Bløde gulerodsboller


gulerodsboller

Søde og bløde gulerodsboller med den fineste orange farve og den skønneste smag af smør og søde gulerødder – perfekte til at nyde lune med et godt lag smør. Og måske et glas kakao “on the side”. Det er i hvert fald sådan at hele denne portion forsvandt alt for hurtigt på forunderlig vis.

Hvis der er noget jeg virkelig har en svaghed for (udover kage) så er det altså nybagte boller med smør – og gerne de der bløde fødselsdagsboller fyldt med hvedemel og smør. Jeg sætter virkelig også pris på en sprød surdejsbolle med store luftbobler og en sej krumme. Men en smørfyldt blød fødselsdagsbolle er der nu bare noget særligt over.

Denne udgave har fået et twist af gulerødder der giver bollerne den fineste farve og en lækker sødme. Haps! Perfekt til det regnfulde sommervejr der kalder mere på indendørs hygge end strandture og grillmad.

Jeg udnytter i hvert fald det kedelige sommervejr fuldt ud til at nyde en masse hjemmebag som disse lækre gulerodsboller. Føler du dig lidt fristet, så tager det heldigvis ikke lang tid fra du går igang til du kan sætte tænderne i en nybagt bolle med smør.

Rigtig dejlig søndag til jer alle og søde kram, Pilen <3

fødselsdagsboller fødselsdagsboller


INGREDIENSER (10 stk)

25 g gær
1,5 dl sødmælk
100 g blødt smør
1 æg
1 spsk sukker
1 tsk salt
2 gulerødder, fintrevede (ca 125 g)
400-450 g hvedemel

1 æg til pensling

FREMGANGSMÅDE

Lun mælken til den er lillefingervarm og hæld det i en stor skål. Rør gær og sukker ud i mælken og tilsæt æg, gulerødder og halvdelen af hvedemelet. Rør det hele sammen til en grødet blanding. Tilsæt smør, det resterende hvedemel (hold lidt tilbage) og salt og ælt dejen i ca 5 min. Tilsæt det sidste hvedemel hvis den er meget klistret – dejen må godt være lidt klistret uden at være decideret våd.

Hæld dejen i en meldrysset skål og dæk skålen med et viskestykke og lad den hæve i 45 min.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 10 lige store stykker. Lav runde boller ved at spænde dejen op under sig selv – dvs at du samlet dejen gentagne gange på undersiden så du får en rund kugle. Placer bollerne på to bageplader med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 min.

Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag en plade af gangen ved 200 grader traditionel varme i 12-14 min. – til de er gyldne.

Lad bollerne køle let af inden de nydes lune med smør.

bamseboller


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *