Kylling i fad med fennikel og rosmarin


kylling i fad

Jeg elsker virkelig mad der passer sig selv – fx simreretter eller ovnretter, hvor man kan få vasket op og dækket bord mens maden bare hygger sig i henholdsvis ovnen eller på komfuret. Denne her omgang kylling i fad er en af de bedste, og det er virkelig comfortfood der både kan nydes til hverdag eller når der kommer gæster.

Fadet er fyldt med kylling, bacon, fennikel, tomater, romarin, rødvinssauce og oliven – haps siger jeg bare. Og så er det virkelig nemt at lave – win!

Vi serverede retten med lidt hjemmebagt brød, hvilket fungerede super godt, da den rigtig kunne dyppes i den gode rødvinssauce. Jeg forestiller mig dog også at den vil være super lækker med en omgang polenta eller frisk tagliatelle pasta. Det skal i hvert fald prøves næste gang retten kommer på bordet – for det bliver bestemt ikke sidste gang.

Hvi i mangler lidt inspiration til nem hverdagsmad eller gæstemad, så prøv lige denne omgang kylling i fad. Den er bare SÅ lækker – og tag mig endelig med #pilenskøkken eller @pilenskoekken på instagram hvis i bruger mine opskrifter. Jeg elsker at se jeres lækkerier derude.

Rigtig god tirsdag til jer alle – kram fra mig <3

kylling i fad med fennikel


INGREDIENSER (4 pers)

Kylling i fad

4 store kyllingeoverlår

2 små fennikel (eller 1 stor)
400 g cherrytomater på stilk
3 spsk sorte oliven
frisk rosmarin

150 g bacon i tern
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
1,5 dl rødvin eller hvidvin
1 dl hønsefond
0,5 dl piskefløde
1 tsk balsamico
1 tsk sukker
salt og peber

Tilbehør

groft brød, polenta eller pasta

FREMGANGSMÅDE

Kylling i fad

Svits bacon i lidt olie på en pande. Tag bacon fra og lad det dryppe af på lidt fedtsugende papir. Steg kyllingelårene i baconfedtet på den varme pande og læg kyllingelårene til side.

Svits løg og hvidløg i fedtet på panden et par minutter og tilsæt hakkede tomater, rødvin, hønsefond og piskefløde. Giv saucen et opkog og tilsæt balsamico og sukker – smag til med salt og peber. Hæld saucen i et stort ildfast fad.

Snit fennikel i tynde skiver og læg halvdelen af dem ovenpå saucen. Læg kyllingelårene i fadet ovenpå fennikelen og placer nu de resterende fennikel i fadet, ovenpå kyllingen, sammen med cherrytomater og lidt sorte oliven. Pluk et par kviste frisk rosmarin og drys dem ovenpå retten.

Bag kyllingen ved 200 grader traditionel ovn i ca 45 min – giv den evt lidt grill til sidst hvis kyllingen og grøntsagerne mangler lidt farve.

Server kyllingen og saucen med groft brød (eller alternativt en portion polenta eller frisk tagliatelle).

kylling i rødvin


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *