Brownie med amaretto og chokoladecremeux


brownie

Brownie – en klassiker der aldrig går af mode, og som kan varieres i det uendelige. Og jeg har allerede en del brownies her på bloggen, men det afholder mig bestemt ikke fra at lege med nye smage, toppings og knas.

Denne brownie er proppet med amaretto, ristede mandler og toppet med den lækreste bløde mælkechokoladecremeux. Jeg kan ikke få nok, og kagen forsvandt virkelig også alt for hurtigt hvis du spørger mig. Heldigvis er brownie noget af det nemmeste at lave – det kræver kun lidt tålmodighed, da det er et MUST at den står på køl til dagen efter.

Og mens kagen får lov at bage i ovnen kan du jo lave den lækre mælkechokoladecremeux, som også skal have natten over til at sætte sig. De er nu et perfekt makkerpar – den der brownie og chokoladecremeux. Mmmmh…

Hvis du ikke har mod på at kaste dig ud i chokoladecremeuxen (som faktisk ikke er så svært og fancy som det lyder), så kan brownien sagtens spises uden. Måske med en lækker kugle vaniljeis og lidt frugt til. Så er desserten reddet.

Hvis i planlægger at forsøde weekenden lidt ekstra, så skynd jer at sætte en portion brownie med amaretto i ovnen. Og selvom jeg sagde det der med at det var et must at stille kagen i køleskabet natten over – så må jeg indrømme at jeg har smugspist kagen efter blot nogle timer på køl. Bare fordi jeg ikke kunne lade være. Og det er helt okay – den skal jo lige prøvesmages inden man serverer den for folk.

God weekend til jer alle – og søde chokoladekram, Pilen <3

brownie opskriftamaretto brownie


INGREDIENSER (8 pers)

Brownie

75 g smør
2 æg
100 g sukker
100 g mørk chokolade (65-70 %)
2 spsk hvedemel
2 spsk amaretto
40 g mandler

Mælkechokoladecremeux

1,5 blad husblas
250 g god mælkechokolade med 40 % kakao (alternativt 270 g hvis du bruger en 36 % mælkechokolade)
2 dl sødmælk
2 dl piskefløde
5 æggeblommer
40 g sukker

FREMGANGSMÅDE

Brownie

Smelt smørret i en gryde og hak chokoladen groft. Tag gryden af varmen, hæld chokoladen i gryden og lad smør og chokolade smelte sammen. Pisk æg og sukker hurtigt sammen – det skal bare blive sammenhængende. Hæld chokoladesmørret over æggene mens der røres og rør det hele godt sammen. Rist mandlerne et par minutter på en tør pande indtil de begynder at tage farve, og hak mandlerne groft. Vend mandlerne i hvedemel og vend det i dejen sammen med amaretto.

Hæld dejen i en 20 cm springform med bagepapir i bunden.

Bag kagen ved 180 grader i ca 20 min – den skal stadig være lidt klæg, men ikke rå.  Lad kagen køle helt af i køleskabet til dagen efter.

Mælkechokoladecremeux

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand.

Hak chokoladen fint og hæld den i en skål. Pisk æggeblommer og sukker i en skål, og varm mælk og fløde op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde lidt efter lidt over æggeblandingen mens der røres rundt og hæld derefter det hele tilbage i gryden, hvor det varmes op til 85 grader ved svag varme, under omrøring. Tag gryden af varmen med det samme temperaturen rammer 85 grader, tilsæt den afdryppede husblas og rør rundt.

Hæld blandingen gennem en sigte over chokoladen. Rør fra midten af skålen med en dejskraber så blandingen begynder at samle sig indtil det hele er blandet. Sæt en stavblender i skålen ved at føre den skråt ned i blandingen (på den måde undgår du luftbobler) og kør cremen igennem med stavblenderen.

Hæld cremen i en skål og læg husholdningsfilm ned på overfladen af cremen og stil den på køl minimum 12 timer.

Hæld chokoladecremeuxen i en sprøjtepose med en stjernetylle, og sprøjt tilfældigt toppe af forskellig størrelse på toppen af den afkølede brownie.

Pynt med rød skovsyre, crispy pearls, nødder eller hvad du nu har liggende i køkkenskabet.

Opbevar kagen på køl indtil den skal spises.

brownie


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *