Kanelsnegle


kanelsnegle

Hej fra Sardinien! Her nyder vi den konstante sol, de lækre is og den smukke natur – wow hvor har vi allerede på bare to dage set noget af det smukkeste natur nogensinde. Det kan varmt anbefales.

Men til noget helt andet – nemlig opskriften på kanelsnegle. En klassiker som altid er et hit hos både store og små. Og en klassisk opskrift der faktisk manglede her på bloggen. Dog har jeg opskrifterne på både en lækker kanelsneglekage med vaniljecreme og en kæmpe kanelsnegl med ekstra kardemomme – begge to et hit. Meeeeen den helt klassiske kanelsnegl med remonce og glasur er heller ikke at kimse af.

Kanelsnegle her bagte jeg da jeg var på besøg hos mine forældre, og jeg tør vidst godt sige at de var et hit. De forsvandt i hvert fald overraskende hurtigt, hvilket jo plejer at være et godt tegn.

Jeg har ikke så meget andet at sige, end hvis du stadig leder efter den bedste opskrift på kanelsnegle – så har vi altså et ret så godt bud her. Det høje indhold af smør i dejen gør sneglene saftige og lækre, og så er der ikke sparet på remoncen. Haps!

Rigtig dejlig søndag til jer alle, og søde solskinskram fra Sardinien <3

verdens bedste kanelsnegle


INGREDIENSER (12 stk)

25 g gær
1,25 dl sødmælk
1 æg
1 spsk sukker
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk salt
350 g hvedemel
125 g blødt smør

150 g brun farin
150 g blødt smør
3 tsk kanel

1 sammenpisket æg til pensling

bages ved 200 grader i ca 12 min.

FREMGANGSMÅDE

Lun sødmælken til den er lillefingervarm og hæld det i en skål. tilsæt sukker og gær og rør rundt indtil gæret opløses. Tilsæt ægget og rør rundt. Hæld halvdelen af hvedemelet i skålen sammen med kardemomme og salt og rør dejen sammen til en klistret masse. Tilsæt det resterende mel sammen med det bløde smør og ælt dejen godt igennem – gerne på en røremaskine, da den er lidt klistret.

Lad dejen hæve tildækket i ca 45 min.

Rør brun farin, smør og kanel sammen til en ensartet blanding.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel. Fordel remoncen på dejen og smør den ud i et tyndt lag. Rul dejen stramt på det korte led, så du får mange spiraler i kanelsneglene. Skær enderne af og skær nu med en skarp kniv 12 snegle der er ca 2,5 cm høje.

Fordel sneglene på to bageplader og sørg for at enden lige er foldet under sneglene, så de holder formen under bagning. Lad sneglene efterhæve ca 30 min.

Pensl sneglene med sammenpisket æg og bag en plade af gangen ved 200 grader traditionel ovn i ca 12 min.

Lad sneglene køle en smule af inden de pyntes med en tyk glasur og nydes mens de stadig er friskbagte.

kanelsnegle


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *