Spansk tortilla


spansk tortilla

Spansk tortilla har egentlig ikke meget med en tortilla og gøre – i hvert fald ikke hvis man forstår en tortilla som en mexicansk pandekage. Den spanske tortilla er en æggekage med kartofler, som giver en dejlig mæthed og som smager skønt.

Spansk tortilla er perfekt hverdagsmad når det skal gå lidt hurtigt, og når  der er rester i køleskabet som trænger til at blive brugt. Faktisk kan du bruge lige de grøntsager du har lyst – men kartoflerne et must.

Jeg fyldte æggekagen med bladselleri, løg, en lækker pølse, kartofler og cherrytomater – og så blev den nydt med en hel simpel salat med olie-eddike dressing. Haps det var godt. Faktisk så godt at vi nød resterne til morgenmad dagen efter.

Nu vil jeg nyde en kort dag på arbejde inden den står på masser af kagebagning til fejring af Jonas’ bachelor forsvar i morgen. Derefter står den på tinderbox hele weekenden med søde kollegaer, og fødselsdagsfejring af min søde søster søndag. Så jeg går en skøn weekend i møde!

Jeg håber i får en dejlig dag derude – masser af søde kram, Pilen <3

æggekagefrittata
Tip! Hvis du ikke orker tricket med at vende æggekagen, så kan du evt bage overfladen færdig i ovnen – hold dog godt øje med den, da min erfaring er at den hurtig kan blive tør.


INGREDIENSER (4 pers)

100 g god pølse (fx en god filino eller chorizo)
1 rødløg
2 stængler bladselleri
450 g kogte kartofler, skåret i grove tern
1 håndfuld rosmarin kviste
200 g cherrytomater

6 æg
1 dl piskefløde
30 g parmesan (alternativt pecorino, vesterhavsost eller manchego)
1 tsk salt
peber

FREMGANGSMÅDE

Skær pølsen i små skiver eller tern, og hak løg og bladselleri fint. Varm godt med olivenolie op på en pande og svits først pølsen heri et par minutter. Tilsæt rødløg og bladselleri og svits yderligere et minuts tid. Hak rosmarin fint og hæld det på panden sammen med kartofler – vend det hele godt rundt på panden ved kraftig varme i et par minutter til kartofler har fået lidt farve og løgene er klare.

Pisk fløde, æg, fintrevet parmesan og salt og peber godt sammen. Hæld æggemassen over fyldet i panden og skru ned til svag-medium varme.

Skær cherrytomaterne i halve og fordel dem på toppen ag æggekagen. Lad æggekagen sætte sig i panden i 15-20 min.

Når overfladen har sat sig, lægger du et stort fad på toppen af panden og vender både pande og fad, så æggekagen ligger med toppen nedad på fadet. Derefter glider du forsigtigt æggekagen tilbage på panden, så toppen ligger mod bunden. Skru lidt op for varmen og lad æggekagen få lidt farve på toppen – det tager 2-3 min.

Gentag tricket med at vende æggekagen ud på fadet – server den direkte fra fadet eller glid den tilbage på panden. Server den spanske tortilla med en grøn salat og evt lidt ristet rugbrød.

frittata


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *