Varme hveder - lækre koldhævede hvedeknopper

Karamelliseret blondie med rabarber og mandler


karamelliseret blondie

Kan i mærke det? Nu er sommeren altså på vej – sådan rigtigt. Især fordi butikkerne begynder at bugne af sommergrønt og sommerfrugter som jordbær og rabarber. Og især rabarberne har gjort sit indtog i mit køkken. Denne gang i selskab med karamelliseret hvid chokolade og sprøde mandler.

Den blonde udgave af den klassiske brownie er en af mine yndlingskager – især når den kommer i selskab med syrlige bær eller frugter. Og når den som her også er lavet på en karamelliseret hvid chokolade er det næsten som en bid af himlen. Jeg er KÆMPE fan af denne karamelliserede blondie med rabarber – og har du bare den mindste svaghed for karamel er jeg sikker på at du også bliver fan.

Jeg har lavet kagen på en af mine yndlings chokolader – nemlig Amber chokoladen fra Summerbird. Sammen med syrlige rabarber og sprøde ristede mandler udgør den en dejlig sommerkage. Den er lækker svampet og nærmest konfektagtig i konsistensen. Lige som en god brownie helst skal være.

Det sværeste ved kagen her er faktisk at vente med at spise den, da den skal sætte sig i køleskabet natten over. Her er det at tålmodigheden kommer på prøve – hvilket absolut ikke er min stærke side. Jeg måtte da også lige smugsmage da kagen kom ud af ovnen. Mums!

Er du vild med både brownie og blondie – så prøv lige den karamelliserede udgave her med Amber chokolade. Den smager SÅ godt. Og den vil helt sikkert også gøre sig godt med hindbær eller andre syrlige bær, hvis du ikke lige kan få fat i rabarber.

God søndag og søde solskinskram, Pilen <3

karamelkage karamelkage Tip! Kan du ikke få amber chokolade kan du selv karamellisere chokolade efter fremgangsmåden i denne opskrift.


INGREDIENSER (6-8 pers)

200 g amber chokolade
165 g smør
3 æg
165 g sukker
75 g hvedemel
1/2 tsk flagesalt
45 g ristede mandler
140 g rabarber

FREMGANGSMÅDE

Smelt smørret i en skål over vandbad. Hak chokoladen og hæld det i skålen og lad det smelte sammen, stadig over vandbad. Pisk æg og sukker hurtigt sammen i en skål og tilsæt chokoladesmørret mens du rører godt rundt. Sigt hvedemel og vend det i dejen sammen med flagesalt.

Skær rabarberne i mindre stykker og vend dem i dejen. Hæld dejen i en 16*16 cm firkantet form med bagepapir. Hak mandlerne groft og drys dem på dejen, og bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i 25-30 min. Kagen skal kun lige sætte sig og må gerne være lidt fugtig i midten, da den skal sætte sig helt på køl.

Lad kagen sætte sig i køleskabet til dagen efter.

blondie


 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Varme hveder - lækre koldhævede hvedeknopper