Fennikeltærte med rosmarin


fennikeltærte

Endnu en tærteopskrift til samlingen – bare fordi tærte er så ualmindelig lækkert og kan varieres i det uendelige. Desuden er det nem hverdagsmad der ikke tager så lang tid at lave og som også smager fremragende på madpakken dagen efter.

Denne fennikeltærte er proppet med rosmarin, soltørrede tomater og parmesan, der smager vildt lækkert sammen. Jeg er tosset med fennikel og elsker at servere det med fisk – derfor serverede vi også tærten her med en lækker omgang hvidvinsdampet laks. Ret så godkendt aftensmad!

Tærten er måske ikke den sundeste udgave – men nogle gange er det altså bare lækkert med smør i bunden og fløde i fyldet. Det smager jo bare godt!

Foretrækker du en lettere udgave af tærten kan du bruge opskriften på tærtebund herfra, og du kan udskifte fløden med mælk.

Hvis du ikke har lavet tærte med fennikel, eller generelt ikke har spist så meget fennikel før, så giv tærten her et forsøg. Den lækre anissmag fra fennikel kommer virkelig til sin ret sammen med det cremede fyld.

God torsdag herfra og søde kram, Pilen <3

tærte med fennikel


INGREDIENSER (4 pers – hvis den spises som tilbehør)

Tærtebund

100 g groft speltmel
100 g hvedemel
1 tsk salt
110 g koldt smør
1 æggeblomme
1 spsk koldt vand

Fyld

3 æg
1,5 dl græsk yoghurt (eller creme fraiche)
1,5 dl piskefløde
75 g parmesan, fintrevet
1,5 tsk flagesalt
friskkværnet peber
1 stor håndfuld frisk rosmarin, finthakket
1 fennikel
10 hele soltørrede tomater

FREMGANGSMÅDE

Tærtebund

Bland speltmel, hvedemel og salt i en stor skål. Tilsæt det kolde smør i små terne og smuldr smørret ud i dejen til konsistensen minder om rasp. Tilsæt æggeblomme og vand og saml dejen hurtigt. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile på køl i ca 30 min.

Rul dejen ud på et meldrysset bord og løft den forsigtigt over i en 26 cm tærteform. Tryk dejen ud i tærteformen og kør en kagerulle hen over kanterne, så du får en skarp kant. Stil tærteformen på køl i ca 30 min.

Prik bunden af tærten med en gaffel og forbag tærten ved 200 grader i ca 10 min.

Fyld

Snit fennikel på langs i tynde skiver på et mandolinjern. Tag nogle flotte skiver fra til at lægge på toppen. Skær soltørrede tomater i mindre stykker og hak rosmarin groft. Læg fennikel og soltørrede tomater i tærtebunden – men gem de sidste skiver der skal på toppen.

Pisk æg, fløde, græsk yoghurt og parmesan godt sammen. Tilsæt salt, peber og frisk rosmarin og rør det sammen. Hæld fyldet over grøntsagerne og top med de sidste fennikelskiver.

Bag tærten ved 200 grader i ca 35 min – til fyldet er fast og tærten er gylden på toppen.

Lad tærten trække 5-10 min inden servering.

tærte med rosmarin


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *