Kanelsnurrer med æble og chokolade

Havtornmarmelade med æble og vanilje


havtornkompot

Jeg elsker virkelig ost – som i næsten lige så meget som kage. Kun næsten – men en god kvalitetsost på lækkert nybagt brød med lidt hjemmelavet marmelade er altså ikke dårligt.

På en tur til væksthusene fik jeg serveret en bolle med ost og havtornmarmelade der smagte noget så dejligt. Derfor fik jeg lyst til selv at kaste mig ud i en hjemmelavet havtornmarmelade, og den blev virkelig god. Lækker syrlighed fra havtorn og sødme fra æblerne passer virkelig godt til en god ost – her blev den serveret med Arla Unikas Gammel Knas som er en evig favorit herhjemme.

Opskriften er virkelig nem – og du kan justere mængderne som du har lyst til alt efter hvor mange æbler eller havtorn du lige har liggende.

Det er jo ikke just havtornsæson, men jeg var så heldig at finde økologiske frosne havtorn i en helsekostforretning her på Trøjborg – men ellers ved jeg at Coop forretningerne også har frosne havtorn.

Dejlig mandag aften til jer alle herfra <3

havtornmarmelade


INGREDIENSER (3 små glas)

225 g havtorn
225 g sødt æble (2-3 æbler)
225 g sukker
1 vaniljestang
1-1,5 dl vand
atamon

FREMGANGSMÅDE

Skræl æblerne og skær dem i små tern. Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem med lidt sukker.

Kom havtorn, æble, sukker, vaniljekorn + stang og 1 dl vand i en gryde. Giv marmeladen et opkog og lad det simre i ca 30 min – eller indtil æblerne er møre. Mos æblerne med bagsiden af en hulske til marmeladen har en grov konsistens (hvis du vil have konsistensen hel fin kan du stavblende marmeladen). Spæd evt til med lidt ekstra vand hvis den er blevet for tyk – husk at den tykner når den køler af.

Skyl patentglas/sylteglas i kogende vand blandet med atamon og kom den varme marmelade i glassene. Sæt låg på og lad dem køle af.

Nyd marmeladen med ost eller på et stykke nybagt brød.

havtornmarmelade med æble


 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanelsnurrer med æble og chokolade