Ricotta kage med citron og blåbær


ricotta kage

Søndagen har budt på intet mindre end ren afslapning herhjemme – vi har haft besøg hele weekenden af søde venner fra København, så weekenden har budt på masser af hygge, god mad, sightseeing og godt selskab.

Vi startede søndagen med god morgenmad og en gåtur i det noget skiftende vejr – hvad sker der for den danske sommer?! Det ene øjeblik skinner solen og det næste står det nede i stænger. Nøj hvor trænger jeg snart til ferie – godt der kun er små to uger til at det danske sommervejr skiftes ud med Sardinske sandstrande og italiensk mad i lange baner.

Til gengæld giver det lidt kedelig vejr mig en god undskyld for at smutte i køkkenet og lave lækkerier. I dag blev det til en frisk og svampet ricotta kage med masser af citron og friske blåbær – virkelig simpelt og SÅ lækkert. Nogle gange er simpelt altså bare bedst. Og det var lige hvad jeg havde lyst til i dag; en simpel og let kage.

Der er allerede forsvundet to store stykker – og jeg er altså den eneste der har været i kagen endnu. Jeg håber at Jonas tager noget med på arbejde, for ellers frygter jeg at kagen forsvinder lidt for hurtigt herhjemme.

Har du også brug for lidt søndagslækkert til i aften eller den kommende uge, så tager kagen her ikke mere end 10 minutter at røre sammen. Så der er ingen undskyldning for ikke at smutte i køkkenet og bage denne her lækre sag. Og det bedste ved kagen er at den holder sig svampet og fugtig i mange dage – hvis altså den holder så længe.

Jeg håber at i også nyder søndagen i roligt tempo og måske med lidt lækkert til ganen.

Søde kram, Pilen <3

blåbærkage citronkage


INGREDIENSER (22 cm springform)

150 g smør
3 æg
250 g sukker
1 vaniljestang
250 g ricotta
revet skal af 2 øko citroner + 2 spsk citronsaft
1,5 tsk bagepulver
225 g hvedemel

125 g friske blåbær
40 g mandelflager

flormelis til pynt

FREMGANGSMÅDE

Smelt smørret og stil det til side.

Pisk æg, sukker og kornene af en vaniljestang til det bliver lyst, luftigt og tykt. Tilsæt ricotta, citronskal og citronsaft og pisk det godt igennem.

Sigt hvedemel og bagepulver og vend det i dejen af to omgange. Tilsæt det smeltede smør og vend det hele godt sammen til en ensartet blanding.

Hæld dejen i en 22 cm springform foret med bagepapir i bunden. Fordel de friske blåbær på toppen og tryk dem let ned i dejen. Jævn overfladen med en ske.

Drys til sidst toppen af kagen med mandelflager og bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i ca 45 min – tjek med en pind at kagen er færdigbagt når der ikke hænger dej ved.

Lad kagen afkøle og nyd den mens den stadig er lun – kagen kan nydes både lun og kold.

ricottakage


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *