Ragu alla bolognese – italiensk kødsovs

kødsovs

Ragu alla bolognese – eller spaghetti bolognese som de fleste nok kender det som. Sådan en gang pasta og kødsovs er i hvert fald en klassiker, som de fleste nok har deres egen udgave af.

Jeg har ladet mig inspirere af den oprindelige italienske ragu, men har efterhånden lavet den så mange gange at den har fået sit eget præg undervejs. Og nu tænkte jeg at det var på tide at dele denne favorit med jer derude. For herhjemme er det altid en sikker vinder – og efter vores mening er det her simpelthen den bedste kødsovs, bolognese, ragu eller hvad man nu vælger at kalde det.

Denne ragu kræver få ingredienser – men masser af tid. Jo længere simretid, des bedre resultat. Fordi der er så få ingredienser i kødsovsen er det simretiden der giver den helt fantastiske smag. Så gå ikke ned på tid.

Det her er en ret der fortjener at bliver serveret som den er – gerne akkompagneret af en lækker tagliatelle eller parpadelle pasta (som kødsovsen hænger en del bedre ved end almindelig spaghetti), rigelige mængder parmesan og frisk basilikum. Gerne med et glas rødvin “on the side”.

Skal der gøres lidt ekstra ud af maden her i weekenden, så foreslår jeg at du sætter sådan en omgang her til at hygge sig på komfuret. Jeg lover at den bliver et sikkert hit, og at det bliver en opskrift du kommer til at vende tilbage til.

ragu alla bolognesespaghetti bolognese

Tip 1. Kvaliteten af ingredienserne er alfa og omega for retten her – brug en god oksefond, lækker pasta, pancetta eller en god bacon og ægte parmesan.

Tip 2. Hvis du ikke kan få cherrytomater på dåse, så udelad hellere tomaterne end at bruge hakkede tomater – det giver ikke samme resultat.


INGREDIENSER (4-6 pers)

1/2 dl olivenolie
150 g pancetta (eller bacon)
1 stort løg
3 gulerødder
2 stængler bladselleri
5 laurbærblade
500 g oksekød
1-1,5 dl hvidvin (eller rødvin)
1 spsk tomatpuré
4 dl oksefond
1 dåse cherrytomater (fx dem fra Mutti)
2 dl sødmælk

FREMGANGSMÅDE

Hak alle grøntsagerne helt fint – jeg hakker dem typisk i en blender eller en foodprocessor. Hak også pancettaen helt fint.

Varm olien op i en tykbundet gryde. Steg pancettaen i den varme olie et par minutter – tilsæt herefter grøntsager og laurbærblade og svits det hele godt igennem i ca 5 min. Tilsæt oksekødet og lad det brune i gryden.

Tilsæt tomatpuré, okseboullion, rødvin, cherrytomater og 1 dl sødmælk. Lad kødsovsen koge op og skru ned til svag varme – læg låg på gryden og lad det simre i minimum 3 timer. Spæd til med den sidste dl sødmælk efter en time.

Hvis kødsovsen koger for meget ind tilsættes evt lidt mere boullion eller sødmælk.

Smag til med salt og peber inden servering.

Server din ragu alla bolognese med tagliatelle eller parpadelle, rigelig parmesan og frisk basilikum.

kødsovs


 

3 Comments on Ragu alla bolognese – italiensk kødsovs

 1. Claudia
  29/01/2018 at 22:38 (2 år ago)

  Har du mon nogen erfaring med at lave denne ret i stegeso? Så den bliver sat over om morgenen og står og simrer i ovnen hele dagen?
  Mvh Claudia

  Svar
  • Pilen
   30/01/2018 at 10:59 (2 år ago)

   Kære Claudia

   Det har jeg ikke prøvet, men jeg kunne bestemt ikke forestille mig at ragu’en ville blive dårligere af at blive tilberedt i en stegeso 🙂

   Søde hilsner, Camilla

   Svar

1Pingbacks & Trackbacks on Ragu alla bolognese – italiensk kødsovs

 1. […] Tip! Hvis du er til den helt klassiske kødsovs, så har jeg en fantastisk opskrift på ragu alla bolognese lige her. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *