Bloggen er flyttet

Blondie med lime, pistacie og basilikum


blondie

Så er det vidst tid til en fredagskage – og en forårsagtig en af slagsens. Det trænger jeg i hvert fald til efter julens krydrede og lidt mere tunge kager. Selvom de nu også er gode.

I dag byder jeg på en sød og frisk blondie med pistaciekerner, lime, basilikum og limemousse på toppen. Kagen her er virkelig en skøn forårskage, som ikke mindst er en fryd for øjet med de flotte grønne farver. Jeg forestiller mig især at den vil gøre sig godt på et påskebord.

Lime, hvid chokolade, pistacie og basilikum smager simpelthen så godt sammen, og hvis du er lidt bange for basilikum i kage, så kan du sagtens undlade det. Men jeg lover altså at det smager virkelig godt!

Kagen er nem at bikse sammen og kan med fordel laves i god tid. Blondie’en skal nemlig helst have lov til at sætte sig på køl natten over. Og det samme gælder for limemoussen.

Jeg håber at i alle har fået en god start på 2017 – min har stået på masser af tid i køkkenet og kagebagning. Bare fordi det er januar skærer jeg altså ikke ned på desserterne.

Rigtig god weekend til jer alle – og masser af søde kram fra Pilen <3

blondie med lime


INGREDIENSER (6 pers)

Blondie

150 g smør
150 g hvid chokolade
2 æg
110 g sukker
fintrevet skal af 2,5 lime
40 g usaltede pistacienødder
75 g hvedemel

Basilikumsukker med pistacie

30 basilikumblade (ca 10 g)
6 spsk sukker
30 g grønne pistacienødder

10 g smør

Limemousse

1 blade husblas
0,75 dl piskefløde
50 g græsk yoghurt
40 ml limesaft
fintrevet skal af 1/2 lime
30 g sukker

FREMGANGSMÅDE

Blondie

Pisk æg og sukker til det er lyst og luftigt. Smelt smør og hvid chokolade ved svag varme og vend det i æggemassen. Sigt hvedemelet (hold 1 tsk tilbage) og vend det i blandingen. Hak pistacienødderne groft og vend dem med det sidste mel. Vend pistacienødder og limeskal i dejen og hæld det i en kvadratisk form (20*20 cm) foret med bagepapir. Bag blondie’en ved 180 grader traditionel ovn i ca 25-30 min. Tjek med en nål at kagen er gennembagt.

Lad kagen køle helt af i køleskabet natten over.

Limemousse

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i ca 10 min. Varm limesaft og sukker op i en gryde til kogepunktet og hæld det gennem en sigte i en skål. Smelt husblassen i den varme limesaft og lad det svale til stuetemperatur. Tilsæt fintrevet limeskal.

Pisk fløden til et let skum og vend det med græsk yoghurt. Rør forsigtigt ca 1 spsk af skummet ud i den stuetempererede limesaft og vend herefter limesaften forsigtigt i flødeskumsblandingen. Fordel moussen i små halvkugle silikoneforme (3 cm) og sæt dem i fryseren natten over.

Basilikumsukker med pistacie

Blend basilikum, sukker og pistacienødder til en fin blanding i en minihakker. Smelt smørret i en gryde og pensl forsigtigt lidt smør på overfladen af den afkølede blondie. Fordel nu basilikumsukkeret ovenpå kagen og pres det sammen. Skær kagen ud i aflange stykker der passer med at ca 4 moussebomber kan placeres på hver stykke (ca 3*12 cm).

Løsn moussebomberne fra silikoneformen og placer 4 bomber ovenpå hvert stykke kage. Lad moussen tø i køleskabet ca 1 time inden servering.

lime blondie


 

   

12 kommentarer

  • Line

    Jeg har givet mig i kast med denne lækre opskrift. Tænker at de 40 cl limesaft skal være 4 cl?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pilen

      Kære Line. Ja selvfølgelig – der skulle have stået 40 ml. Håber at kagen bliver god – nu bliver jeg i hvert fald helt kagesulten <3

      Søde kram og god bagelyst, Pilen

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alberte

    Hej igen 😀 har fået købt silikoneform jubii.. så er SÅ klar!! men tænkte i hvor god tid kan man lave moussen og kage, og skal der folie eller andet over moussen i fryseren?
    undskyld jeg forstyrrer igen 🙂 håber du nyder søndagen indendørs.. kram fra alberte

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pilen

      Hvor dejligt Alberte! du kan lave moussen i rigtig lang tid før da den godt kan opbevares i fryseren – men det er en god ide lige at pakke dem i en lukket bøtte efter et døgn når de kan poppes ud af silikoneformene 🙂

      Kram, Camilla

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Alberte

      du en engel.. TAK! lover der ikke kommer flere irriterende spørgsmål!.. rigtig go dag.. kæmpe kram

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • alberte

    IHH du har SÅ mange fantastiske desserter! Min mor skal her den 12. fejre fødselsdag og jeg står får maden og tænker meget på denne dessert.. men har du en god ide hvis man ikke lige har silikoneformen, kan man sprøjte dem ud på selve dagen eller? håber du kan hjælpe det lyder bare genialt lækkert.. go mandag herfra og lige et varmt kram

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pilen

      Tusind tak for de søde ord Alberte <3

      De kan desværre ikke sprøjtes ud, men du kan evt støbe kagen i lag – altså lave en stor kage med moussen ovenpå? 🙂

      Også god mandag og søde kram herfra

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • alberte

      uh lyder spændende og som go ide!.. kan man stadig lave det med basilikum imellem, og hvordan med moussen, skal jeg fryse hele kagen? undskyld de mange spørgsmål..
      go aften, kram herfra 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pilen

      Så ville jeg nok proppe basilikumsukkeret på toppen inden servering af kagen. Du behøves ikke fryse moussen når den ikke skal støbes. Du kan bage kagen først og så lade den sætte sig helt på køl. Derefter støbe moussen ovenpå kagen og lad den sætte sig i køleskabet i minimum 4-5 timer, og så drysse basilikumsukker på toppen inden servering 🙂
      Skriv endelig hvis du har andre spørgsmål <3 Kram

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • alberte

      GENIALT tak!! tror du evt. man kunne lave dem i små forme/metalringe? og tusind tak for jeg må ulejlige dig så mange gange 🙂 mor vil så gerne have portionsanretninger til hendes veninder, og de bliver nemlig 6

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pilen

      det tror jeg sagtens <3 det var så lidt – håber det bliver en succes 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • alberte

      TAK, er lidt nervøs, men håber jeg springer ud i det.. lyder SÅ godt nemlig, men er lidt nervøs for moussen bliver stiv nok blot ved køleskab 😀 go dag herfra

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bloggen er flyttet