Chokolademoussekage med hasselnødder og hindbærsurprise


Chokolademousse kage

Chokolade og hindbær – en klassiker jeg aldrig bliver træt af. Og selvom det er en klassiker kan den jo varieres i en uendelighed.

Her med en bund af min yndlings chokolademazarin og ristede hasselnødder, toppet med en syrlig hindbærmousse omkranset af fløjlsblød mælkechokolademousse. Jeg kan ikke få nok.

Tre af mine yndlingsingredienser forenet i en vanvittig lækker kage, der helt sikkert kan få de fleste chokoladeelskere til at hoppe op og ned af begejstring. Jeg danser i hvert fald lidt rundt af ren chokolade- og kagelykke.

Er du også fan af hindbær, chokolade og hasselnødder? Så prøv lige denne chokolademoussekage – jeg lover den er et hit. Herhjemme forsvandt den i hvert fald alt for hurtigt.

God søndag til jer alle og masser af chokoladekram med hindbærsurprise fra Pilen <3

chokolademazarin


INGREDIENSER (8-10 pers)

Chokolademazarin

100 g marcipan
100 g sukker
100 g blødt smør
2 æg
70 g mørk chokolade
1 spsk kakao
40 g hvedemel
50 g ristede afskallede hasselnødder

Hindbærmousse

1,5 blade husblas
100 g hindbær
40 g sukker
1/2 vaniljestang
1 spsk citronsaft
1 dl piskefløde
50 g græsk yoghurt 10 %

Chokolademousse

150 g god mælkechokolade (fx Valrhona Jivara)
2,25 dl piskefløde (evt double cream – det gør den ekstra cremet)

FREMGANGSMÅDE

Chokolademazarin

Ælt marcipan og sukker sammen til en ensartet blanding. Tilsæt smør og pisk det lyst og luftigt. Tilsæt æggene, et ad gangen, og pisk imellem hvert til en lys og luftig dej. Smelt chokoladen og vend den i dejen. Hak hasselnødderne groft, og sigt kakaopulver og hvedemel. Vend hasselnødder, hvedemel og kakaopulver i dejen og hæld det hele i en smurt springform (18 cm) med bagepapir i bunden. Bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i ca 20 min – kagen må endelig ikke få for meget. Lad kagen sætte sig på køl indtil næste dag.

Hindbærmousse

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Kog hindbær, citronsaft, sukker og vaniljekorn op i et par minutter, og blend det hele med en stavblender. Hæld blandingen gennem en sigte over i en ren skål og smelt husblassen ud i de varme hindbærsaft. Lad saften svale til stuetemperatur.

Pisk fløden til et let skum og rør det sammen med græsk yoghurt. Vend forsigtigt den stuetempererede hindbærsaft i flødeblandingen til det er ensartet.

Læg husholdningsfilm stramt henover bunden af en 16 cm kagering og sæt det fast op ad kanterne på ydersiden med lidt tape (her kan du fore kageringen med kageplast hvis du ikke har en brænder). Placer kageringen på en bund og sæt den i fryseren. Hæld hindbærmoussen i kageringen og lad den sætte sig i fryseren i minimum 3 timer.

Chokolademousse

Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad eller i mikroovnen. Pisk 1,5 dl af fløden til let flødeskum og hold det køligt. Varm den sidste 0,75 dl af fløden op til lige under kogepunktet og hæld det over den smeltede chokolade – rør hurtigt fra midten af skålen med en dejskraber til massen samler sig til en blank ganache. Tjek at temperaturen er omkring 45 grader. Vend forsigtigt lidt af flødeskummet i ganachen og vend derefter resten af flødeskummet i – forsigtigt, men hurtigt.

Løsn hindbærmoussen fra kageringen ved forsigtigt at varme ydersiden af kageringen med en brænder (eller løsn kageplasten fra hindbærmoussen). Placer hindbærmoussen i en 18 cm kagering også beklædt med husholdningsfilm henover bunden (og evt med kageplast langs kanten).

Hæld chokolademoussen over hindbærmoussen og stil den direkte i fryseren. Lad det sætte sig på frys i minimum 4 timer.

Pynt

Løsn chokolademoussen fra kageringen ved samme metode som hindbærmoussen. Placer mousserne på toppen af chokolademazarinen og lad den tø op i køleskabet i minimum 2 timer.

Pynt kagen med frysetørrede hindbær, crispy pearls og rød skovsyre.

chokolademousse


 

6 Comments on Chokolademoussekage med hasselnødder og hindbærsurprise

 1. Rie Størling
  07/03/2017 at 11:24 (2 år ago)

  Jeg er faldet over din kage, og overvejer at lave den til min svigerindes fødselsdag.

  Har nu gennemlæst din opskrift, og i den forlængelse undrer jeg mig over at du ikke samler kagen ovenpå mazarinbunden? Og så sætter den samlet i fryseren.
  Som jeg forstår din opkrift, så samler du toppen (hindbær og chokolademoussen) og så til sidst stiller du mousserne ovenpå mazarinbunden. Er der en fornuftig forklaring, eller er det blot grundet pladsmangel i fryseren? Jeg tænker blot at kagen bliver pænest ved at samle den ovenpå mazarinbunden.

  Svar
  • Pilen
   12/03/2017 at 17:00 (2 år ago)

   Kære Rie 🙂

   Grunden til at jeg har delt den i to er for at få en helt skarp kant og så kan jeg godt lide looket. Men du kan sagtens støbe dem oveni hinanden. Så skal du bare fryse hindbærmoussen og placere den på mazarinbunden (der er i en kagering/springform med kageplast langs siden) og så hælde chokolademoussen over til sidst 🙂 Skriv endelig hvis du har brug for mere hjælp – og beklager det sene svar. Er lige begyndt nyt job denne uge, så har ikke lige fået tjekket min mail :/

   Søde kram og kærlige hilsner, Camilla

   Svar
 2. Cæcilie
  16/08/2017 at 15:28 (2 år ago)

  Hejsa! 😊

  Dik kage ser simpelthen SÅ lækker ud! og den skal jeg naturligvis prøve at lave. Men det jeg ville høre er, kan man lave alle elementerne dagen før og så sætte dem sammen! Jeg er nemlig lidt i tidsnød, så det ville hjælpe på det 😊🙏🏼

  Mange hilsner 🙏🏼

  Svar
  • Pilen
   16/08/2017 at 19:46 (2 år ago)

   Heej Cæcilie. Selvfølgelig skal du det – og du kan faktisk sagtens samle hele kagen dagen før – det er det nemmeste. Så er kagen klar til servering når du får gæster 🙂

   Søde kram, Pilen

   Svar
 3. Marianne
  17/10/2017 at 13:43 (2 år ago)

  Flere gæster bryder sig ikke om marcipan. Kan den laves med en god chokoladebund?
  Kan den laves flere dage før – måske en uge – og så opbevares i fryser tænker du?

  Svar
  • Pilen
   17/10/2017 at 15:17 (2 år ago)

   Kære Marianne

   Du kan sagtens bruge en god brownie som bund i stedet for – søg på brownie i søgefeltet så kommer der flere gode opskrifter frem 🙂 Den kan sagtens laves i forvejen og opbevares i fryseren. Selve mousserne kan du jo sætte på frys i god tid og så bare samle på selve dagen, hvor den så kan tø op i køleskabet.

   Rigtig god bagelyst og søde kram, Pilen <3

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *