Chokolade creme brulée med hasselnødder

Cookiekage med hasselnødder og passionsfrugt


passionsfrugtmousse

Endnu en omgang små cookiekager har ramt bloggen – denne gang i en fantastiske udgave med hasselnødder, mælkechokolade og syrlig passionsfrugt.

Jeg er ovenud begejstret for de små cookiekager! Det er en helt genial måde at pimpe en klassisk cookie, og så kan de varieres i de uendelige. Jeg pønser faktisk allerede på en ny variant til næste søndag – er det mon noget i kunne tænke jer? Og ellers vil jeg gerne høre hvis i har nogle søde idéer til cookiekage-varianter i kunne tænke jer at jeg lavede her til bloggen?

Egentlig er en cookie ikke noget jeg normalt kunne finde på at servere som dessert. Men når de er festligt klædt på som her med både ganache og mousse, så er det en helt anden sag.

Som du kan se nedenfor har jeg lavet cookiekagerne her i 2 varianter – en variant med mousse og en uden. Det skyldes at jeg i går skulle transportere 2 styks til København, og det var altså lidt nemmere uden moussen. Men begge dele smager fantastisk, og vil helt sikkert bringe glæde både med og uden mousse.

Nu vil jeg lige ud og nyde København lidt inden jeg vender snuden mod Århus igen.

Rigtig god søndag til jer alle og masser af chokoladesøde cookiekram, Pilen <3

cookiekager

passionsfrugtmousse

Tip! Du kan lave kagerne både med eller uden passionsfrugtmousse – begge dele smager skønt.


INGREDIENSER (6 stk)

Passionsfrugtmousse

1,5 blad husblas
80 g passionsfrugtsaft (ca 5-6 friske passionsfrugter)
40 g sukker
1 dl piskefløde
75 g græsk yoghurt 10 %

Hasselnøddecookies

75 g blødt smør
150 g rørsukker
1 æg
75 g hvedemel
75 g hasselnødder, ristede og afskallede
1 nip salt
50 g mælkechokolade

Passionsfrugtganache

250 g mælkechokolade
100 g passionsfrugtsaft (ca 6 passionfrugter)
25 g piskefløde

Pynt

crispy pearls (fx fra Valrhona)
spiselige stedmoderblomster
rød skovsyre
blendet mælkechokolade vendt i guldstøv

FREMGANGSMÅDE

Passionsfrugtmousse

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Kog passionsfrugtsaft og sukker op og hæld saften over i en ren skål. Smelt husblassen ud i den varme passionfrugtsaft. Lad saften svale til stuetemperatur.

Pisk fløden til et let skum og rør det sammen med græsk yoghurt. Vend forsigtigt den stuetempererede passionsfrugtsaft i flødeblandingen til det er ensartet. Hæld blandingen i en kande med hældetud.

Placer to silikoneforme med halvkugler (3 og 4 cm) på et skærebræt og hæld nu passionfrugtmoussen i silikoneformene og glat overfladen ud. Stil formene i fryseren i minimum 6 timer, eller gerne natten over.

Hasselnøddecookies

Pisk smør og rørsukker lyst og luftigt. Tilsæt ægget og pisk igen til blandingen bliver helt lys og cremet. Blend 35 g af hasselnødderne til fint mel og hak resten groft. Rør hasselnøddemel, hvedemel og salt i dejen. Hak chokoladen groft og vend den i cookiedejen sammen med de grofthakkede hasselnødder. Lad dejen trække i køleskabet i minimum 1 time – dette kan også sagtens laves dagen før og trække natten over på køl.

Tryk en klump dej (ca 55 g) helt fladt ud i en 8 cm kagering placeret på et stykke bagepapir. Fortsæt og lav 6 cookies i 6 kageringe – eller bag af flere omgange hvis du ikke har så mange kageringe.

Bag dine cookies ved 200 grader traditionel ovn i ca 8-10 min (de må endelig ikke få for meget da de serveres kolde og derfor kan blive hårde hvis de er bagt for hårdt). Skub dine cookies ud af kageringene og lad dem køle let inden du køler dem helt af i køleskabet.

Passionfrugtganache

Hak chokoladen groft og smelt den i mikroovnen. Varm fløde og passionsfrugtsaft op til lige under kogepunktet, og hæld den over chokoladen mens du rører fra midten af skålen med en dejskraber – med små hurtige bevægelser indtil blandingen samler sig til en ensartet og blank ganache. Kør evt ganachen igennem med en stavblender.

Placer dine cookies i kageringene igen med kageplast rundt langs kanten. Fordel passionfrugtganachen ovenpå de seks cookies og lad dem sætte sig mindst 2 timer på frost.

Samling og pynt

Tag de frosne kager op af fryseren og fjern kageringe og kageplast. Placer 3 frosne moussebomber (1 stor og 2 små) på hver kage og lad dem tø op i køleskabet i 2-3 timer.

Pynt kagerne med crispy pearls og spiselige stedmoderblomster.

Hvis du ikke har lavet passionsfrugtmousse kan du pynte kagerne med blendet mælkechokolade vendt i guldstøv og rød skovsyre som på billederne længere oppe.

cookiekager


 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokolade creme brulée med hasselnødder