Buddha bowl med hummus og falafler


buddha bowl Efter en tur til Hamborg, lidt for travl hverdag og lidt for lidt tid til at lave mad trængte min krop altså til noget ordentlig næring. Noget med grøntager så at sige – de har absolut ikke fyldt særlig meget i min kost. Medmindre man kan kategorisere chokolade som en grøntsag?

Det resulterede i denne buddha bowl, salad bowl eller hvad man nu vil kalde det – bland selv salat? Om ikke andet så er jeg ret fan af ting der kan spises af skål. Såkaldt bowl-food. Det inviterer nemlig til at man kan smække benene op i sofaen, sætte et afsnit serie på og spise sin aftensmad. Perfekt til lange dage.

Portionen her rækker til to personer og lidt rester til dagen efter – vi lavede de lækreste quesedillas af resterne, som jeg også snart deler opskriften på.

Trænger du også til en god omgang comfortfood i den grønnere ende af skalaen, så prøv lige denne her omgang. Den var en vinder både hos mig – men også hos Jonas, som jo ellers er ret så glad for kød.

God tirsdag til jer alle og søde, lidt grønnere, kram fra Pilen <3

salad bowl

Den skønne hummus med feta er inspireret af dygtige Loui&bearnaisen – genialt med feta i hummus. Jeg siger det bare.


INGREDIENSER (2 pers)

Hummus med feta

75 g feta (fx Puck)
1 dåse kikærter (250 g)
1/2 dl olivenolie
saft af 1/2 citron
25 g babyspinat
1 stor håndfuld persille
1 tsk spidskommen
1 tsk tahin
salt og peber
evt lidt vand til at justere konsistensen

Buddha bowl

1 dl hvid quinoa
50 g babypinat
1 squash
3 gulerødder
1 avocado
6-8 falafler (fx nutana hvis du ikke orker at lave dem selv)
salte mandler

FREMGANGSMÅDE

Hummus

Blancher eller damp spinaten så den falder sammen.

Blend alle ingredienserne til hummusen til en glat konsistens – hold hellere igen med lidt væske og tilføj undervejs, så du får den ønskede konsistens. Smag til med citronsaft, spidskommen, salt og peber.

Buddha bowl

Skyl quinoaen godt i koldt vand – dette er vigtigt for at undgå en bitter smag. Kog derefter quinoaen efter anvisningen på pakken – husk lidt salt.

Skær gulerødder og squash i mindre tern, og vend dem med lidt olivenolie, salt og peber. Bag grøntsagerne ved 200 grader traditionel ovn i ca 30-40 min – til de er gyldne.

Bag falaflerne i ovnen sammen med grøntsagerne de sidste 20 min af grøntsagernes bagetid.

Skyl babyspinaten og anret dybe skåle med spinat, quinoa, bagte grøntsager, falafler, hummus og avocado i skiver. Top salaten med salte mandler.

buddha bowl


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *