Fastelavnsboller med nougat, vaniljecreme og hasselnødder


fastelavnsboller med nougat

Det er vidst aldrig for tidligt at begynde på fastelavnsbollerne – jeg føler faktisk næsten at jeg er kommet lidt sent igang i år, på trods af at der er en måned til fastelavn. Men man bliver jo simpelthen så lækkersulten af at se alle de fastelavnsboller på instagram.

Jeg elsker fastelavnsboller – sådan som i VIRKELIG meget! Især den gammeldags fyldte version er min favorit. Sidste år lavede jeg gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce, som virkelig var et hit. I år har jeg videreudviklet opskriften, og lavet denne lækre version af fastelavnsboller med nougat, vaniljecreme og ristede hasselnødder – og jeg er fan!

Billederne taler for sig selv – der bliver ikke sparet på fyldet. Dette kan dog godt resultere i et par boller hvor fyldet gerne vil flyde ud. Jeg var dog heldig med kun to boller på afveje – men det må man altså tage med når man gerne vil have så meget creme i som muligt. Og det vil man jo gerne.

Jeg har toppet bollerne med en mørk chokoladeganache, der passer skønt til det søde fyld. Er du helt tosset med glasur propper du selvfølgelig bare det på bollerne. Men den der ganache er altså lækker – som i at jeg dypper bollerne i resten af ganachen, eller spiser den som nutella på nybagt brød. Det er min indsats mod stop-madspild-kampagnen.

Gør jer selv den tjeneste og forkæl jer selv og familien med nybagte fastelavnsboller – jeg lover at i bliver populære derude.

God torsdag og masser af søde kram fra Pilen <3

fastelavnsboller med vaniljecreme gammeldags fastelavnboller


INGREDIENSER (12 stk)

Bolledej
20 g gær
1,5 dl sødmælk
100 g blødt smør
1 æg
1 spsk sukker
½ tsk salt
½ tsk kardemomme
300-350 g hvedemel

Vaniljecreme
3 æggeblommer
40 g sukker
2 spsk maizena
1 vaniljestang
3 dl sødmælk

Fyld

75 g blød nougat af god kvalitet (fx Summerbird)
50 g ristede afskallede hasselnødder, grofthakket

Chokoladeganache

100 g mørk chokolade
80 g piskefløde
20 g glukosesirup

Pynt

finthakkede ristede hasselnødder
crispy pearls (evt vendt i lidt guldstøv)
rød skovsyre

FREMGANGSMÅDE

Vaniljecreme

Start med vaniljecremen så den kan nå at køle af.
Varm mælk og vaniljekorn og vaniljestangen op i en gryde til lige før kogepunktet.
Pisk sukker, æggeblommer og maizena i en skål.
Fisk vaniljestangen op af gryden og hæld forsigtigt mælken ned til æggeblandingen mens der piskes. Når alt mælken er tilsæt hældes det hele tilbage i gryden og det varmes op ved medium varme under konstant omrøring. Bliv ved med at røre indtil cremen tykner.
Tag cremen af varmen og hæld den i en skål. Dæk hurtigt cremen med film helt tæt ned til cremen så der ikke dannes skind eller kondens. Sæt cremen på køl.

Bolledej

Varm mælken så den er lillefingervarm, og rør gæren ud i.
Tilsæt de første 200 g hvedemel, og rør det sammen.Tilsæt herefter blødt smør, æg, sukker, salt og kardemomme og rør det hurtigt sammen.

Tilsæt nu lidt efter lidt resten af melet imens der æltes – det er ikke sikkert at alt melet skal bruges. Dejen skal være klistret, men så den lige akkurat slipper skålens sider eller dine hænder.
Lad dejen hæve i 45 min – 1 time, til dobbelt størrelse.

Samling og bagning

Skær nougaten i 12 stykker. Rul dejen tyndt ud dog skær dejen i 12 kvadrater. Fyld ca 1,5 tsk vaniljecreme, en klump nougat og 1 tsk hakkede ristede hasselnødder . Sørg for at lukke hullerne så godt som muligt, og placer bollen på en bageplade med lukningen ned af. Lad bollerne efterhæve i ca 30 min.
Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem ca 15 min ved 200 grader alm ovn. Hold øje med dem – de skal blive let gyldne. Køl dem helt af inden de pyntes.

Chokoladeganache

Hak chokoladen groft og smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen. Varm fløde og glukosesirup op til lige under kogepunktet og hæld det over chokoladeblandingen. Rør fra midten af skålen med en dejskraber med små hurtige bevægelser til blandingen samler sig til en blank ganache. Hæld ganachen i en dyb skål der passer med at en bolle kan dyppes deri.

Dyp toppen af bollerne i ganachen og pynt med hakkede hasselnødder, crispy pearls eller hvad du nu har liggende i køkkenskabet.

Nyd dem allerhelst samme dag som de er bagt.

fastelavnsboller

Indlægget indeholder affiliatelinks!


 

3 Comments on Fastelavnsboller med nougat, vaniljecreme og hasselnødder

 1. Mitsundejeg
  26/01/2017 at 21:29 (2 år ago)

  Mums de ser lækre ud! Dem vil jeg da prøve at lave til fastelavn!

  Svar
  • Pilen
   27/01/2017 at 06:47 (2 år ago)

   Det lyder dejligt! De er i hvert fald meget populære herhjemme, så mon ikke de også falder i god jord hos dig? Det håber jeg i hvert fald <3

   Kagekram, Pilen

   Svar

1Pingbacks & Trackbacks on Fastelavnsboller med nougat, vaniljecreme og hasselnødder

 1. […] du en nougat-gris, så kig endelig forbi denne her udgave med både vaniljecreme, nougat, hasselnødder og chokoladeganache. Den er virkelig også […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *