Spinattærte med portobellosvampe og ricotta


tærte med portobellosvampe

Jeg elsker tærte! Både fordi det smager virkelig godt, men også fordi det giver rig mulighed for at rydde ud i køleskabet og få brugt de grøntsagsrester man har liggende. Og så kan det varieres i en uendelighed – ligesom pizza. Måske det er derfor at lige akkurat pizza og tærte er nogle af mine madfavoritter.

Denne spinattærte med portobellosvampe og ricotta er fyldt med smag og lækkerhed, og jeg synes helt bestemt at den udgør et godt måltid bare med en grøn salat “on the side”. Hvis man gerne vil have lidt kød kan men evt tilføje lidt bacon til tærten eller servere den som tilbehør til et stykke kød og lidt salat.

Spinattærte er en klassiker – og denne udgave med smagfulde portobellosvampe er en af mine favoritter. Så mangler du lidt inspiration til aftensmaden synes jeg du burde prøve tærten her. Herhjemme er den i hvert fald en sikker vinder.

God mandag og kæmpemæssige kram, Pilen <3

spinattærte

svampetærte


INGREDIENSER (3-4 pers)

Tærtebund

150 g hvedemel
150 g grahamsmel
1 tsk salt
3/4 dl smagsneutral olie
1 dl koldt vand

Tærtefyld

1 rødløg
3 fed hvidløg
4 portobellosvampe (ca 300 g)
100 g frisk spinat
1 håndfuld frisk timian
250 g ricotta
4 æg
citronskal af 1/2 citron
30 g fast revet ost (plus lidt ekstra til toppen)
salt og peber

FREMGANGSMÅDE

Tærtebund

Bland hvedemel, grahamsmel og salt i en stor skål. Tilsæt olie og vand og rør det godt sammen. Hæld blandingen ud på bordpladen og saml dejen hurtigt. Rul dejen tyndt ud (ca 2 mm) mellem 2 stykker bagepapir og flyt dejen over i en 26 cm tærteform.

Prik bunden med en gaffel og forbag tærtebunden ved 200 grader traditionel ovn i ca 10 min.

Fyld

Hak løg og hvidløg fint, og skær portobellosvampene i grove stykker. Svits løg og hvidløg i lidt olie på en pande – et par minutter. Tilsæt svampene og lad dem stege med indtil væden er fordampet. Hak spinat groft og vend det til sidst på panden sammen med frisk timian og krydr med salt og peber. Si evt væde fra, men gem væden.

Pisk æg, ricotta og revet ost sammen – tilsæt evt væde fra svampene. Tilsæt revet citronskal og krydr med salt og peber.

Hæld halvdelen af svampeblandingen i tærtebunden og hæld derefter æggeblandingen over. Fordel den resterende svampeblanding på toppen og riv lidt ost ud over tærten.

Bag tærten ved 200 grader i ca 40 min – tjek at æggemassen har sat sig.

tærte med portobellosvampe


 

   

2 kommentarer

  • Wow faldt lige over din blog og jeg må sige at den er super fin og inspirerende! Jeg må helt sikkert prøve denne tærte 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Krakelerede vandbakkelser med chokoladecremeux og solbærmarmelade - choux aux craquelin