Horn med marcipan og rabarber


marcipanhorn

Findes der noget bedre en duften af nybagte boller eller kage? Nej vel – især ikke når duften er af smørbagte horn med maser af marcipan og syrlige rabarber. Jeg må da i hvert fald indrømme at mundvandet begyndte at rende lidt da jeg åbnede ovnen til disse herligheder.

Horn med fyld er perfekte til at medbringe til kollegaerne, til skoleklassen eller til en picnic. Og så smager de jo bare fantastisk – den største udfordring herhjemme er først at stoppe når man er gået igang. Det kan godt blive lidt et problem. Derfor frøs jeg også halvdelen af portionen ned – de er nemlig også lækre når man tøer dem op igen og lige giver dem en hurtig tur i ovnen. Så er det næsten som at spise nybagte horn igen.

Har du brug for lidt hyggeligthjemmebag i weekenden der både smager dejligt og ikke kræver de store finesser, så prøv disse hjemmebagte horn med marcipan og rabarber. Har du ikke rabarber kan de sagtens undlades – eller evt erstattes af andre friske bær.

Rigtig god søndag til jer alle og søde kram, Pilen <3

kærnemælkshorn


INGREDIENSER (16 stk)

Dej

1 dl yoghurt
0,5 dl lunken vand
15 g gær
1 spsk sukker
1 æg
1/2 tsk salt
150 g blødt smør
350-400 g hvedemel

Fyld

100 g marcipan
100 g sukker
100 g blødt smør

250 g rabarber
3 spsk sukker
1/2 vaniljestang

Pynt

1 æg
perlesukker
1 håndfuld ristede mandler

FREMGANGSMÅDE

Dej

Rør gær sammen med yoghurt, vand og sukker indtil gæret er opløst. Tilsæt ægget og 150 g mel og rør det godt sammen. Tilsæt salt og halvdelen af det resterende mel sammen med smør og ælt dejen igennem – tilsæt det sidste mel lidt af gangen indtil du vurderer at dejen samler sig, men stadig er klistret. Ælt nu dejen i ca 5 min og stil den til hævning i en overdækket skål i ca 1 time.

Forbered imens fyldet.

Fyld

Ælt sukker, marcipan og smør godt sammen til en ensartet blanding. og stil det til side.

Skær rabarber i mindre stykker. Mas vaniljekornene sammen med sukkeret og vend sukkeret i rabarberstykkerne.

Samling

Rul dejen ud til et stort rektangel og skær kanterne til. Del dejen i 8 lige store firkanter, og skær nu firkanterne over i 2 trekanter, så du har 16 trekanter.

Fordel 1 stor tsk remonce og 1 god spsk rababer på hver trekant ud mod den brede ende (jeg brugte nogle ret store rabarber og brugte ca 5-6 stykker på hver trekant). Rul trekanterne fra den brede ende og placer hornene på to bageplader med spidsen nedad. Klem forsigtigt enderne sammen hvis de er lidt åbne – det er vigtigt da remoncen ellers vil løbe ud under bagning.

Lad hornene efterhæve ca 30 min.

Pensl hornene med sammenpisket æg og drys med perlesukker og finthakkede mandler.

Bag hornene ved 200 grader traditionel ovn i ca 15 min – eller til de er gyldne. Lad dem køle let af inden servering.

horn med marcipan


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *