Brombærmousse med mazarinbund og hvid chokolade


brombærkage

Mini brombærmousse på mazarinbund med hvid chokolade – både søde at se på og at spise. Ret så perfekte efter min mening -og det er jeg vist ikke ene om at synes. Kagerne her blev nemlig til da jeg havde en ret så hyggelig kage-bage-dag med søde Nip, hvor vi skulle lære hinanden forskellige ting i kagekøkkenet. Og så skulle der selvfølgelig spises en masse kage og tages fine billeder – for det hører sig jo ligesom til.

Kage-bage-dagen bød på glaze og chokoladesnirkler – det med glaze havde jeg ikke prøvet før, men så var det heldigt at jeg havde Nip til at instruere. Og det med snirkler kunne jeg så til gengæld vise hvor let egentlig er. Og vi er vist begge enige om at vi blev ret så tilfredse med resultatet.

Det der med at stå to i køkkenet og bage sammen, det er altså virkelig hyggeligt. Når man er madblogger kan man hurtigt komme til at køre sit eget show i køkkenet med fuld fart fremad, og så glemmer man nogle gange hvor hyggeligt det er at bage sammen. Og især når det foregår med en der er lige så kagepassioneret som en selv, så kan det kun blive godt. Der går måske lidt meget kagesnak og kagenørderi i den, men det er jeg altså kun fan af – jeg håber i hvert fald at den snart står på en ny kage-bage-dag, hvor der skal nørdes flere nye teknikker.

I får her opskriften på de fine brombærmousse kager med den sødeste, saftige mazarinbund med hvid chokolade og citron, syrlig brombærmousse, blank glaze og hvid chokoladesnirkler.

Hvis du tænker at det lige lyder kompliceret nok med glaze og snirkler, så nøjes du bare med bundene, brombærmoussen og lidt bærstøv og rød skovsyre til pynt. Så både smager og ser de stadig fantastiske ud.

Rigtig god tirsdag til jer alle – og masser af kagekram fra Pilen <3

Og så vil jeg forresten lige anbefale jer alle også at tage et smut forbi Nip’s blog – hun laver virkelig også de fineste sager <3

mazarinkage

Tip! Jeg har brugt disse silikoneforme og fyldt dem halvt op – ellers kan du alternativt bruge disse.

INGREDIENSER (12 stk)

Brombærmousse

3 blade husblas
200 g frosne brombær
1/2 vaniljestang
75 g sukker
3 spsk citronsaft
125 g græsk yoghurt
1,75 dl piskefløde

Mazarinbunde

150 g marcipan
150 g sukker
150 g blødt smør

3 æg
50 g hvedemel
fintrevet skal af 1 øko citron
100 g hakket hvid chokolade

Glaze

2,5 blade husblas
1 dl sødmælk
120 g sukker
140 g hvid chokolade
125 g miroir gélé
rød pastafarve
blå pastafarve

Pynt

100 g hvid chokolade
friske brombær

FREMGANGSMÅDE

Brombærmousse

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Kog brombær, citronsaft, sukker og vaniljekorn op i et par minutter, og blend det hele med en stavblender. Hæld blandingen gennem en sigte over i en ren skål og smelt husblassen ud i de varme brombærsaft. Lad saften svale til stuetemperatur.

Pisk fløden til et let skum og rør det sammen med græsk yoghurt. Vend forsigtigt den stuetempererede brombærsaft i flødeblandingen til det er ensartet. Hæld blandingen i en kande med hældetud.

Placer silikoneformen på et skærebræt og hæld nu brombærmoussen i silikoneformene (fyld dem kun halvt hvis du bruger disse – eller ca 2,5 cm høj hvis du bruger kageringe). Stil moussen i fryseren i minimum 6 timer, eller gerne natten over.

Mazarinbunde

Pisk marcipan, sukker og smør til det er lyst og luftigt. Tilsæt æggene, et ad gangen, imens der piskes og pike blandingen ensartet og lys. Sigt hvedemel og vend det i dejen sammen med citronskal. Vend til sidst hakket hvid chokolade i dejen og hæld dejen i en lille bradepande (23*33 cm) med bagepapir. Sørg for at sprede dejen godt ud og glat overfladen med en paletkniv eller ske.

Bag bunden ved 180 grader i ca 20 min til den er gylden på overfladen og til en pind kan stikkes i uden at der hænger dej ved. Lad bunden køle HELT af i køleskabet.

Stik 12 små runde bunde ud af mazarinkagen med en rund udstikker (5-5,2 cm).

Glaze

Skub forsigtigt de frosne brombærmousser ud af silikoneformen – hvis de ikke er helt skarpe kan du varme en paletkniv og forsigtigt glatte kanterne. Placer dem på en rist med bagepapir under.

Kæg husblas i blød i koldt vand. Varm sødmælk og sukker op i en gryde til sukkeret er helt opløst, og smelt husblassen heri. Hak den hvide chokolade fint og hæld den i en høj beholder (den skal være bred nok til at en stavblender kan føre skråt ned i beholderen). Hæld mælkeblandingen over og lad det stå et par minutter. Hæld miroir gélé og pastafarve i beholderen – ret meget rødt og en lillebitte smule blåt (hold igen med blå), indtil du rammer en farve der minder lidt om brombærmoussen. Før stavblenderen skråt ned i beholderen og stavblend forsigtigt blandingen uden at løfte stavblenderen, så du får så lidt luftbobler som muligt. Bank evt beholderen et par gange på bordpladen for at banke de værste luftbobler væk.

Lad glazen køle af til 34-35 grader.

Men glazen køler ned kan du forsigtigt skubbe de frosne brombærmousser ud af silikoneformen. Placer dem på en rist med bagepapir under. Hæld glaze over de iskolde brombærmousser, og løft dem forsigtigt over på bundene. Lad kagerne tø i køleskabet i ca 1 time.

Pynt

Smelt og temperer den hvide chokolade. Hæld chokolade i et kornet (eller en sprøjtepose), og klip et meget lille hul i spidsen. Klip 2 stykker kageplast af ca 10*8 cm og sprøjt fine striber på det lange led. Rul forsigtigt de to stykker kageplast sammen til et rør og placer dem i et rør eller en beholder af samme diameter, og lad dem sætte sig på frys i ca 10 min.

Løsn forsigtigt snirklerne fra kageplasten og placer forsigtigt en snirkel og et brombær på toppen af hver kage.

brombærmousse


 

4 Comments on Brombærmousse med mazarinbund og hvid chokolade

 1. Sarah
  09/09/2017 at 14:12 (2 år ago)

  Hej Pilen

  Der mangler angivelse af mel i denne opskrift under mazarinbunde

  Svar
  • Pilen
   09/09/2017 at 16:39 (2 år ago)

   Hej Sarah – det er rettet nu! Der skal 50 g i – tak fordi du lige skrev det 🙂

   Søde kram, Pilen

   Svar
 2. Tanja
  04/11/2017 at 11:40 (2 år ago)

  Hej Pilen
  Der mangler angivelse af mængden på æg til mazarinbundene. Der står i fremgangsmåden at man skal putte æggene i et af gangen, men hvor mange er det?

  Svar
  • Pilen
   04/11/2017 at 11:44 (2 år ago)

   Det er rettet – der skal 3 æg i 🙂

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *