Spinattærte med portobellosvampe og ricotta

Karamelcookies med solbærmousse og lakrids


solbærmousse

Solbærsyrlige og karamelsøde små kærlighedskager der er både smukke at se på og lækre at sætte kagegaflen i.

Cookies er egentlig ikke min favoritkage (say what?!), og noget jeg meget sjældent bager – medmindre cookien er toppet med alverdens lækre sager i form af mousse eller ganache. Ja så er det en helt anden snak.

Og så må jeg faktisk overgive mig og indrømme at lige denne cookie med lakrids og karamelliseret hvid chokolade – ja den kan jeg faktisk sagtens spise som den er. Og jeg spiser gerne mere end en – hvis der er overhovedet er rester. For sådan en omgang cookie dough er altså farlig at have liggende i køleskabet.

Disse lækre portionsanretninger er perfekte som dessert, og de kan med fordel forberedes dagen før. Tilmed er de virkelig nemme at lave – en mousse på frost, og en gang cookie dough. Ja så er der faktisk ikke meget andet at give sig til end at sætte kagekaflen i de her lækre hapsere.

Silikoneformene jeg har brugt er fra Silikomart og bestilt gennem min yndlingsforretning Kunst og Køkkentøj, men hvis du har almindelige silikone halvkugler liggende kan du også sagtes bruge dem. Farven på solbærmoussen gør kagen smuk og festlig i sig selv.

God onsdag og god fornøjelse med kagerne – hvis du har en i overskud skriver du bare lige? <3

Søde kram, Pilen <3

karamelcookies

lakridscookies

Tip 1. Du kan sagtens bruge glatte halvkugle forme hvis du ikke har de mønstrede som jeg – de skal være 7-7,5 cm i diameter.

Tip 2. Hvis du ikke har karamelliseret hvid chokolade liggende kan du bruge Summerbirds Amber eller Valrhona Dulcey.

Tip 3. Du laver selv karamelliseret hvid chokolade ved at hakke minimum 100 g (gerne mere – det kan sagtens gemmes) hvid chokoladen groft. Hæld det i et helt rent ildfast fad. Bag chokoladen ved ca 130 grader traditionel ovn i ca 1 time – rør hvert 10. minut i chokoladen. Bliv ikke bange hvis den begynder at klumpe – den smelter sammen igen når du rører i den til sidst. Når chokoladen har fået en gylden farve er det færdigt, og hældes i en skål. Rør godt rundt i chokoladen så den smelter sammen og så der ikke er klumper tilbage.


INGREDIENSER (6 pers)

Solbærmousse

2,5 blad husblas
200 g solbær
90 g sukker
1/2 vaniljestang
3 spsk citronsaft
1,5 dl piskefløde
125 g græsk yoghurt

Karamelcookies

75 g blødt smør
150 g rørsukker
1 æg
1 nip flagesalt
50 g finhvalsede havregryn
80 g hvedemel
1,5 tsk lakridspulver (jeg har brugt RAW liquorice powder fra Johan Bülow)
80 g karamelliseret hvid chokolade (alternativt Summerbird Amber eller Valrhona Dulcey)

FREMGANGSMÅDE

Solbærmousse

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Kog solbær, citronsaft, sukker og vaniljekorn op i et par minutter, og blend det hele med en stavblender. Hæld blandingen gennem en sigte over i en ren skål og smelt husblassen ud i de varme solbærsaft. Lad saften svale til stuetemperatur.

Pisk fløden til et let skum og rør det sammen med græsk yoghurt. Vend forsigtigt den stuetempererede solbærsaft i flødeblandingen til det er ensartet. Hæld blandingen i en kande med hældetud.

Placer en silikoneform med seks 7,5 cm halvkugler (glatte eller mønstrede som mine) på et skærebræt og hæld nu solbærmoussen i silikoneformene. Stil moussen i fryseren i minimum 6 timer, eller gerne natten over.

Karamelcookies

Pisk smør og rørsukker lyst og luftigt. Tilsæt ægget og pisk igen til blandingen bliver helt lys og cremet. Rør havregryn, hvedemel, lakridspulver og salt i dejen. Hak chokoladen groft og vend den i cookiedejen. Kom dejen i en pose og lad den trække i køleskabet i minimum 1 time – dette kan også sagtens laves dagen før og trække natten over på køl.

Vej 55 g dej af og tryk dejen helt fladt ud i en 8 cm kagering placeret på et stykke bagepapir. Fortsæt og lav 6 cookies i 6 kageringe – eller bag af flere omgange hvis du ikke har så mange.

Bag dine cookies ved 200 grader traditionel ovn i ca 8 min. Lad dine cookies køle let inden du køler dem helt af i køleskabet.

Tag dine solbærmoussebomber ud af fryseren og skub dem forsigtigt ud af silikoneformene. Placer hver solbærmoussen på hver sin cookiebund og lad dem tø op i køleskabet i minimum 2 timer.

Pynt kagerne med lakrids og rød skovsyre.

cookies med lakrids


 

   

1 kommentar

  • Julie

    Hej, sikke nogle fantastiske kager!! Mums. Hvis man ikke har kageringe men har runde udstikkere tror du så man kan stikke dem ud og bage? Lige som alm cookien?
    Mvh. Julie

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spinattærte med portobellosvampe og ricotta