Æblekage med hindbær og crumble


æblekage

En god æblekage går man vist aldrig helt gal med – og jeg har spist min del af æblekager gennem årene. Derfor tør jeg også godt sige at det her må være en af de allerbedste æblekager jeg både har bagt og smagt. På trods af at den ikke er helt klassisk.

Æblekagen består af en saftig bund med marcipan, æbleskiver vend i kanel, syrlige hindbær og en sprød crumble med mandler. Med en god klat creme fraiche til bliver det ikke bedre.

Denne æblekage fungerer godt både lun og kold – og den holder sig god saftig selv efter et par dage. Hvis den altså holder så længe. Jeg er dog helt klart til den lune udgave – og kagen tager ikke skade af lige at blive lunet lidt i ovnen dagen efter. Så er det næsten som at spise nybagt kage. Haps!

Skal søndagen lige gøres lidt lækrere – så foreslår jeg at det bliver med et stykke æblekage.

Rigtig god søndag og søde kram, Pilen <3

æblekage med marcipan æblekage med crumble


INGREDIENSER (8 pers)

Kagebund

150 g blødt smør
125 g sukker
75 g marcipan
2 æg
100 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver

Fyld

2 æbler + 1 spsk sukker + 1 spsk hvedemel + 1 tsk kanel
75 g frosne hindbær + 1 tsk hvedemel

Crumble

50 g koldt smør
40 g sukker
50 g marcipan
50 g hvedemel
25 g mandler

FREMGANGSMÅDE

Kagebund

Pisk smør, sukker og marcipan godt sammen til en lys og ensartet blanding. Tilsæt æggene, et ad gangen, mens der piskes til du får en lys og luftig dej. Sigt hvedemel og bagepulver og vend det i dejen.

Hæld dejen i en 20 cm springform med bagepapir i bunden og glat overfladen med en ske.

Fyld

Skræl æblerne og skær dem i tynde skiver. Vend æblerne med mel, sukker og kanel og stik ca halvdelen af æblerne i dejen. Fordel resten af æblerne ovenpå.

Knæk eller skær de frosne hindbær i halve og vend dem i mel. Fordel hindbærrene ovenpå æblebådene.

Crumble

Bland hvedemel og sukker. Riv marcipanen og skær det kolde smør i små tern. Smuld ingredienserne (pånær mandlerne) med hænderne og fordel det på toppen af kagen.

Hak mandlerne groft og drys dem ovenpå kagen.

Bag kagen ved 200 grader traditionel ovn i ca 45 min-1 time – tjek undervejs med en kødnål at der ikke hænger dej ved. Alt efter din ovn begynder kagen måske at blive lidt mørk på toppen – her kan du dække den med et stykke sølvpapir så den ikke bliver alt for mørk.

Lad kagen køle let af inden den serveres med creme fraiche eller flødeskum.

æblekage


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *