Bananbrød med valnødder og chokolade


bananbrød

Bananbrød eller banankage? Jeg stemmer for bananbrød – det er nemlig en ualmindelig god undskyldning for at toppe sådan en skive med et lag smør, peanutbutter, ekstra chokolade eller hvad man nu lige føler for. For så er det jo i princippet bare en skive “brød” med topping. Haps!

Banankager er der vist også rigeligt af her på bloggen – både med kaffecreme, nutella, peanutbutter eller karamelliseret hvid chokolade. Men bananbrødet er det første. Bananbrødet er lidt mere fast i konsistensen og indeholder ikke helt så meget sukker og smør som en banankage. Det gør den til gengæld smørbar. At kalde bananbrødet for sundt vil dog nok være lidt af en overdrivelse – og så er det stadig lækker svampet og virkelig sødt af de modne bananer.

Og ja du SKAL bruge modne bananer – de der lidt brune nogle med pletter. Ellers kan du lige så godt vinke farvel til det saftige og søde bananbrød. Believe me, jeg har været der hvor jeg desperat proppede lidt for friske (og halvgrønne) bananer i kagen – og det er altså ikke et hit. Så smager bananbrødet nemlig ikke af noget som helst. Og det er altså rigtig øv når man lige har glædet sig til en skive lun banankage – brød!

Mangler du en lækker sag til at forsøde søndagen med, så tager dette lækre bananbrød ikke mange minutter at røre sammen. Og så kan man nyde duften af det nybagte bananbrød sprede sig i hele hytten – mums.

Og prøv lige det der med smør på – jeg siger jer det er godt. Det lidt salte smør på den lune kager er helt og aldeles fantastisk. Og når man nu er igang med at nyde lidt kage, så gør lidt smør fra eller til vist ikke noget.

Rigtig god søndag til jer alle og søde kram, Pilen <3

bananbrød med chokolade


INGREDIENSER (1 brødform)

75 g brun farin
50 g rørsukker
125 g BLØDT smør
2 æg
190 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 nip salt
4 modne bananer (gerne brune og plettede)
75 g mørk chokolade, grofthakket
50 g valnødder, grofthakket

100 g mørk chokolade
en håndfuld grofthakkede valnødder

FREMGANGSMÅDE

Pisk sukker, brun farin og blødt smør til en cremet blanding. Tilsæt æggene, et ad gangen, mens du pisker, så du får en tyk og cremet blanding. Mos bananerne fint, og bland hvedemel og bagepulver i en skål. Vend nu skiftevis moste bananer og melblandingen (som sigtes) i dejen. Tilsæt et nip salt og vend rundt.

Hæld valnødder og chokolade i dejen og vend det sammen, så det bliver godt fordelt.

For en rugbrødsform med bagepapir og hæld dejen i formen. Bag bananbrødet ved 180 grader traditionel ovn i 40-45 min. Tjek med en pind at der ikke hænger dej ved.

Lad bananbrødet køle af og top med smeltet chokolade og hakkede valnødder.

Nyd bananbrødet lunt som det er eller top det med smør eller peanutbutter.

banankage


 

2 Comments on Bananbrød med valnødder og chokolade

 1. Venterpaavinblog
  30/07/2017 at 11:46 (2 år ago)

  Ja, jo mere hærgede bananerne ser ud, jo bedre kage 😀

  – A

  Svar
  • Pilen
   30/07/2017 at 22:01 (2 år ago)

   lige akkurat – man skal spørge grøntmanden om de ikke har nogen liggende ude bagved. Det sker ofte at de har det – selvom grøntmanden synes man er lidt skør 😉

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *