Amber mousse med friske jordbær og lakridskaramelliserede mandler


saltkaramelmousse

Amber chokolade og jordbær er en himmelsk kombination – især når det består af en silkeblød Amber mousse, et bjerg af friske jordbær og crunchy lakridskaramelliserede mandler. Det er altså smagen af sommer hvis du spørger mig.

Og ja, jeg er vist blevet lidt småafhængig af Amber chokolade – Summerbirds bud på en karamelliseret chokolade. Men man kan vist ikke undgå at blive lidt arbejdsskadet når man hver dag omgiver sig med de lækreste råvarer.

Tilbage til desserten – denne saltkaramelmousse er super nem at lave, men den kræver lidt tålmodighed så den kan sætte sig til dagen efter. Anretningen er til gengæld virkelig simpel, da moussen bare skal toppes med jordbær og grofthakkede crunchy mandler.

Leder du også efter en simpel sommerdessert der sagtens kan serveres efter en lækker omgang grillmad – så har du et virkelig godt bud her. Believe me – det er for lækkert.

God onsdag og søde sommerkram, Pilen <3

amber mousse

amber mousse

Tip! Jeg kan godt lide en ret blød mousse – vil du gerne have den mere fast i konsistensen tilsætter du bare 1/4 blas husblas mere. Pas på ikke at tilsætte for meget. Moussen er ikke lækker hvis den er helt stiv.


INGREDIENSER

Amber mousse

0,5 blad husblas
125 g amber chokolade 36 % (fra Summerbird)
50 g sødmælk
1 nip salt
115 g piskefløde

Lakridskaramelliserede mandler

50 g mandler
50 g sukker
1/2 tsk Raw Liquorice Powder

400 g friske jordbær, skåret i kvarte

FREMGANGSMÅDE

Amber mousse

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i minimum 10 min. Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad. Varm sødmælk op til lige under kogepunktet i en gryde og tag den af varmen. Smelt den udblødte husblas i sødmælken og hæld blandingen over chokoladen mens du rører fra midten af skålen med en dejskraber – med små hurtige bevægelser. Når blandingen har samlet sig til en blank ganache køres den kort igennem med en stavblender for at undgå klumper. Tilsæt salt og rør rundt.

Pisk fløden til et let skum. Tjek at ganachen har nået en temperatur på ca 40 grader og vend nu ad to omgange fløden i chokoladeblandingen. Vend det forsigtigt sammen så du ikke slår luft ud af moussen.

Fordel moussen i 4 glas og stil dem på køl i minimum 12 timer.

Lakridskaramelliserede mandler

Smelt sukkeret på en pande ved medium varme – rør ikke i sukkeret undervejs men lad det smelte stille og roligt. Bland imens mandler og lakridspulver i en skål. Når sukkeret er smeltet og har fået en gylden farve hældes mandler og lakrids på panden og det røres hurtigt sammen så alle mandlerne er dækket af karamel.

Hæld mandlerne på et bræt med bagepapir og lad dem køle helt af. Hak mandlerne groft.

Top amber moussen med friske jordbær og mandelkrokant lige inden servering.

karamelmousse

Fremgangsmåden til moussen er inspireret af Claus Meyers chantilly creme fra Claus Meyers chokoladekogebog.


 

3 Comments on Amber mousse med friske jordbær og lakridskaramelliserede mandler

 1. Sofie T
  03/01/2018 at 15:27 (1 år ago)

  Hejsa!
  Kan denne mousse mon bruges i en kage også? Hvis man gør den en smule mere stiv, så den kan holde til en bund mere ovenpå?

  Svar
  • Pilen
   03/01/2018 at 17:50 (1 år ago)

   Kære Sofie.
   Jeg har ikke selv prøvet det, så jeg ved ikke om det vil fungere. I første omgang ville jeg nok prøve at putte 0,5 blad husblas mere i, og så måske bruge den som øverste lag på en kage. Jeg er ikke sikker på at den kan bære en tung bund plus en anden mus fx. 🙂

   Lad mig endelig høre hvordan det går hvis du kaster dig ud i det 🙂

   Søde kram, Pilen <3

   Svar
   • Sofie
    03/01/2018 at 17:58 (1 år ago)

    Tak for det hurtige svar! Jeg prøver.. Min tanke var netop også at lade den være den øverste mousse 🙂

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *