Nutellapandekager med brombær og Arla ØKO chokoladevariant


Indlægget er sponsoreret!

nutellapandekager

Så er vi nået til sidste indlæg med Arla ØKO flødeis – denne gang med chokoladevarianten, som viste sig at være lidt af en favorit. Men altså hvem er ikke også til chokolade – gerne chokolade med chokolade på.

Jeg var på besøg hos mine forældre, som skulle forkæles med en lækker sensommerdessert. Jeg valgte efter stor efterspørgsel på min sidste pandekageopskrift at lave endnu en omgang pandekager – og så er pandekager jo næsten kun på sin plads når vi har med is og gøre, for der findes næsten ikke noget bedre makkerpar end pandekager og is.

Jeg har lidt en svaghed for nutella, hvorfor jeg valgte at lave nutellapandekager med brombær, som til sidste blev toppet med den lækre Arla ØKO chokoladevarianten, ekstra nutella og friske brombær. HAPS en lækker dessert – pandekagerne får den fineste lysebrune farve og en diskret smag af nutella, som kun bliver intensiveret af den lækre chokoladesmag fra flødeisen.

Jeg har desuden lavet en lille inspirationsvideo, hvor i kan se hvordan desserten laves og bliver serveret i det dejlige sommervejr. Jeg håber at i synes godt om videoen – det er den første video jeg selv har lavet (med kæmpe hjælp fra min søde kæreste). Men jeg synes virkelig den er blevet hyggelig – og så kan man se hvor dejligt nemt det er at servere en lækker dessert for sine gæster.

Chokoladevarianten af Arla’s ØKO flødeis har en intens smag af chokolade og knas fra små chokoladestykker – hvilket virkelig er lækkert hvis man er chokoladefan som jeg. Man kan smage at der er brugt en god chokolade til isen og at det er ægte ingredienser fremfor bare smagsgivere og aromaer. Og så er det altså et KÆMPE plus at isen er så nem at scoope, når nu der skal stå en flot rund iskugle på toppen af pandekagen.

Hvis du vælger at kaste dig ud i desserten her eller din egen Onescoop dessert så brug endelig #onescoop #arlaøkois og #pilenskøkken – så kan vi også følge med i jeres lækkerier. Isen forhandles i Føtex, Meny og Bilka – hvor man også kan få de andre varianter med solbær og vanilje. Og ellers tjek Arla’s hjemmeside ud for mere inspiration med deres lækre økologiske is.

Tjek desuden de to andre opskrifter med Arla ØKO flødeis – Nøddemarengs med solbæris og en lækker Peach melba dessert.

Rigtig god fornøjelse med desserten – og dejlig sensommer til jer alle <3

pandekager med is pandekager


INGREDIENSER (8 pers)

Arla ØKO chokoladeflødeis
nutella
en håndfuld ristede hasselnødder
200 g friske brombær

Brombærsylt

300 g frosne brombær (eller friske)
skal fra 1/2 øko appelsin
1 spsk citronsaft
3 spsk sukker
1 spsk vand + 1 lille tsk maizena

Nutellapandekager

130 g hvedemel
2 spsk sukker
3 æg
50 g nutella
2 dl sødmælk
1 dl mørk øl

FREMGANGSMÅDE

Brombærsylt

Hæld brombær, appelsinskal, sukker og citronsaft i en gryde og lad det koge op – skru ned for varmen og lad det småsimre indtil brombærrene er bløde og kan moses let med bagsiden af en grydeske. Rør vand og maizena sammen og hæld det ned til brombærrene – lidt af gangen. Rør godt rundt og lad det koge op med maizenaen så det tykner. Tag gryden af varmen og hæld brombærsylten i en skål. lad det køle let af indtil pandekagerne er klar.

Nutellapandekager

Rør hvedemel og sukker sammen. Tilsæt æggene og en lille smule af mælken og pisk det godt sammen så der ikke er nogle klumper. Tilsæt nutellaen og pisk igen, så den fordeles i hele dejen. Tilsæt den resterende mælk og øl lidt af gangen mens der piskes godt så du til sidst har en flydende og ensartet pandekagedej. Lad evt dejen hvile 15-30 min før du laver pandekagerne.

Varm en pande op til kraftig varme med en god klar smør. Lad panden bruse af og skru en smule ned for varmen. Hæld ca 1/2 dl pandekagedej på panden og fordel straks dejen i et tyndt lag på hele panden. Bag pandekagerne gyldne og sprøde på begge sider og læg dem til side på en tallerken mens alle pandekagerne bages. Hold dem evt varme i ovnen ved svag varme.

Servering og anretning

Placer en pandekage på en desserttallerken, og fordel en stor skefuld brombærsylt midt på pandekagen. Fold pandekagen omkring brombærsylten (se evt videoen ovenfor) og vend pandekagen med lukningen nedad.

Placer en kugle Arla ØKO chokoladeflødeis på midten af pandekagen. Hæld nutella i en sprøjtepose og klip et lille hul – drizzle nutella udover pandekagen og isen. Top til sidst desserten med friske brombær og lidt ristede hasselnødder.

nutella pandekager


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *