini kiwier – også kaldet Nergi. Jeg lavede de lækreste sprøde chokolademarengs med mælkechokolade og flagesalt, toppet med en yoghurtskum og de sødeste mini kiwier som både pynter og smager skønt.

Mini kiwierne er netop kommet til Danmark, og er på størrelse med et jordbær – de er perfekte at bruge som pynt på kager, på en lækker morgenmadsbowl eller bare at have med som en snack på farten. Jeg ved ikke med jer – men jeg går generelt udenom kiwier. Ikke fordi jeg ikke kan lide smagen, men fordi jeg synes at de er bøvlede at håndtere. Træls skræl der ikke er til at få af, og så er de enten for hårde eller for bløde. Her er mini kiwierne altså geniale – de kan spises lige som de er, og så er de hurtige lige at skære i halve eller kvarte og toppe på morgenmaden eller en lækker kage!

chokolademarengs

Mini kiwerne er lækre søde og er altså oplagte til at bruge i desserter eller som pynt på kager – jeg drømmer allerede om mazarintærte med konditorcreme og mini kiwier på toppen. Men først skal i altså have opskriften på de her virkelig nemme og lækre chokolademarengs med yoghurtcreme og mini kiwier. Den perfekte gæstedessert, da marengsrederne kan laves i forvejen, og så skal de faktisk bare toppes med den lækre yoghurtskum og de fine mini kiwier.

Mini kiwierne er i sæson fra september til midten af november, så det er nu du skal slå til hvis du vil i køkkenet og leje med mini kiwierne. Du kan finde Nergi bærret i din lokale Føtex, Bilka eller på nemlig.com – de står sammen med andre friske bær i frugt afdelingen. Læs mere om det lækre bær og få mere inspiration til hvordan det kan bruges på Nergis hjemmeside.

Søde kram og dejlig onsdag til jer alle <3

pavlova med chokolade


INGREDIENSER (6 pers)

Chokolademarengs

3 æggehvider
150 g sukker
1/4 tsk eddike
1 nip flagesalt
100 g mørk mælkechokolade (ca 49 %)

Yoghurtskum

2 dl piskefløde
200 g græsk yoghurt 10 %

2 bakker Nergi

FREMGANGSMÅDE

Chokolademarengs

Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt sukkeret lidt af gangen mens der stadig piskes. Pisk marengsen til den er helt stiv og til der ikke er flere sukkerkorn. Vend eddike og flagesalt i marengsen.

Smelt chokoladen og drizzle den over marengsen i skålen. Vend nu MEGET forsigtigt chokoladen rundt, så der stadig er tydelige chokoladeswirls i marengsen.

Sæt seks rustikke marengsreder på en bageplade med bagepapir – lav en lille fordybning i midten af hver rede med bagsiden af en ske.

Bag marengsrederne ved 120 grader traditionel ovn i ca 45 min. Sluk ovnen og åbn ovndøren – lad marengsrederne køle af i ovnen.

Yoghurtskum

Pisk fløden til fast flødeskum. Rør den græske yoghurt lind, og vend forsigtigt flødeskummet i den græske yoghurt.

Skær dine Nergi i kvarte, og lav chokoladespåner klar.

Top hver chokolademarengs med en stor skefuld yoghurtskum, og pynt med Nergi og chokoladespåner.

Server marengsrederne straks de er pyntet og server evt ekstra yoghurtskum og Nergi “on the side”.

fuglereder


 

2 Comments on Chokolademarengs med mini kiwi – Nergi

 1. mai raunstrup
  28/12/2017 at 10:44 (1 år ago)

  Hej! Er det nødvendigt at bruge eddike i marengsen? 🙂

  Svar
  • Pilen
   28/12/2017 at 14:47 (1 år ago)

   Eddiken hjælper til at binde marengsen sammen og gøre den sej – men du kan sagtens bruge en anden slags eddike end angivet 🙂

   Kærlig Hilsen, Camilla <3

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *