Mælkechokoladeis


chokoladeis

Endelig kom sommeren igen – og jeg fejrer det med hjemmelavet mælkechokoladeis i lange baner. En cremet og chokoladesød is der smelter på tungen. Perfekt til ishungrende maver og varme sommerdage.

Denne mælkechokoladeis er virkelig simpel og består kun af 5 ingredienser. Dette betyder også at chokoladen er helt og aldeles afgørende for resultatet og smagen. Brug derfor en god mælkechokolade! Jeg har valgt Summerbirds 49 % mælkechokolade der med sin lidt mørkere smag giver lidt kant til den ellers søde mælkechokoladeis.

Jeg har seriøst ikke en stopklods når det kommer til is – det resulterede også i at jeg formåede at spise stort set hele portionen her selv. Ups. Jeg må hellere lave en omgang igen meget snart.

Nu vil jeg ud og nyde det fantastiske sommervejr i dag – og spise lidt mere is. Jeg håber i også får en skøn søndag i sommersolen.

Søde solskinskram, Pilen <3

mælkechokoladeis

Tip 1. Denne is kræver en ismaskine – har du ikke en ismaskine foreslår jeg at du prøver enten min amber is eller min islagkage med mynte og chokolade.

Tip 2. Vil du fremskynde nedkølingsprocessen af cremen kan du stille skålen med den varme chokoladecreme i et vandbad med isterninger og sørge for at røre det godt igennem hele tiden. Derefter skal den kun have ca 3 timer på køl inden den kan køres på ismaskine.


INGREDIENSER ( 6 pers)

200 g god mælkechokolade (fx mælkechokolade fra Summerbird på 49%)
3,5 dl sødmælk
2,5 dl fløde
115 g rørsukker
5 æggeblommer (ca 80 g bægre)

FREMGANGSMÅDE

Smelt chokoladen over vandbad og stil det til side.

Pisk sukker og æggeblommer hurtigt sammen, og varm mælk og fløde op til lige under kogepunktet i en gryde. Hæld den varme mælke-fløde over æggeblandingen mens du pisker – hæld herefter det hele tilbage i gryden og varm blandingen op ved svag varme mens du hele tiden rører i blandingen med et piskeris.

Varm cremen op til 85 grader – hold øje med at cremen begynder at tykne let. Når cremen har fået den rette temperatur hældes den igennem en sigte over den smeltede chokolade – mens du rører i chokoladen med en dejskraber. Kør blandingen igennem med en stavblender så du får en glat blanding.

Dæk cremen til med husholdningsfilm, så der ikke dannes kondens, og stil den på køl natten over til den er helt kold.

Kør den kolde creme på ismaskinetil den har konsistens som softice og hæld den herefter i en rugbrødsform foret med bagepapir. Lad isen sætte sig helt i fryseren i ca 3 timer.

Nyd isen som den er – evt med lidt chokoladespåner på toppen.

chokoladeis


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *