Pandekager med hjemmelavet nutella og is – med Miele TempControl


SPONSORERET AF MIELE MIELE – indlægget er dog udtryk for mine egne holdninger til produktet!

Pandekager med nutella

Så er vi nået til andet indlæg med Miele TempControl – hvilket betyder at det er pandekagetid. Ja tak! Med det sommervejr vi har i Danmark for tiden er det vidst helt ok at spise pandekager i store mængder. Gerne med hjemmelavet nutella og vaniljeis som her – jeg siger jer det er en vinderdessert!

Igen fik jeg stor hjælp af Miele TempControl kogepladen til at kreere desserten. Seriøst, det var en kæmpe fornøjelse at lave pandekager på Miele TempControl kogepladen – flotte og ensartede pandekager hele vejen igennem. Og ingen brug for at justere op og ned for temperaturen undervejs. Med den konstante temperatur på Miele TempControl sikrer man sig at alle pandekagerne bliver ens – virkelig en bonus for en lidt utålmodig type som jeg.

Se i videoen hvordan jeg laver de lækreste pandekager med hasselnøddesmør, hjemmelavet nutella og is – og hvordan Miele TempControl gør processerne en del lettere.

I kender det sikkert godt – det der med at panden ikke er varm nok til at starte med og man står med en lidt slatten og kedelig pandekage. Til gengæld bliver panden undervejs så varm at de brænder på, og du forsøger forgæves at skrue op og ned for temperaturen for at ende med et flot resultat af pandekagerne. Det er i hvert fald sådan situationen ofte udspiller sig hjemme på mit eget komfur. Til virkelig stor frustration.

Men med Miele TempControl kogepladen brugte jeg trin tre som holder en konstant temperatur på 220 grader (kan indstilles mellem 200-240 grader). . På den måde sikrede jeg mig at alle pandekagerne blev flotte og ensartede. Ja tak!

Desuden smeltede jeg chokolade til hjemmelavet nutella direkte på kogepladen ved at bruge holde-varm-funktionen som kan indstilles mellem 50-90 grader. Her smeltede jeg chokoladen stille og roligt ved 50 grader direkte i gryden.

De lynsyltede bær, som virkelig er prikken over i’et i desserten her, blev også tilberedt på Miele TempControl kogepladen. Her brugte jeg trin to, som holder en konstant temperatur på 200 grader (kan indstilles mellem 180-220 grader), for at sikre at bærrene ikke brændte på i bunden af gryden.

Trænger du til lidt selvforkælelse i form at pandekager – eller vil du bare gerne begejstre dine gæster med en lækker dessert der bare smager lidt udover det sædvanlige? Så foreslår jeg at du kaster dig ud i pandekager med hasselnøddesmør, hjemmelavet nutella, is og lynsyltede bær. Så bliver det altså ikke bedre!

Dejlig dag til jer alle og de sødeste kram, Pilen <3

pandekager med is

Tip! Hasselnøddesmør kan købes i specialforretninger, eller du kan lave det selv ved at blende ristede og afskallede hasselnødder i en god blender indtil de begynder at afgive olie. Blend indtil du får en flydende hasselnøddesmør.


INGREDIENSER (4 pers)

1 bøtte god vaniljeis

Pandekager

125 g hvedemel
3 spsk sukker
1/2 vaniljestang
3 æg
50 g hasselnøddesmør
2 dl sødmælk
1 dl øl

smør til stegning

Hjemmelavet nutella

100 g hasselnøddesmør
50 g mørk chokolade
1 nip flagesalt

Skovbærsylt

300 g frosne skovbær
4 spsk sukker
1,5 spsk citronsaft

Pynt

hasselnødder
rød skovsyre

FREMGANGSMÅDE

Pandekager

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas vaniljekornene sammen med 1 spsk sukker. Bland vaniljesukker, sukker og hvedemel. Tilsæt æg og hasselnøddesmør og rør det godt sammen så der ikke er nogle klumper. Tilsæt mælk lidt af gangen, mens du stadig pisker dejen, så du undgår klumper. Tilsæt til sidst øl og rør det hele godt sammen. Dæk skålen med husholdningsfilm og stil skålen til side mens du laver fyldet til pandekagerne.

Nutella

Smelt chokoladen og bland den med hasselnøddesmør. Smag til med flagesalt. Dæk med husholdningsfilm og stil til side ved stuetemperatur (må ikke komme på køl!).

Lynsyltede skovbær

Hæld skovbær, sukker og citronsaft i gryden og lad det småkoge i ca 5 min til sukkeret er opløst – ved medium varme eller trin 2 på Miele TempControl kogepladen.

Pandekager fortsat

Varm panden op til medium-høj varme eller brug trin 3 på Miele TempControl kogepladen. Smelt lidt smør på panden og steg 8 tynde pandekager.

Smør ca halvdelen af hver pandekage med hjemmelavet nutella og fold dem sammen til trekanter. Anret to pandekager på hver tallerken og top med en kugle vaniljeis, lynsyltede bær, ristede hasselnødder og rød skovsyre.

Nyd pandekagerne mens de stadig er lune og sprøde i kanterne.


6 Comments on Pandekager med hjemmelavet nutella og is – med Miele TempControl

 1. Katrine
  10/08/2017 at 08:00 (2 år ago)

  Nøøhj de ser godt nok lækre ud! Pandekager er altså bare en fornøjelse hver gang, jeg har dog aldrig tænkt på at putte nøddesmør i, det må bliver næste gang 😉 God dag til dig!

  Svar
  • Pilen
   10/08/2017 at 15:49 (2 år ago)

   Ja pandekager hår man aldrig helt galt med ! Prøv det – drt smager fantastisk lækkert 😊

   Tak og i lige måde – søde kram, Pilen <3

   Svar
 2. Anja
  30/08/2017 at 12:51 (2 år ago)

  Kunne godt klare sådan en tallerken en regnfuld onsdag eftermiddag som idag 😉 Ser godt ud!

  Svar
  • Pilen
   30/08/2017 at 15:42 (2 år ago)

   Tusind tak – ja pandekager er den perfekte regnvejrs-dessert/snack! <3

   Svar
 3. mona rasmussen
  14/10/2017 at 11:14 (2 år ago)

  Hasselnøddesmør? er det blot et glas Nutella? er hvor køber/laver du det. God weekend.

  Svar
  • Pilen
   15/10/2017 at 17:58 (2 år ago)

   Kære Mona.

   Hasselnøddesmør laver du ved at blende hasselnødder til olien begynder at udskille så du får en flydende masse ligesom fx peanutbutter. Det er bare vigtigt at du rister og afskaller hasselnødderne først 🙂

   Kærlig hilsen og søde kram, Pilen

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *