Spaghetti med burrata, tomater og friske krydderurter


spaghetti med burrata

Denne lækre sag var egentlig ikke planlagt som et blogindlæg – hvilket også begrunder de sparsomme billeder. Eller manglen herpå. Men den smagte simpelthen så fantastisk godt at jeg bliver nødt til at dele den med jer!

Pastaretter er altid en sikker løsning herhjemme, når det skal gå lidt hurtigt, men samtidig være lækkert. Og så siger jeg lige for titusinde gang at jeg altså bare er SÅ FAN af italiensk mad. Jeg bliver aldrig træt af det.

Som jeg tippede om i indlægget her, fandt jeg efter lang tids søgen endelig burrata i Aarhus. Win! Og det betyder at jeg nu har alle mulige idéer til hvordan denne her lækre ost skal indtages – og denne omgang spaghetti med burrata, tomater og friske krydderurter må siges at være en utrolig lækker måde at servere osten på.

Hvis i er vilde med pastaretter – eller hvis i ikke lige ved hvad man dog bruger sådan en burrata fætter til. Så har vi her løsningen. Tadaaa! Jeg skal i hvert fald snarest lave sådan en omgang igen. Perfekt til travle dage, hvor det godt må være lidt ekstra lækkert.


INGREDIENSER (2 pers)

200-250 g båndpasta (god kvalitet)
1 burrata ost
1/2 dl olivenolie
1/2 tsk chiliflager
3 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
250 g cherrytomater, i halve
1 håndfyld basilikum, grofthakket
1 håndfuld persille, grofthakket

evt lidt parmesan

FREMGANGSMÅDE

Sæt vand over til pastaen og gør alle ingredienserne klar.

Når vandet koger sættes pastaen over og panden med olivenolie tændes ved medium varme. Tilsæt hvidløg og chiliflager og lad det varme lige så stille og roligt op sammen med olien. Når olien begynder at syde og hvidløget begynder at tage lidt farve tilsættes tomaterne og de steges med ved høj varme et par minutter.

Hæld vandet fra pastaen og hæld pastaen i panden. Tilsæt krydderurter og vend det hele godt sammen – smag til med salt og peber.

Server spaghettien i dybe tallerkerner og top hver anretning med en halv burrata og lidt ekstra krydderurter.

Hvis du er lige så vild med ost som jeg er kan du rive lidt parmesan på toppen.

spaghetti aglio e olio


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *