Bløde koldhævede chokoladeboller


chokoladeboller

Er der noget bedre end nybagte boller med smør? Den er i hvert fald svær at slå, når bollerne er lækre bløde, smørfyldte og proppet med kardemomme og store stykker mørk chokolade. Jeg skal i hvert fald ikke have sådan en portion liggende – den forvinder ALT for hurtigt. Ned i min mave.

Forleden skrev Jonas til mig, da han var ude med nogle kammerater, at han pludselig havde fået en kæmpe trang til chokoladeboller. Så da jeg kom hjem sidst på aftenen skyndte jeg mig at sætte en dej over, så jeg kunne overraske ham med lækre nybagte chokoladeboller næste morgen. Og jeg lyver vist ikke når jeg siger at jeg blev ret så populær – andet ville da vist også have været underligt. Haps, hvor var de bare gode!

Hvis du ikke har tid eller tålmodighed til at koldhæve bollerne kan du også sagtens lave dem på kortere tid – der står et tip lidt længere ned til hvordan du så skal gøre.

Disse chokoladeboller er perfekte til en kop kaffe, til morgenmad eller bare når lækkersulten melder sig. Skynd dig i køkkenet og sæt en dej over – jeg lover du bliver populær.

Kærlige og chokoladefyldte kram, Pilen <3

Tip! Hvis du ikke har tid til at koldhæve bollerne, kan du bruge 25 g gær og lune mælken til den er fingervarm inden du rører gæren ud i. I stedet for at hæve dem natten over skal de blot hæve 1 time i første omgang, og derefter efterhæve 45 min efter de er formet.

img_1328


INGREDIENSER (9 stk)

10 g gær
1,5 dl sødmælk
100 g blødt smør
1 æg
1 spsk sukker
½ tsk salt
1 tsk kardemomme
350 g hvedemel
100 g mørk chokolade, grofthakket

1 sammenpisket æg til pensling

FREMGANGSMÅDE

Rør gæren ud i mælken sammen med sukker og æg. Tilsæt 200 g hvedemel og rør det sammen til en klistret masse. Tilsæt det resterende mel, smør, kardemomme og salt, og ælt dejen i ca 5 min. Tilsæt grofthakket chokolade og ælt hurtigt dejen igennem så chokoladestykkerne fordeles i dejen – uden at chokoladen bliver varm.

Hæld dejen i en meldrysset skål dækket med husholdningsfilm og stil den i køleskabet natten over – ca 12 timer.

Tag dejen ud af køleskabet og lad den temperere i et lunt rum i ca 1 time.

Form 9 runde boller af dejen og lig dem med ca 2 cm afstand på en bageplade, så de vokser lidt op af hinanden. Lad bollerne efterhæve 1 time.

Pensl bollerne med æg og bag dem i ca 14-15 min ved 220 grader traditionel ovn.

img_1324


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *