Pistaciemazarin med limemousse og hvid chokolade

Karamelkager med ribsmousse og mandler


karamelkager

Mini karamelkager med ribsmousse og mandler – utrolig simpelt og vanvittig lækkert. Bunden er lavet på samme måde som hasselnøddebunden i disse lækre chokolademousse kager, bare med karamelliseret hvid chokolade og mandler.

Bunden er lækker sprød og så er den toppet med den skønneste syrlige ribsmousse. Som sagtens kan udskiftes med fx en hindbærmousse, hvid du ikke kan få fat i ribs (jeg fandt frosne ribs i Kvickly).

Kagerne her skal serveres igen på torsdag når jeg bliver færdig med min bachelor – for der har jeg selvfølgelig inviteret familien til kaffe og masser af kage om eftermiddagen. Og jeg har planer om at lave et festligt lille kagebord med masser af forskellige minikager – jeg skal jo have lidt overspringshandlinger at give mig til mens jeg sidder og forbereder mit forsvar.

Kagerne her er noget af det absolut bedste jeg har lavet – især fordi jeg er helt tosset med karamelliseret hvid chokolade. Jeg kan slet ikke få nok.

Kagerne støbes i disse forme fra Kunst og Køkkentøj (som bare er fyldt halv op) – men de kan også sagtens støbes i kageringe af samme størrelse (ca 5 cm i diameter). Og bunden er udstukket med en udstikker på ca samme størrelse eller lidt større.

Nyd søndagen derude – masser af kagekram fra Pilen <3

Tip! Den karamelliserede hvide chokolade kan bruges til både ganache, sprøde bunde eller en lækker mousse – så derfor kan du med fordel lave en stor portion nu du er igang. Jeg karamelliserer altid mindst 600 g ad gangen.

kagetapas


INGREDIENSER (12 stk)

Ribsmousse

200 g ribs
3 blade husblas
80 g sukker
1/2 vaniljestang
2 spsk citronsaft
1,75 dl piskefløde
125 g græsk yoghurt 10 %

Karamelliseret hvid chokolade

300 g hvid chokolade

Karamelbund

200 g karamelliseret hvid chokolade
100 g mandler
50 g puffede ris
et nip flagesalt

Pynt

Rød skovsyre
Bærstøv

FREMGANGSMÅDE

Ribsmousse

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Kog ribs, citronsaft, sukker og vaniljekorn op i et par minutter, og blend det hele med en stavblender. Hæld blandingen gennem en sigte over i en ren skål og smelt husblassen ud i de varme ribssaft. Lad saften svale til stuetemperatur.

Pisk fløden til et let skum og rør det sammen med græsk yoghurt. Vend forsigtigt den stuetempererede ribssaft i flødeblandingen til det er ensartet. Hæld blandingen i en kande med hældetud.

Placer silikoneformen på et skærebræt og hæld nu ribsmoussen i silikoneformene (fyld dem kun halvt hvis du bruger disse – eller ca 2,5 cm høj hvis du bruger kageringe). Stil moussen i fryseren i minimum 6 timer, eller gerne natten over.

Karamelliseret hvid chokolade

Hak chokoladen groft og hæld den i et helt rent ildfast fad. Bag chokoladen ved ca 130 grader traditionel ovn i ca 1 time – rør hvert 10. minut i chokoladen. Bliv ikke bange hvis den begynder at klumpe – den smelter sammen igen når du rører i den til sidst. Når chokoladen har fået en gylden farve er det færdigt, og hældes i en skål. Rør godt rundt i chokoladen så den smelter sammen og så der ikke er klumper tilbage.

Karamelbund

Vej 200 g karamelliseret hvid chokolade af i en skål. Rist mandlerne på en tør pande, og hak halvdelen groft. Den anden halvdelen blendes helt fint til det begynder af afgive olie og du har mandelsmør. Rør mandelsmør og de hakkede mandler i chokoladen. Rør herefter de puffede ris i chokoladen og hæld det hele ud på et stykke bagepapir placeret på et bræt. Læg et nyt stykke bagepapir ovenpå chokoladeblandingen og rul det fladt med en kagerulle til en højde på ca 1 cm.

Stil chokoladen med bagepapir på toppen på køl i ca 10 min (IKKE MERE!). Tag chokoladen ud af køleskabet og udstik 12 små bunde med en udstikker (5 cm). Stil chokoladepladen tilbage på køl i ca 45-60 min til chokoladen har sat sig helt. Bræk nu de runde bunde fri – og snack det overskydende.

Samling

Skub forsigtigt de frosne ribsmousse ud af silikoneformen – hvis de ikke er helt skarpe kan du varme en paletkniv og forsigtigt glatte kanterne. Placer hver ribsmousse på en karamelbund, og lad dem tø i køleskabet i ca 2 timer.

Pynt kagerne med bærstøv og rød skovsyre.

ribsmousse


 

   

5 kommentarer

 • Dorthe

  Hold op dine kager gjorde lykke til hundeudstillingen i dag. Alle var ellevilde. Tænk at kagerne kan laves i god tid og fryses ned. Det kunne man ikke smage. De var helt friske og lækre.
  Dem bestiller jeg helt sikkert igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Kan jeg lave det til en kage og hvor stor form skal jeg mon så bruge?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pilen

   Hej Anne
   Det vil helt sikkert også kunne fungere i en stor form. Jeg ville nok presse bunden ud i en 18-20 cm kagering (og eventuelt ikke rulle bunden så flad, så der kommer lidt mere højde på) og så støbe moussen i en kagering af samme størrelse eller en smule mindre. Men ellers samme fremgangsmåde med at støbe moussen på frost i en kagering (med husholdningsfilm under, så moussen ikke render ud) og så lade den tø i køleskabet efter den er placeret på bunden 🙂

   Lad mig endelig høre hvordan det går! Og god fornøjelse med kagebagningen.

   Søde kram, Pilen

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gustavo Woltmann

  De ser lækre ud! Håber, du får en hyggelig dag sammen med familien på torsdag og tillykke med det.

  Gustavo Woltmann

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pistaciemazarin med limemousse og hvid chokolade