Chokoladebrud med ristede mandler


chokoladebrud

Helt ærligt, hvor bliver foråret og sommeren lige af? Jeg trænger virkelig snart til solskinsdage, bare tæer og is i lange baner. Til gengæld er det kedelige og grå vejr den perfekte undskyldning for at spise nybagte chokoladebrud med masser af smør. Og det er bestemt heller ikke dårligt. Duften af nybagte boller er noget af det bedste jeg ved – især når de dufter dejligt af smør, chokolade og kardemomme. Haps!

Og så skal de jo helst spises lune med masser af smør på. Bare fordi man aldrig kan få nok smør på nybagte boller. Jeg spiser dem både til morgenmad, eftermiddagsnack og ellers når lækkersulten melder sig.

Det der adskiller chokoladebrud fra de klassiske chokoladeboller er at man hakker æg og fyld i dejen i stedet for at ælte fyldet med. det giver bollerne en grovere konsistens og et lidt rustikt udseende. Men de smager fantastisk og faktisk bare af mere.

Nyd bollerne med en god kop kaffe og rigeligt smør – så er lykken gjort, hvis du spørger mig.

God weekend og søde kram, Pilen <3

chokoladeboller chokoladebrud


INGREDIENSER (10 stk)

15 g gær
3 dl sødmælk
1 spsk sukker
500 g hvedemel
1 tsk salt
75 g blødt smør
1 tsk kardemomme

1 æg
100 g mørk chokolade
50 g ristede mandler

FREMGANGSMÅDE

lun mælken til den er lillefingervarm. Hæld mælken i en stor skål og rør sukker og gær ud i mælken til det er opløst. Tilsæt hvedemel og kardemomme, og rør det hele godt sammen – evt på en røremaskine. Tilsæt salt og blødt smør og ælt dejen godt igennem – i ca 5 min.

Lad dejen hæve i ca 1,5 time til dobbelt størrelse.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og tryk den flad på midten så der bliver en udhuling i midten. Hak chokolade og mandler groft og placer dem i midten af dejen sammen med et æg. Fold dejen omkring fyldet. Hak og fold dejen med en dejspatel, så den bliver grov i konsistensen. Del dejen i 10 stykker og lad dem efterhæve på to bageplader i ca 30 min.

Bag en plade chokoladebrud af gangen ved 200 grader traditionel ovn i 12-15 min – til de er gyldne på toppen.

chokoladeboller


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *