Kanelsnurrer med æble og chokolade


kanelsnurrerEr der noget bedre end hjemmebag på en lidt kedelig og træt søndag? Ikke hvis du spørger mig – og det er lige akkurat hvad der skulle til i dag. En søndag på sofaen med hygge, lidt arbejde og en omgang friskbagte kanelsnurrer er faktisk ikke så dårlig.

Jeg har piftet de klassiske kanelsnurrer op med lidt revet æble, store stykker mørk chokolade og ristede hasselnødder. Hvilket bestemt ikke gør dem dårligere – æbler giver en dejlig friskhed og saft til snurrerne og chokolade kan bare aldrig ødelægge noget bagværk.

Jeg har frosset halvdelen af disse lækre nybagte kanelsnurrer ned, så der er til en eftermiddag hvor den søde tand melder sig. Absolut ikke en dårlig ting at have liggende i fryseren – men måske lidt farligt når man er ret så glad for søde sager.

Hvis i undrer jer over de lidt manglende indlæg den sidste uges tid, så er det altså bare fordi at jeg har haft travlt med nyt job – hvilket er super fedt, men også lidt hårdt. Jeg har i hvert fald været ualmindelig træt om aftenen den sidste uges tid hvilket ikke har givet meget overskud til bagning.

Til gengæld er det SÅ fedt nu at være igang med det fedeste fuldtidsjob og jeg kunne ikke være mere glad. Antallet af indlæg bliver nok lidt sjældnere, men jeg er her altså stadig og jeg har stadig masser af lækkerier i baghånden. Så jeg håber at i fortsat vil følge med – for det er trods alt hyggeligere at blogge når der sidder folk derude bag skærmen og følger med og laver opskrifterne <3

Rigtig god søndag aften til jer alle og masser af søde kram, Pilen <3

snurrer med chokolade kanelsnurrer

Tip! Hvis i er lidt i tvivl om hvordan man “snurrer” kanelsnurrerne, så er der her en god step by step med billeder.


INGREDIENSER (14 stk)

Gærdej

30 g gær
3 dl sødmælk
1 spsk sukker
1 æg
550 g hvedemel
1/2 tsk salt
1 tsk kardemomme
100 g blødt smør

Fyld

125 g blødt smør
125 g brun farin
2 tsk kanel
2 æbler
75 g ristede hasselnødder
75 g mørk chokolade

FREMGANGSMÅDE

Varm sødmælken i en gryde til den er lillefingervarm. Rør gær og sukker ud i mælken til gæret er opløst og tilsæt ægget. Hæld halvdelen af hvedemelet i skålen og rør det sammen til en klistret blanding. Tilsæt resten af hvedemelet, kardemomme, salt og smør og ælt dejen godt sammen – den skal være lidt klistret. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca 1 time.

Hæld dejen ud på en meldrysset bordplade og slå den sammen. Rul dejen ud til at stort rektangel på ca 30*60 cm.

Rør blødt smør, farin og kanel sammen til en ensartet blanding og smør det ud i et tyndt lag på dejen.

Riv æblerne (du skal bruge ca 225 g) og pres væden fra æblerne. Fordel de revne æbler ovenpå remoncen.

Hak chokolade og hasselnødder groft og drys det ud over dejen – gem lidt hasselnødder til at drysse på toppen.

Fold dejen ind over sig selv på det lange led så du nu har 3 lag. Rul forsigtigt dejen ud så den er ca 30*30 cm, og skær lange strimler af dejen med en kniv eller et pizzahjul – de skal være ca 2,5 cm brede.

Sno en dejstrimmel om sig selv mens den ligger på bordpladen. Løft den snoede strimmel op og sno den rundt om din pegefinger og langemand 2 gange og bind til sidst en knude ved at stikke enden ned i midten. Fortsæt med alle strimlerne og placer snurrerne på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Efterhæv snurrerne i 45 min.

Pensl dine kanelsnurrer med et sammenpisket æg eller lidt sødmælk og drys med de resterende hasselnødder.

Bag snurrerne ved 200 grader traditionel ovn i ca 15 min. – hold øje med dem så de bliver gyldne.

Nyd snurrerne nybagte eller frys dem ned mens de stadig er let lune. Så kan de nemt varmes i ovnen igen når de er tøet op.

æblesnurrer


 

2 Comments on Kanelsnurrer med æble og chokolade

 1. Josephine
  12/03/2017 at 21:58 (5 år ago)

  Jeg behøver ikke fem nye opskrifter om dagen, så længe du fortsætter den gode stil med fantastiske kvali-lækkerier 😍 Og tillykke med job!

  Svar
  • Pilen
   13/03/2017 at 08:29 (5 år ago)

   Tusind tak Josephine – og tak fordi du følger med! <3 🙂

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *