Æbleboller med hasselnødder


æbleboller

Findes der noget bedre end duften af nybagte boller? Den er i hvert fald svær at slå hvis i spørger mig. Jeg elsker simpelthen nybagte boller med et tykt lag smør – og især disse æbleboller med hasselnødder er et hit.

Æblebollerne her er dejligt svampede, hvilket gør at de holder sig friske og fugtige i flere dage. Det er jeg virkelig fan af da bagværk allerede på 2. eller 3. dagen begynder at være lidt kedeligt. Men ikke dem her – de holder sig virkelig godt – og smager de ristede hasselnødder skønt sammen med æble.

Bollerne kan spises som de er med masser af smør, men de fungerer også fremragende til madpakke eller en ostemad. Hvis du ikke har planer om at toppe bollerne med al mulig pålæg og ost, så er et lilletip herfra at tilsætte 1,5 spsk kanel til dejen. Det giver en skøn krydret smag.

God torsdag til jer alle og søde kram, Pilen <3

æbleboller


INGREDIENSER (12 store boller)

4 dl koldt vand
100 g yoghurt
12 g gær
1 spsk honning
100 g grovhvalsede havregryn
100 g groft mel (fx groft ølandshvedemel)
100 g ristede, afskallede hasselnødder
2 groftrevne æbler
400-450 g hvedemel

FREMGANGSMÅDE

Rør gær og honning ud i vand og yoghurt – rør det hele godt sammen til gæret er opløst. Tilsæt havregryn, groft mel, hasselnødder og mæble og rør det godt sammen. Tilsæt hvedemel og salt – hold lidt hvedemel tilbage. Ælt dejen godt på en røremaskine i ca 10 min til den samler sig og slipper kanterne på skålen.

Dæk skålen med et låg eller husholdningsfilm og stil den på køl natten over – eller minimum 12 timer.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 12 lige store stykker. Form dejklumperne til boller ved forsigtigt at skubbe dejen ind under sig selv og forme dem runde. Placer bollerne på 2 bageplader med bagpapir og lad dem efterhæve i ca 45 min.

Tænd ovnen på 250 grader traditionel ovn med en bageplade i ovnen. Skru ned til 220 grader og skub bagepapir med bollerne over på den varme plade. Bag bollerne i ca 20 min til de er gyldne og sprøde. Bag kun en plade af gangen.

Nyd bollerne lune med rigeligt smør.

æbleboller


 

1Pingbacks & Trackbacks on Æbleboller med hasselnødder

  1. […] for som du foretrækker. Hvis du er på udkig efter deciderede æbleboller, så har jeg et bud på sådan nogle her, hvor æblet træder mere […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *