Brioche hotdogbrød

Krakelerede vandbakkelser med chokoladecremeux og solbærmarmelade – choux aux craquelin


krakelerede vandbakkelser

Krakelerede vandbakkelser med chokoladecremeux og solbærmarmelade – det er vel også en slags fastelavnsboller? Det bilder jeg i hvert fald mig selv ind, hvilket også giver anledning til at bage (og spise) mange flere krakelerede vandbakkelser resten af februar.

Krakelerede vandbakkelser er slet ikke så kompliceret som det lyder – det er egentlig bare en almindelig vandbakkelsedej med en tynd cookie på toppen, der revner når den bliver bagt. De både smager helt fantastisk med den sprøde cookie på toppen, og så ser det altså noget så fint ud.

Vandbakkelserne kan også sagtens gøre det ud for en lækker dessert – måske til valentinsdag på tirsdag? Så ville jeg dog nok servere 2 vandbakkelser per mand – 1 er absolut ikke nok.

Nu vil jeg ud i køkkenet og bage fastelavnsboller til den store guldmedalje – intet mindre end 40 stk faktisk. Så der er nok at se til.

Rigtig god søndag til jer alle – og masser af søde kram fra Pilen <3

choux aux craquelin opskrift

Tip 1: Du skal første fylde vandbakkelserne lige inden servering, da de ellers bliver bløde, hvis de står for længe.

Tip 2: Hvis du ikke skal spise dem alle med det samme opbevares de bedst ved stuetemperatur med et viskestykke over sig – de skal ikke i en lufttæt beholder. Hvis de bliver en smule bløde kan de varmes ved 200 grader i få minutter, så bliver de sprøde igen.

Tip 3: Hvis du får en akut trang til vandbakkelser og derfor ikke har tid til at vente til næste dag med chokoladecremeuxen, så pisk lidt flødeskum med lidt vaniljekorn og flormelis, og sprøjt det i vandbakkelserne ovenpå solbærsyltetøjet.


INGREDIENSER (8 stk)

30 g ristede afskallede hasselnødder, grofthakket
8 tsk solbærmarmelade

Chokoladecremeux

2/3 blad husblas
110 g god mælkechokolade med 40 % kakao (hvis du bruger en med 36%, så brug 120 g)
85 g sødmælk
85 g piskefløde
2 æggeblommer
25 g sukker

Vandbakkelser

75 g vand
35 g smør
lidt salt
15 g sukker
45 g hvedemel
1 sammenpisket æg

Cookie

45 g hvedemel
45 g rørsukker
35 g smør

FREMGANGSMÅDE

Chokoladecremeux

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Hak chokoladen fint og hæld den i en skål. Pisk æggeblommer og sukker i en skål, og varm mælk og fløde op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde lidt efter lidt over æggeblandingen mens der røres rundt og hæld derefter det hele tilbage i gryden, hvor det varmes op til 85 grader ved svag varme, under omrøring. Tag gryden af varmen med det samme temperaturen rammer 85 grader, tilsæt den afdryppede husblas og rør rundt.

Hæld blandingen gennem en sigte over chokoladen. Rør fra midten af skålen med en dejskraber så blandingen begynder at samle sig indtil det hele er blandet.

Sæt en stavblender i skålen ved at føre den skråt ned i blandingen (på den måde undgår du luftbobler) og kør cremen igennem med stavblenderen. Hæld cremen i en skål og læg husholdningsfilm ned på overfladen af cremen og stil den på køl minimum 12 timer.

Vandbakkelser

Varm vand, sukker salt og smør op i en gryde til smørret er smeltet og blandingen begynder at koge. Tag gryden af varmen og hæld melblandingen i, og rør godt rundt med en træske. Sæt gryden tilbage på varmen mens du rører energisk i et par minutter.

Hæld dejen i en skål og lad den afkøle let. tilsæt ægget – kun lidt af gangen – mens du stadig rører godt rundt i dejen (her skal bruges nogle armkræfter). Tilsæt først mere æg når al ægget er blevet optaget af dejen. Rør dejen ensartet, så den lige slipper grydeskeen – men den må ikke være for flydende!

Hæld dejen i en sprøjtepose med en stor rund tylle og sprøjt runde kugler ud på et stykke bagepapir (ca 4-4,5 cm i diameter).

Cookie

Ælt ingredienserne til dine cookie-dejen godt sammen og rul den tyndt ud (ca 2 mm). Udstik runde cirkler på 5 cm og placer dem forsigtigt på toppene af vandbakkelserne.

Bag vandbakkelserne ved 180 grader traditionel ovn i 40-45 min – husk ikke at åbne døren undervejs. Du kan kigge til dem når der er gået ca 35 min.

Lad vandbakkelserne køle af inden du forsigtigt skærer toppen af med en savtakket kniv.

Fyld chokoladecremeuxen i en sprøjtepose med en rose-tylle. Fyld 1 tsk solbærmarmelade i bunden af vandbakkelserne og drys lidt hakkede hasselnødder ovenpå. Sprøjt en rose langs kanten på vandbakkelsen og placer toppen ovenpå. Drys med lidt solbærstøv og server straks.

fastelavnsboller vandbakkelser


 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brioche hotdogbrød